Beste middel tegen striae – VLOG

Wat is het beste middel tegen striae? Op internet kom je heel veel manieren tegen hoe je striae kan voorkomen. Heb je eenmaal striae? Dan bestaan er diverse behandelingen om striae te verwijderen Mariëlle, striae-expert bij Kliniek Dokter Frodo, vertelt: ‘Smeren met crèmes, zoals Bio Oil, Welleda en Biodermal, kan ervoor zorgen dat de effecten van striae verminderen. Echter, voor het beste resultaat is een combinatiebehandeling het meest geschikt.’

Combinatiebehandeling striae

Een combinatiebehandeling is de enige manier om striae zichtbaar te kunnen verminderen. Een striae-combinatiebehandeling bestaat uit onder meer carboxytherapie, glycolzuur en laser of  microneedling, maar ook uit behandeling met crèmes als vitamine A-crème.

 • beste middel tegen striae
  striae roller
  • Carboxytherapie striae
   Bij carboxytherapie wordt met een klein naaldje gasvormig CO2 in de huid gebracht. Dit verbetert de doorbloeding en zorgt ervoor dat het littekenweefsel los komt en vervolgens wordt vervangen door zacht bindweefsel.
  • Microneedling striae
   Bij microneedling worden de striae met een dermaroller met tientallen zeer fijne naaldjes behandeld. Op die manier ontstaan micro-kanalen in de huid. Bovendien wordt de aanmaak van nieuw collageen en elastine gestimuleerd. Zo ontstaat een gezonde en vitale huid.
  • Laser behandeling striae

Striae verminderen

Wanneer je ervoor kiest om striae te laten verminderen bij Kliniek Dokter Frodo, dan kies je voor een ervaren team met cosmetisch artsen en huidtherapeuten, dat je eerlijk informeert over de mogelijkheden en op een veilige manier te werk gaat. Ben je benieuwd of een striaebehandeling bij Kliniek Dokter Frodo aansluit bij jouw verwachtingen? In een gratis consult wordt transparant advies gegeven over de mogelijkheden.

13 gedachten over “Beste middel tegen striae – VLOG

 1. Hallo Dokter Frodo,
  Ik ben net 17 jaar geworden en heb nu al super veel striae op mijn dijen, borsten en tussen mijn bovenbenen. Ik zou hier heel graag wat aan willen doen want het maakt mij echt super onzeker. Helemaal als ik in bikini het strand op ga of wanneer ik in de sauna ben. In december ga ik op vakantie naar Bali met mijn ouders en ik vroeg mij na het lezen van je blog af of je voor een behandeling 18 jaar of ouder moet zijn of dat ik echt moet wachten tot ik oud genoeg ben. Ook vroeg ik mij af of mijn verzekering dit misschien vergoed. Alvast bedankt voor uw reactie!

 2. Hallo Valerie,
  Ik wil graag mijn ervaring met je delen om je te laten weten dat de behandeling ervoor kan zorgen dat jij je lichaam weer durft te zien. Ik had namelijk een tijd lang erg veel last van striae op mijn buik nadat ik erg veel schommel met mijn gewicht door mijn schildklieraandoening. Ik kwam terecht bij Kliniek Dokter Frodo en zij hebben mij supergoed geholpen. Ik was 20 toen ik de behandeling heb gedaan, dus van de leeftijd weet ik eigenlijk niets af. De behandeling werd bij mij wel vergoed omdat het een gevolg was van mijn medische klacht. Het is per verzekering verschillend of zij jouw behandeling vergoeden. Je kunt dit het beste even navragen aan jouw verzekeraar! Succes met een keuze maken Valerie, mij heeft het enorm geholpen!

 3. Hoi dames,
  Ik had vooral erg last van striae aan de binnenkant van mijn bovenarmen omdat ik een aantal jaren geleden erg veel ben aangekomen. Inmiddels zijn de overtollige kilo’s er wel weer af, maar de lelijke paarse strepen bleven zichtbaar. In de zomer durfde ik geen t-shirts of hemdjes aan en op vakantie droeg ik telkens een dunne sjaal over mijn schouders als ik een bikini aan had. Na de zomervakantie was ik het zat en heb ik gekozen voor een striae behandeling bij Kliniek Dokter Frodo. Op aanraden van mijn huisarts heb ik de behandeling ondergaan en ik heb spijt dat ik het nooit eerder heb gedaan. Ik raad het je dan ook zeker aan om voor de striae behandeling te kiezen, Valerie! Je bent veel te jong om je lichaam niet te durven laten zien.

 4. Hoi, ik ben Cheriel en ik heb een vraag over mijn striae. Tijdens de puberteit heb ik vrouwelijke vormen gekregen, vooral bij mijn middel en in de buurt van mijn borst en daar heb ik nu ook veel last van striae. Ik vind het echt super lelijk en schaam me echt enorm als ik bijvoorbeeld in mijn bikini loop of als ik mij omkleed na het sporten. Het is niet zo dat ik dik ben, integendeel juist: ik sport veel en ben niet zwaarder dan mijn leeftijdsgenoten. Is er een manier om van mijn striae af te komen, of is deze behandeling bij Dokter Frodo echt de enige oplossing? Ik word er erg onzeker van en zou er graag vanaf willen.

 5. Hoi Cheriel,
  Doe jij toevallig veel aan krachttraining? Het kan namelijk zo zijn dat je striae erger wordt wanneer jij ineens erg veel aan krachttraining doet (lees: push-ups voor je borstspieren of squads voor stevigere billen). Er zijn heel veel mogelijke oorzaken voor striemen of striae, maar daar moet je je in de meeste gevallen geen zorgen om te maken, het is vaak niet iets ernstigs. Helemaal als jij aangeeft dat je veel sport en er gezond uitziet, is het niks ernstigs. Op jouw leeftijd hoef je nog geen behandeling te ondergaan voor je striae, dat lijkt me een beetje zonde! Je kunt bijvoorbeeld meer cardio gaan doen, hiermee wordt je huid niet opgerekt door je spieren. Ik heb zelf wel de behandeling ondergaan bij Dokter Frodo, maar dit kwam omdat de huisarts zei dat de striae niet vanzelf weg zou gaan op mijn leeftijd.

 6. Dag meiden,

  Sinds kort ben ik begonnen met intensieve krachttraining (4x per week) en na enkele weken heb ik gemerkt dat ik toch wat meer striae heb dan dat ik al had. Een ding is zeker: ik wil niet stoppen met de krachttraining want ik merk dat ik sinds dat ik veel naar de sportschool ga, gewoon lekkerder in mijn vel zit (afgezien van die stomme striae).
  Toch merk ik aan mijzelf dat dit mij in een lastig dilemma brengt. Enerzijds wil ik dus niet stoppen met mijn krachttraining maar anderzijds wil ik niet mijn eigen lichaam verpesten. Ik zie namelijk ook echt steeds duidelijker dat mijn spieren ‘groter’ worden en gewoon meer ruimte nodig hebben om te groeien. Sinds ik heb gemerkt dat mijn striae is toegenomen ben ik begonnen met het insmeren met bio-oil. Ik merk absoluut geen verbetering, maar dat zou natuurlijk ook kunnen komen omdat ik alsmaar ‘blijf groeien’. Toen ik hier op de website terechtkwam las ik het een en ander over een behandeling die striae verhelpt: de quatriple therapie die uit 3 behandelingen bestaat. Nu ben ik eigenlijk al wel overtuigd om deze behandeling te ondergaan. Twee vriendinnetjes van mij hebben eens een laserbehandeling tegen striae ondergaan en ik zag wel degelijk verschil, maar bij deze behandeling lees ik dat je een verdoving crème op moet smeren voorafgaande aan de behandeling. Ik snap dat de behandeling niet pijnloos is, maar nu ik dit zo lees vind ik het wel erg spannend. Mijn vriendinnetjes heb ik niet gehoord over verdoving crème en echt extreem veel zeer deed het volgens hen niet. Waarmee zouden jullie het gevoel kunnen vergelijken? In hoeverre verschilt het van de ‘traditionele behandeling’ die mijn vriendinnen hebben ondergaan?

 7. Ik heb sinds mijn zwangerschap enorm veel last van striae op mijn buik en mijn bovenbenen. De kleur is helemaal paars/rood en ik schaam me er best wel erg voor. Na mijn zwangerschap ben ik erg veel gaan sporten en lijnen en mijn lichaam is daarom wel weer terug zoals voor de zwangerschap. Toch durf ik door de striemen niet meer echt te zwemmen omdat ik me ervoor schaam en zelf m’n lichaam laten zien aan mijn man vind ik lastig. Ik kwam bij dit blog van Dokter Frodo terecht door een linkje die ik kreeg van een vriendin. Ik hoop dat er naast deze behandeling, nog meer manieren zijn waardoor de lelijke strepen minder zullen worden. Ik ben namelijk bang dat het nooit helemaal weg gaat, maar het zou al heel erg helpen als het een beetje minder zou worden.

 8. Hoi,
  Wat grappig, ik kwam hier terecht omdat ik eigenlijk opzoek was naar info over striae na het doen van krachttraining.
  Ik heb precies hetzelfde en had niet echt de link gelegd tussen striae en krachttraining! Ik ben al een tijdje aan het smeren met van alles en nog wat maar ik merk echt 0 verschil om eerlijk te zijn. Daarom ben ik opzoek gegaan naar oplossingen die verder rijken dan alleen smeersels.
  Ik zou graag een huidbehandeling willen laten doen want ik merk wel echt dat het erger wordt maar ik heb niet echt de ambitie om te stoppen met krachttraining. Met andere woorden: ik kan dus niet voorkomen dat de striae erger wordt want ik zit midden in een plan die ik met mijn personal trainer voor veel geld heb samen gesteld.
  Wat raden jullie hierover aan? Of kan ik misschien langskomen voor een vrijblijvend consult om deze vragen te bespreken? Ik wist het even niet zo goed aangezien mijn vraag nogal specifiek is.
  Alvast bedankt voor jullie hulp.

 9. Hi allemaal,
  Ik kwam toevallig bij het blog over dit onderwerp terwijl ik op zoek was naar smeerseltjes en crèmes die mijn striae zouden kunnen verminderen en hopelijk zelfs verwijderen. Ik zit eigenlijk met hetzelfde probleem als Rozemarijn. Totdat ik fanatiek ging sporten, had ik eigenlijk helemaal geen last van striae. Ik heb een slank figuur maar besloot nog niet zo lang geleden om veel krachttraining te gaan doen. Het slanke figuur moet plaats gaan maken voor brede schouders en mooie, gespierde billen en bovenbenen. Ik train volgens een bepaald programma en ben in een paar weken tijd enorm in spiermassa vooruit gegaan. Iets waar ik erg trots op ben, maar wat helaas gepaard gaat met striae-vorming aan de binnenkant van mijn benen. Mijn huid lijkt het snelle oprekken bijna niet aan te kunnen. Aangezien mijn voornemen is om (nadat ik goed ben afgetraind) het podium op te gaan als bodybuilder. Hier kan ik natuurlijk geen striae bij gebruiken. Ik vroeg mij dan ook af of een striae-behandeling voor mij wellicht relevant kan zijn of dat ik beter kan wachten totdat mijn benen de omvang hebben waarvoor ik train? Het zou natuurlijk zonde zijn als ik de behandeling onderga en het daarna weer terug komt. Of kan dat niet? Ik hoor het graag!

 10. Ik wil graag mijn ervaring over mijn striae en de behandeling bij Dokter Frodo met jullie delen. In mijn pubertijd had ik al redelijk wat last van striae en het was vooral te zien op mijn heupen. In de loop van de tijd werden deze strepen steeds lichter en was het bijna niet meer zichtbaar. Ik was opgelucht en ging er een beetje vanuit dat ik er voor altijd vanaf zou zijn. Totdat ik zwanger werd van ons eerste kindje. Ik denk dat de meeste van jullie mij wel begrijpen als ik zeg dat ik heel erg alert was op het krijgen van striae toen mijn buik begon te groeien. Juist omdat ik het in mijn pubertijd heel erg heb gehad, lette ik er nu extra op. En ja hoor, daar was het: terug van weggeweest. Ik begon met het smeren van anti-striae crème. Elke avond voor ik ging slapen smeerde ik het op de rozige lijntjes die steeds duidelijker zichtbaar werden. Het leek te helpen en het bleef bij die aantal kleine lijntjes. Naarmate ik de 40 weken naderde werd het toch wel meer, ondanks het smeren. Ik bleef trouw doorgaan met de crème, maar toen ik doorhad dat het geen zin meer had, ben ik er na een aantal maanden na de bevalling mee gestopt. Ik werd er ongelukkig van, durfde niet met de kleine naar babyzwemmen omdat ik mij schaamde. Een buurvrouwtje van mij wees me op een striae-behandeling. Ik ben research gaan doen en kwam bij Dokter Frodo terecht. Tijdens het eerste consult werd mij een advies gegeven over de verschillende mogelijkheden die voor mij effectief zouden zijn. Bij mij hebben we gekozen voor de combinatiebehandeling omdat de striae nogal hardnekkig leek. Een paar behandelingen verder is het resultaat al heel goed te zien. Ik raad het echt iedereen aan, want met alleen het smeren van crèmes was het mij niet gelukt!

 11. Om striae in een vroeg stadium te voorkomen, is het erg belangrijk dat je je huid soepel houdt en goed hydrateert. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van een anti-striae crème of Bio Oil. Met deze crèmes kun je het gedeelte van je huid waar striae zichtbaar is, inmasseren. Hierdoor komt vitamine a, e en c vrij en dit zijn de voedingsstoffen die je huid nodig heeft om de collageenaanmaak te stimuleren. Collageen is een eiwit in ons lichaam dat belangrijk is voor het in balans houden van de huid. Het houdt de huid letterlijk bij elkaar. Door de huid te hydrateren en soepel te houden, is de kans klein dat het bindweefsel scheurt wanneer je huid op een bepaalde plek huid oprekt.
  Striae is (vaak) een oorzaak van een snelle gewichtstoename óf een toename van de spiermassa. Als je last hebt van een gespannen huid en je bang bent dat er op sommige plekken striae komt, kun je dit ondersteunen door elastische panty’s of corrigerend ondergoed. De huid wordt dan eigenlijk ondersteund omdat het tegendruk geeft.
  Dit is wat ik heb gevonden na wat onderzoek voor mijn eigen striae problemen. Ik had namelijk ook heel erg last van striae en was er erg onzeker door. Het begon voornamelijk in de puberteit en durfde me bijna niet om te kleden waar anderen bij waren. Na de zwangerschap van mijn eerste kindje werd het alleen maar erger en ik durfde zelfs niet zonder een kort broekje en een t-shirt op het strand te liggen, bang dat iemand het zou zien. Op een bepaald moment was ik er klaar mee en kon ik knop omzetten. Ik vond het zonde dat een jonge moeder zoals ik, belemmerd werd in de dingen die ik kon doen met de kleine. Ik ben toen naar Dokter Frodo gegaan voor een eerste consult. Er werd een behandelingen op maat voor mij bedacht en ik ben daarbij direct begonnen met het smeren van crèmes om mijn huid soepel te houden. Ik deed er werkelijk alles voor om ervan af te komen. Tegelijkertijd deed ik een aantal behandelingen. Het is nog niet helemaal weg, maar wel echt al héél veel minder en dat is waar ik het voor doe!

 12. Hoi Dokter Frodo,
  Jullie geven aan dat een combinatiebehandeling vaak de enige manier is om striae zichtbaar te kunnen verminderen. Betekent dit dat áltijd het geval is, of werkt bij sommige mensen de striae-behandeling ook wanneer ik niet kies voor combinatiebehandeling? En ik ben eigenlijk wel benieuwd of de behandelingen ook pijn doen en of er met een verdoving wordt gewerkt? Ik hoor graag jullie reactie.

 13. Ik ben zeer tevreden over Dokter Frodo. Ik heb bij hem een striae behandeling ondergaan en de manier waarop zij met mensen om gaan is echt SUPER  Ik twijfelde in het begin heel erg over mijn behandeling en durfde het niet echt goed te doen. In het eerste consult stelde zij mij daarom heel erg op mijn gemak. Aan de hand van een tekening lieten zij zien wat de mogelijkheden zijn en lieten een paar keer goed vallen dat het mijn eigen keuze was. Ze praten je absoluut niks aan. Dat is bij sommige klinieken wel anders… Ik heb de combinatiebehandeling gedaan. Dit was de carboxytherapie, microneedling en het insmeren met tertinoine-créme in combinatie met vitamine A-creme. Hiermee verstevigen zij eerst de huid, verstrakken ze ‘m vervolgens en stimuleren daarna de huid. Ze legde het me super goed uit, zo fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + 8 =

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Afspraak maken