phone icon
email icon
Maak een afspraak

Bijwerkingen van botox

14 maart 2016

Bijwerkingen van botox

Botox bijwerkingen komen niet veel voor. Echter, direct na de botoxbehandeling kan er sprake zijn van een klein blauw plekje, wat roodheid of een lichtelijk branderig gevoel. Dit zijn de meest reële bijwerken die na een botoxbehandeling kunnen verschijnen.

In het geval van een botoxbehandeling van het voorhoofd kan er soms een vlak gevoel optreden. Sommige mensen beschrijven dit als een gevoel dat er een strakke band om het hoofd zit of een stukje karton. Anderen ervaren het als een soort hoofdpijn. Het lijkt erop dat de patiënt moet wennen aan het inwerken van de botox.

Zeldzame Botox bijwerkingen

Mocht de botox niet goed worden geïnjecteerd, dan kunnen er zeldzamere bijwerkingen plaatsvinden. De belangrijkste bijwerking van botox is het hangend ooglid. Gelukkig komt deze bijwerking in de praktijk bijna nooit voor omdat we als professionele cosmetisch kliniek veel ervaring hebben opgebouwd. Een andere zeldzame bijwerking van botox is een ‘dokter Spock’, genoemd naar de welbekende Star Wars-figuur met de hoge wenkbrauwen. Een dokter Spock betekent dan ook niets anders dan dat de wenkbrauwen omhoog gaan staan. In Amerika vinden ze dat heel mooi, maar in Nederland wordt dit minder gewaardeerd.

Botox veilig

Een andere bijwerking van botox is dat de wenkbrauwen – in tegenstelling tot de dokter Spock – soms naar beneden gaan staan. De reden hiervoor is dat er dan net iets te veel botox is geplaatst. Het is belangrijk om te beseffen dat botox een veilig middel is, mits het goed wordt toegepast. Houd er bijvoorbeeld altijd rekening mee dat sommige mensen overgevoelig zijn voor (een van de bestanddelen van) Botox. In combinatie met bepaalde medicijnen, zoals antibiotica, kan botox ook bijwerkingen teweegbrengen. Tevens is het belangrijk dat er met echte botox wordt gewerkt want daarvan zijn de bijwerkingen nihil.

Geplaatst in Blogs over BotoxGetagd ,