phone icon
email icon
Maak een afspraak

De gevaren en complicaties van Bio Alcamid, onderschat ze niet!

25 januari 2012

De gevaren en complicaties van Bio Alcamid, onderschat ze niet!

De laatste jaren word er in de pers veel aandacht besteed aan de gevaren van Bio Alcamid.

Elke keer als er weer een publicatie verschijnt, zoals bijvoorbeeld vorige week, 13 januari 2012  in het AD, komen er een hoop vragen los en worden “injectables” ter discussie gesteld.

Bio alcamid is rotzooi, het heeft een grote kans op bijwerkingen, dat is al jaren bekend. Daarom is het ook zo onbegrijpelijk dat er nog geregeld mee wordt gewerkt.

5 tot 10 jaar geleden was er nog niet zo veel bekend over de bijwerkingen met Bio-alcamid of andere permanente fillers en kan je de artsen niet/ minder kwalijk nemen dat ze deze middelen hebben gebruikt.
Het is nog steeds niet verboden(ongelofelijk!) om permanente fillers te injecteren en het wordt nog steeds gebruikt omdat er geld aan verdiend wordt.  Dus kijk uit dat u zich niet met permanente middelen laat behandelen..

Tijdelijke ‘injectables’ zoals Juvederm en Restylane zijn juist erg veilig. Het nadeel van deze veilige injectables is alleen dat ze na verloop van tijd verdwijnen en dat ze daardoor duurder lijken. Maar schijn bedriegt: het verminken van uw gezicht met permanente fillers kost 1000x meer!

Mocht u toch recent nog behandeld zijn met permanente middelen en u heeft een complicatie opgelopen, dan kunt u hiermee terecht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Voor deze problemen is een kenniscentrum opgericht en een speciaal spreekuur gestart. Schroom echter niet om juridische stappen te ondernemen.

Geplaatst in Anti ageing