Bobbels na fillers

Na toepassing van fillers kunnen er bobbels ontstaan. Echter, er moet daarbij eerst een onderscheid worden gemaakt tussen twee type fillers.

 1. Permanente fillers
  Permanente fillers werden vroeger veel gebruikt en kunnen bobbels veroorzaken. Omdat dit type filler permanent is, zijn de bobbels die deze kunnen geven ook permanent. De enige optie om deze te verwijderen is door middel van een chirurgische ingreep. Bij Kliniek Dr. Frodo wordt deze ingreep niet uitgevoerd omdat in de kliniek niet wordt gewerkt met permanente fillers.
 2. Hyaluronzuurfillers
  Het tweede type filler – die in Kliniek Dr. Frodo wordt gebruikt – is de hyaluronzuurfiller. Hyaluronzuurfillers bestaan uit een stofje dat van nature in het menselijk lichaam voorkomt. Hiermee wordt de kans op bijwerkingen enorm verkleind. Toch bestaat er een kleine kans op het ontwikkelen van bobbeltjes. Wanneer het bobbeltje pijnlijk aanvoelt, is het vaak een blauwe plek. Deze bobbels zijn meestal niet eens aan de buitenkant te zien. Een blauwe plek verdwijnt vanzelf.

Bobbel verwijderen met hyaluronidase

Is er sprake van een niet-pijnlijk bobbeltje? Dan is dit vaak het hyaluronzuur zelf. Zo’n bobbeltje is goed op te lossen met hyaluronidase. Dit is een soort tegenmiddel van

Hyaluronidase, tegemiddel van hyaluronzuur
Hyaluronidase, tegemiddel van hyaluronzuur

hyaluronzuur. Na inbrengen op een bobbeltje of een andere plek waar een ongewenste hyaluronzuurfiller zit, zorgt hyaluronidase dat deze filler oplost. Dit in tegenstelling tot permanente fillers waaraan niks meer kan worden gedaan na het plaatsen.

Granuloom

Een ander zeer zeldzaam type bobbeltje is een granuloom. Een granuloom is een ontstekingsreactie op een vreemde stof. Deze reactie wordt bijna nooit gezien bij fillers van het merk Juvéderm. Wanneer er toch een reactie ontstaat is deze ook te verhelpen met hyaluronidase, het tegenmiddel.

Kortom, een bobbeltje na een fillerbehandeling met hyaluronzuur is zeldzaam. Maar wanneer dit toch ontstaat, gaat het meestal vanzelf over of is dit makkelijk te behandelen.

Meer informatie over bobbels in je lip na een fillerbehandeling

Een gedachte over “Bobbels na fillers

 1. Dag heren,
  Ik heb dankzij een permanente fillerbehandeling bobbeltjes langs de lijn bij mijn jukbeenderen. De fillers zijn inmiddels al 2 jaar geleden geplaatst en ik heb hierover naar de kliniek gebeld (ik noem liever de naam van de kliniek niet), maar die zeggen meteen dat dit in de loop van de jaren kan ontstaan maar ook makkelijk weer ‘wegtrekt’.
  Ik heb even een tijdje gewacht in de hoop dat de bobbeltjes zouden afnemen. Ik ben nu een half jaar na het telefoontje verder, en merk nog steeds geen verschil.
  Mijn vraag is nu eigenlijk: is deze permanente filler ook te verhelpen met hyaluronidase? Ik zou graag langskomen voor een consult en hopelijk zouden jullie er even naar kunnen kijken. Ik ben er inmiddels wanhopig van en begin mij zo langzamerhand af te vragen of dit probleem nog wel te verhelpen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie + 2 =

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Afspraak maken