phone icon
email icon
Maak een afspraak

Bobbels na fillers

26 februari 2024

Bobbels na fillers

Na toepassing van fillers kunnen er bobbels ontstaan. Echter, er moet daarbij eerst een onderscheid worden gemaakt tussen twee type fillers:

Permanente fillers

Permanente fillers werden vroeger veel gebruikt en kunnen bobbels veroorzaken. Omdat dit type filler permanent is, zijn de bobbels die deze kunnen geven ook permanent. De enige optie om deze te verwijderen is door middel van een chirurgische ingreep. Bij Kliniek Dr. Frodo wordt deze ingreep niet uitgevoerd omdat in de kliniek niet wordt gewerkt met permanente fillers.

Hyaluronzuurfillers

Het tweede type filler – die in Kliniek Dokter Frodo wordt gebruikt – is de hyaluronzuurfiller. Hyaluronzuurfillers bestaan uit een stofje dat van nature in het menselijk lichaam voorkomt. Hiermee wordt de kans op bijwerkingen enorm verkleind. Toch bestaat er een kleine kans op het ontwikkelen van bobbeltjes. Wanneer het bobbeltje pijnlijk aanvoelt, is het vaak een blauwe plek. Deze bobbels zijn meestal niet eens aan de buitenkant te zien. Een blauwe plek verdwijnt vanzelf.

Bobbel verwijderen met hyaluronidase

Is er sprake van een niet-pijnlijk bobbeltje? Dan is dit vaak het hyaluronzuur zelf. Zo’n bobbeltje is goed op te lossen met hyaluronidase. Dit is een soort tegenmiddel van hyaluronzuur. Na inbrengen op een bobbeltje of een andere plek waar een ongewenste hyaluronzuurfiller zit, zorgt hyaluronidase dat deze filler oplost. Dit in tegenstelling tot permanente fillers waaraan niks meer kan worden gedaan na het plaatsen.

De samenstelling van Hyaluronidase

 

 

 

Granuloom

Een ander zeer zeldzaam type bobbeltje is een granuloom. Een granuloom is een ontstekingsreactie op een vreemde stof. Deze reactie wordt bijna nooit gezien bij fillers van het merk Juvéderm. Wanneer er toch een reactie ontstaat is deze ook te verhelpen met hyaluronidase, het tegenmiddel.

Kortom, een bobbeltje na een fillerbehandeling met hyaluronzuur is zeldzaam. Maar wanneer dit toch ontstaat, gaat het meestal vanzelf over of is dit makkelijk te behandelen.

Heeft u bobbeltjes na een fillerbehandeling?

Heeft u bobbeltjes na een fillerbehandeling? Dan kunnen wij het teveel aan hyaluronzuur oplossen. Neem in dit geval contact met ons op. Ook als u vragen heeft staat Kliniek Dokter Frodo voor u klaar.

Meer informatie over bobbels in je lip na een fillerbehandeling

Geplaatst in AlgemeenGetagd ,