BOBBELTJES IN JE LIP NA EEN FILLERBEHANDELING?

lippen-opvullen

Het behandelen van de zone rond de mond of lippen met fillers is secuur werk. Je lippen zijn de blikvangers van je gezicht. Het is niet fijn als er complicaties optreden na het opvullen van de lippen met een fillerbehandeling.

Voor een veilige en effectieve behandeling is kennis van de verschillende soorten fillers en het toedienen ervan dan ook absolute noodzaak. Met behulp van de juiste injectiebehandeling en inzicht van de cosmetische arts in de lipstructuren is het resultaat optimaal. Bij een onjuiste behandeling, bijvoorbeeld door het toedienen van de verkeerde fillers of het gebruik van een foute injecteertechniek, kunnen er echter bobbeltjes in je lip ontstaan. Wees gerust, de meeste bobbeltjes in je lip zijn onschuldig! Gezwollen, rode lippen zijn eenvoudig te verhelpen door de lippen na de behandeling te koelen. Meestal zijn oneffenheden tijdelijk en met behulp van foundation te maskeren. Maar wat als de complicaties serieuzere vormen aannemen?

Gevolgen van lipfillers

Kleine oneffenheden of zwellingen aan de lip of mond die soms pijn kunnen doen en al vlak na de behandeling ontstaan, zijn meestal onschuldig van aard. Complicaties die ontstaan naar aanleiding van verkeerde injecteertechnieken, gebrek aan ervaring van de arts of het gebruik van onjuiste fillers, zijn ernstiger van aard. Symptomen die zich kunnen voordoen, zijn heftige pijn, verkleuring van de huid op de plek waar het zeer doet of rode en zelfs blauwe plekken rond de mond. In dat geval is behandeling om blijvende schade te voorkomen aan te raden. Bijvoorbeeld door een nabehandeling van de lippen met de juiste fillers, een laserbehandeling of oplossen met hyaluronzuur. Hiermee kan de huidstructuur weer worden hersteld. Het beste is echter om complicaties te voorkomen.

De juiste fillers voor een behandeling van de lippen

Een fillerbehandeling van de lippen moet zorgvuldig en snel worden uitgevoerd, omdat er erg veel spiertjes in de lippen zitten en de doorbloeding sterk is. Fillers moeten ervoor zorgen dat de structuur van de lippen wordt behouden. Lastig, want je mond is eigenlijk de hele dag in beweging; je praat, eet, lacht… Soms heb je last van droge lippen, terwijl de mond vaak ook erg vochtig kan zijn. Bijvoorbeeld na het drinken. Met al deze zaken moeten lipfillers om kunnen gaan en hun werk doen.
Wij gebruiken fillers als Juvéderm of Restylane. Deze hyaluronzuurfillers bestaan uit huideigen stoffen en zijn zodoende zeer veilig in gebruik. Dezelfde hyaluronzuren worden ook gebruikt om lijntjes boven de bovenlip op te vullen of asymmetrische lippen te corrigeren.

Bobbels in je lip oplossen/ behandelen

Af en toe gebeurt het wel is dat er teveel van de hyaluronzuur filler is gebruikt in de lippen. Dan kunnen wij het te veel aan hyaluronzuur oplossen. Hyaluronidase/ Hyason prikken wij in de filler zelf en deze lost vrijwel meteen op. Het hyaluronzuur valt als het ware uit elkaar en wat er dan over blijft is suiker en water. Dit wordt dan vervolgens gewoon door het lichaam opgenomen en niemand kan dan nog zien dat je behandeld bent.

Bobbeltjes in de lip voorkomen

Uiteraard is het ook na een zorgvuldige en veilige fillerbehandeling van de lippen nodig om je lippen goed te verzorgen. Vermijd extreme inspanning en saunabezoek kort na de behandeling. Hete temperaturen zijn niet bevorderlijk voor de lippen die op dat moment nog erg gevoelig zijn. Zorg voor een goede koeling met ijs en blijf zeker 24 tot 48 uur met je handen van de behandelde plek af. Bij Kliniek Dokter Frodo ben je verzekerd van specialistische en gecertificeerde hulp. Complicaties na een fillerbehandeling komen na behandeling in onze kliniek niet of nauwelijks voor. Soms worden mensen wel bang bij het voelen van kleine bobbeltjes in de lippen. Maar neem dan eens je lip tussen je onder- en boventanden en bijt lichtjes. Je voelt dan ook al dat het weefsel niet helemaal glad is. Normaal sta je hier niet bij stil.

Meer informatie over het opvullen van lippen.

Meer informatie over het oplossen van fillers met hyaluronidase

14 gedachten over “BOBBELTJES IN JE LIP NA EEN FILLERBEHANDELING?

 1. Shirani schreef:

  4 weken geleden is mijn lip scheef ingespoten met een filler. Weet niet precies welke filler, maar de dokter zei dat het oplosbaar was. Ik heb kleine bobbeltjes in mijn gehele onderlip en een grote bobbel in mijn bovenlip.
  Moet u eerst weten welke filler er precies is gebruikt, of is dat niet nodig?
  grt Shirani

  1. Kliniek Dokter Frodo schreef:

   Beste Shirani,
   Als ik weet welke filler er is gebruikt, kan ik het veel beter oplossen.
   De arts die u heeft behandeld is verplicht om deze gegevens aan u te geven als u erom vraagt.
   Groeten, frodo

 2. Marleen schreef:

  Ik wil van de bobbel in mijn lip af.
  hoe kan ik een afspraak maken?
  Marleen

  1. Kliniek Dokter Frodo schreef:

   Beste Marleen,

   Wij kunnen je van de bobbels in je lip afhelpen, maar meestal is het beter om eerst terug te gaan naar de arts die behandeld heeft. Die weet precies welk product er is gebruikt en op welke diepte/ lokatie. Mocht je er niet uitkomen met je eigen arts, dan kunnen wij je misschien verder helpen.
   succes,

   Groeten,
   Frodo

 3. Hosting schreef:

  “Blauwe plekken zijn moeilijk te voorkomen, maar meestal ben je binnen een aantal dagen wel weer toonbaar voor de buitenwereld. “

 4. Daphne schreef:

  Hallo,

  Twee jaar geleden heb ik eenmalig fillers in mijn bovenlip laten spuiten en heb ik sindsdien meerdere bolletjes. Ik zou dit graag laten willen oplossen maar kan ik daarna alsnog fillers gebruiken zodat ik eindelijk mijn gewenste effect behaal?

  1. Kliniek Dokter Frodo schreef:

   Beste Daphne,
   bobbeltjes die jehebt overgehouden aan een fillerbehandeling twee jaar geleden kunnen goed behandeld worden, mits je bent behandeld met hyaluronzuur. Wij lossen dit eerst op met hyason waarna we een weekje wachten voordat we het weer aanvullen met hyaluronzuur. Zo beginnen we de behandeling met een schone lei en krijgen we het meest natuurlijke resultaat.

   Groeten,

   Frodo

 5. jil schreef:

  mijn lip is 6 weken geleden ingespoten met een hyaluronzuur niks aan de hand.. maar nu krijg ik groten harde rode bulten in mijn lip die ook erg pijnlijk zijn wat moet ik nu doen

  1. Kliniek Dokter Frodo schreef:

   Beste Jil,
   als je 6 weken na een behandeling grote harde pijnlijke bulten krijgt in je lip, kan dat duiden op een infectie. De arts die je behandelend heeft, of je huisarts, kan je hiermee helpen door medicatie voor te schrijven. Mocht dit niet lukken, neem dan contact met ons op, dan helpen wij je verder.
   Sterkte ermee
   Groeten,

   Frodo

 6. Tamara ingels schreef:

  Hallo .

  Ik heb vorige week donderdag mijn lippen laten vergroten … Ik vroeg de dokter moet je dit niet openvrijven als je dit inspuit de filler.
  Hij zei neen anders vrijf je het uit . met resultaat de binnenkant van men lip voel ik allemaal bolletjes dit mag je toch niet voelen of wel ?? Ik kan op de naam van de filler niet komen ..

  1. Kliniek Dokter Frodo schreef:

   Beste Tamara,
   Soms kan je de filler wel een beetje voelen zitten in de eerste twee dagen.
   Je moet het behandelde gebied zoveel mogelijk met rust laten om onnodige reactie en evt infectie te voorkomen.
   Als je in Nederland door een arts bent behandeld die is aangesloten bij de NVCG dan ben je 100% zeker met een hyaluronzuur behandeld. Mochten de probleme aanhouden, dan kan je het ook oplossen.
   Groeten,
   frodo

 7. isabel schreef:

  hallo.
  ik heb 2 weken lip fillers gedaan merk stylage, en ik last van bobbels in me onderlip wat kan ik hier aan doen?

  1. Kliniek Dokter Frodo schreef:

   Beste Isabel,
   Wat vervelend dat je bobbeld hebt in je onderlip na een fillerbehandeling. Op zich is Stylage niet de oorzaak voor bobbels. Stylage is een prima filler, maar het komt door de techniek die er is gebruikt. Stylage is een oplosbare hyaluronzuurfiller. Je kan dus het beste terug gaan naar de arts die je heeft behandeld en die zou het moeten kunnen oplossen met hyason.
   Als je er niet uitkomt, zou je het ook bij ons kunnen laten oplossen, alleen kost dat bij ons €300 als je niet bij ons behandeld bent.
   Succes ermee.

   Groeten,

   Frodo

 8. Radja schreef:

  Ik heb ook bultjes. heb 14 maanden geleden me bovenlip laten op spuiten, alleen heb ik nu al zo lang 2 bultjes. Ik weet niet wat voor fillers ik heb gehad had het destijds in het buitenland gedaan. Kunnen jullie me helpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Cookie instellingen

Afspraak maken