phone icon
email icon
Maak een afspraak

Botox overmatig zweten

16 juli 2016

Botox overmatig zweten

Botox helpt om overmatig zweten tegen te gaan. De botoxbehandeling tegen overmatig zweten is nog vrij onbekend. Kliniek Dokter Frodo legt uit hoe een behandeling met botox tegen zweten werkt.

Botoxbehandeling overmatig zweten

Tijdens de botoxbehandeling tegen overmatig zweten krijgt u kleine injecties op de plaatsen waar u het zweten wilt laten stoppen. Bijvoorbeeld in uw oksels, op uw voorhoofd of soms zelfs op uw handen en voeten. Ook die plekken kunnen overmatig zweten. De botoxinjectie legt tijdelijk de signaaloverdracht van zenuw naar spier stil, waardoor de zweetkliertjes stoppen met het produceren van zweet. Het resultaat: minder hevig transpireren.

Botox helpt tegen overmatige transpiratie

Botox helpt ongeveer zes maanden lang tegen overmatige transpiratie op plekken als oksels, voorhoofd en handen en voeten. Een half jaar na de botoxbehandeling komt het overmatige transpireren langzaamaan weer terug. Naar wens kan de behandeling met botox dan worden herhaald om de transpiratie weer af te remmen.

Botox helpt ook tegen overmatige transpiratie van handen en voeten en voorhoofd. Bovendien is er een grote kans dat deze botoxbehandeling door uw verzekeraar wordt vergoed.

Geplaatst in Blogs over Botox