phone icon
email icon
Maak een afspraak
Internationaal trainer Juvéderm en Botox
NVCG gecertificeerd
Altijd een natuurlijk resultaat
9,6 / 10 klantbeoordeling

Voordelen en nadelen van Botox

9,6

uit 621 beoordelingen

35.700+

behandelingen verricht

Botox behandeling fronsrimpels voor na

Voor- en nadelen van Botox

Wanneer u een Botox behandeling overweegt is het belangrijk om van tevoren goed op de hoogte te zijn van de voor- en nadelen van zo’n behandeling. De voordelen kennen de meeste mensen wel: Botox is een zeer veilig middel dat effectief tegen rimpels werkt en ook preventief kan worden ingespoten. Een bekend nadeel is dat een teveel aan Botox vervelende gevolgen kan hebben, zoals een emotieloze uitstraling of hangende oogleden. Wij vertellen u graag meer over de belangrijkste voor- en nadelen van een Botox behandeling.

De voordelen van Botox

Als Botox correct wordt toegepast:

 • Uw rimpels laten verdwijnen
 • Een natuurlijk resultaat
 • Snelle behandeling
 • Een Botox behandeling is veilig
 • Het effect van Botox is tijdelijk
 • Botox heeft medische toepassingen

De nadelen van Botox*

Als Botox niet correct wordt toegepast:

 • Een emotieloos gezicht
 • Een hangend ooglid
 • Effect is niet direct ongedaan te maken
 • Botox kan verslavend zijn
 • Kans op complicaties
* Deze nadelen komen bij een gespecialiseerde kliniek vrijwel nooit voor en vormen geen probleem wanneer u zich laat behandelen door een ervaren en gediplomeerde arts.

Alle voordelen van Botox

1. Uw rimpels verdwijnen dankzij Botox

Uiteraard is het grootste voordeel van Botox dat het uw rimpels laat verdwijnen. Met een paar kleine prikjes bent u voor de komende drie tot vijf maanden van uw rimpels af. U ziet er na een Botox behandeling jonger, frisser en uitgerust uit.

2. Botox geeft een natuurlijk resultaat

Zoals gezegd laat Botox de rimpels en lijntjes in uw gezicht verdwijnen. Dit gebeurt echter allemaal op een natuurlijke manier, waardoor het niet zichtbaar is dat u een cosmetische behandeling heeft ondergaan. Het zal uw omgeving opvallen dat u er uitgerust en uitgeslapen uitziet, maar ze zullen niet kunnen zien dat dit door een Botox behandeling komt.

3. Een Botox behandeling gaat snel

Een behandeling met Botox wordt niet voor niks een lunchtime treatment genoemd. De behandeling duurt gemiddeld namelijk zo’n 15 minuten en er is geen herstelperiode, waardoor de behandeling letterlijk in een lunchpauze uitgevoerd kan worden. Zelfs meteen na de behandeling is er niet te zien dat u behandeld bent. In sommige gevallen ontstaan er kleine bloeduitstortingen op het behandelde gebied. Deze verdwijnen binnen een tot twee dagen en zijn met make-up goed te camoufleren.

4. De werking van Botox is tijdelijk

Een Botox behandeling is niet permanent: botox is een natuurlijke stof die na verloop van tijd wordt afgebroken door het lichaam. In de meest gevallen verdwijnt het effect van de behandeling na drie tot vijf maanden. Wanneer u niet tevreden bent met het resultaat, is dit na een aantal maanden weer verdwenen.

Tijdlijn botox behandeling bijwerkingen

5. Een Botox behandeling is veilig

Botox wordt niet alleen in de cosmetische industrie gebruikt, maar kent ook veel medische toepassingen. Omdat Botox onder de geneesmiddelenwet valt, is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten en bijwerkingen van dit middel. Er zijn in de dertig jaar dat Botox op de markt is, geen nadelige effecten voor de gezondheid of ernstige complicaties gevonden.

6. Botox heeft medische toepassingen

Hoewel Botox vooral bekend is van de cosmetische toepassingen, wordt het middel ook veel in de medische wereld gebruikt. Zo kan Botox uitkomst bieden bij:

Alle nadelen van Botox

1. Een emotieloos gezicht na Botox

We kennen allemaal de foto’s van celebrities die door de Botox niet meer kunnen lachen of altijd verbaasd kijken. Dit is inderdaad een effect van Botox, maar dit gebeurt alleen wanneer er te veel Botox is ingespoten. Als de juiste hoeveelheid Botox wordt gebruikt, is het resultaat altijd natuurlijk en ziet uw omgeving vaak niet eens dat u een behandeling hebt ondergaan.

2. Een hangend ooglid na Botox

Een veelgehoord probleem na een Botox behandeling is een hangend ooglid. Ook deze bijwerking komt voort uit een verkeerde behandelmethode en het gebruik van te veel Botox. Wanneer er te veel Botox in het voorhoofd wordt gespoten, ontstaat het tegenovergestelde effect en kan het ooglid gaan hangen. Wanneer u zich door een ervaren arts laat behandelen, zal dit probleem niet voorkomen.

Wanneer de Botox eenmaal in uw spieren is gespoten, is er geen manier om het weer te verwijderen. Fillers op basis van hyaluronzuur kunnen worden opgelost door hyaluronidase in te spuiten op de behandelde plekken. Er is helaas geen middel dat Botox kan oplossen nadat het is ingespoten. Wanneer u ontevreden bent met het resultaat, zult u dus moeten wachten tot de Botox uit zichzelf door het lichaam wordt afgebroken. Dit duurt meestal zo’n drie tot vijf maanden.

4. Botox kan verslavend zijn

In verreweg de meeste gevallen pakt een behandeling met Botox heel goed uit en ziet u er een stuk jonger en frisser uit. Wanneer u eenmaal gewend bent aan dit resultaat, is de kans groot dat u niet meer anders wilt en snel een vervolgafspraak inplant wanneer de Botox aan het uitwerken is. Botox kan in zekere zin dus verslavend werken, wat als een nadeel gezien kan worden. Daarnaast bestaat er een kans dat u steeds meer Botox wilt laten inspuiten. Een goede arts zal er echter altijd voor zorgen dat het resultaat natuurlijk blijft en het zeker aangeven wanneer hij denkt dat u te ver wilt gaan met de behandelingen.

5. De complicaties van Botox

Net als elke cosmetische behandeling kent ook de Botox behandeling complicaties. Deze komen echter zelden voor en zijn zeer ongevaarlijk:

 • Roodheid of zwelling van de huid
 • Blauwe plekken op het behandelde gebied

Deze bijwerkingen trekken binnen een of twee dagen weg en zijn goed te camoufleren met make-up.

Botox behandeling bij Dokter Frodo

Een behandeling met Botox heeft verschillende voor- en nadelen. De nadelen komen vrijwel alleen voor wanneer u zich op de verkeerde manier laat behandelen met bijvoorbeeld een te hoge dosis Botox. Bij Dokter Frodo worden meer dan 3.000 Botox behandelingen per jaar uitgevoerd. Wij hebben veel ervaring hebben met Botox behandelingen, ook met Botox voor mannen. Kom voor meer informatie over een Botox behandeling bij ons langs voor een gratis consult.

Afspraak maken voor een consult

Wilt u zich laten informeren over een Botoxbehandeling bij Kliniek Dokter Frodo?

U kunt een afspraak maken voor een consult door te bellen naar 020 421 1559, een mail te sturen naar info@dokterfrodo.nl of door ons contactformulier in te vullen.

Tijdens de eerste consultafspraak maakt u kennis met onze consulent en de behandelend arts. U krijgt meer te horen over de verschillende behandelmethodes en we bespreken uw wensen en verwachtingen. Naar aanleiding van deze afspraak stellen we een behandelplan op.

Het consult is vrijblijvend.

Kliniek Dokter Frodo is gecertificeerd door de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Chirurgie.

Reviews