Chemische peeling met TCA

Een chemische peeling is een effectieve manier om een gladde en mooie huid te verkrijgen. September is de uitgelezen maand om te starten met een chemische peeling. Het risico op zonbeschadiging na een peelingbehandeling is dan minder groot. Een van de veiligste chemische peelings is de chemische peeling met TCA. Een TCA-peeling is daarnaast een goede aanvulling op IPL- en laserbehandelingen.

Voordelen TCA-peeling

De TCA-peeling is een medium peeling. Oftewel, een oppervlakkige peeling waarmee onder meer vlekkige pigmentatie, wijde poriën, ondiepe acnelittekens en fijne lijntjes verholpen worden. De medium peeling heeft veel voordelen:

 • Een medium peeling kan vaker worden toegepast, omdat de huid sneller herstelt.
 • Na een medium peeling voelt de huid direct glad aan.
 • Dankzij de gepatenteerde oplossing, de Pain Control, is de TCA-peelingbehandeling vrijwel pijnloos.
 • De peeling met TCA wordt per laag aangebracht. Dit maakt de kans op complicaties klein. Bovendien is er veel controle over het gewenste resultaat.

Hoe werkt de TCA-peeling?

In geval van een TCA-peeling wordt de huid met de chemische stof TCA behandeld. Deze stof laat de huid sneller exfoliëren. De TCA-peeling stimuleert de celdeling in de lederhuid waardoor collageen en elastine wordt aangemaakt en de lederhuid dikker wordt. Dit maakt de chemische peeling met TCA zeer geschikt voor mensen met een dunne huid. Kliniek Dokter Frodo werkt met EASY TCA® PAIN CONTROL, een combinatiepeeling die onder andere bestaat uit retinol, fruitzuren, eiwit- en vetsplitsende enzymen, salicylzuur, de stof TCA (trichloric-acetic-acid, oftewel trichloorazijnzuur) en een beetje fenol.

De EASY TCA-peeling:

 • Verfijnt de poriën;
 • Vermindert pigmentvlekken en lentigine keratose (levervlekken);
 • Vermindert striae;
 • Vervaagt acne(littekens) en zorgt voor een minder vette huid;
 • Laat een doffe, grauwe huid er weer stralend uitzien;
 • Vervaagt fijne lijntje en rimpeltjes.

Nadelen chemische peeling

Een TCA-peeling, voor en na
Voor en na een TCA-peeling

Aan iedere chemische peeling kleven een aantal nadelen, zo ook aan de TCA-peeling. Na iedere peeling zal de huid vervellen. Dit hoort bij het proces. Vellen mogen nooit van de huid worden getrokken. De kans bestaat dat nieuwe huidcellen worden meegetrokken. Tot zes weken na de behandeling moet de huid worden beschermd tegen uv-stralen met SPF 50+. Tot twee weken na de behandeling mogen geen peelings, scrubs, aromatherapie of essentiële oliën worden gebruikt. Ook ontharingsbehandelingen en het gebruik van producten die retinol of fruitzuren bevatten worden afgeraden.

De TCA-peeling bestaat uit ongeveer vier behandelingen met tussenpozen van minimaal acht dagen. Iedere behandeling duurt ongeveer een half uur. Lees meer over peelings.

Een gedachte over “Chemische peeling met TCA

 1. Hallo dokter Frodo,
  Mijn nichtje heeft een aantal keer een peeling bij jullie gedaan en was daar super tevreden over. Ik moet zeggen dat de resultaten mij ook erg enthousiast hebben gemaakt en daarom zou ik graag een TCA-peeling willen ondergaan omdat deze als ‘medium’ behandeling wordt gezien en voor de dunne huid geschikt is. Als ik mij niet vergis heeft mijn nichtje deze ook gedaan.
  Wat ik mij eigenlijk afvraag is of-, en wanneer ik weer terug moet komen nadat ik vier behandelingen heb ondergaan, of kan ik er dan weer een tijdje tegenaan? Of hoef je helemaal nooit meer terug te komen omdat de structuur van je huid dermate is veranderend? Ik heb naar het antwoord geprobeerd te zoeken maar ik merk eigenlijk dat daar niet echt een eenzijdig antwoord op is.
  Alvast bedankt voor jullie reactie, ik ben erg benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 − 2 =

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Afspraak maken