phone icon
email icon
Maak een afspraak

Chemische peeling met TCA

7 september 2016

Chemische peeling met TCA

Een chemische peeling is een effectieve manier om een gladde en mooie huid te verkrijgen. September is de uitgelezen maand om te starten met een chemische peeling. Het risico op zonbeschadiging na een peelingbehandeling is dan minder groot. Een van de veiligste chemische peelings is de chemische peeling met TCA. Een TCA-peeling is daarnaast een goede aanvulling op IPL- en laserbehandelingen.

Voordelen TCA-peeling

De TCA-peeling is een medium peeling. Oftewel, een oppervlakkige peeling waarmee onder meer vlekkige pigmentatie, wijde poriën, ondiepe acnelittekens en fijne lijntjes verholpen worden. De medium peeling heeft veel voordelen:

  • Een medium peeling kan vaker worden toegepast, omdat de huid sneller herstelt.
  • Na een medium peeling voelt de huid direct glad aan.
  • Dankzij de gepatenteerde oplossing, de Pain Control, is de TCA-peelingbehandeling vrijwel pijnloos.
  • De peeling met TCA wordt per laag aangebracht. Dit maakt de kans op complicaties klein. Bovendien is er veel controle over het gewenste resultaat.

Hoe werkt de TCA-peeling?

In geval van een TCA-peeling wordt de huid met de chemische stof TCA behandeld. Deze stof laat de huid sneller exfoliëren. De TCA-peeling stimuleert de celdeling in de lederhuid waardoor collageen en elastine wordt aangemaakt en de lederhuid dikker wordt. Dit maakt de chemische peeling met TCA zeer geschikt voor mensen met een dunne huid. Kliniek Dokter Frodo werkt met EASY TCA® PAIN CONTROL, een combinatiepeeling die onder andere bestaat uit retinol, fruitzuren, eiwit- en vetsplitsende enzymen, salicylzuur, de stof TCA (trichloric-acetic-acid, oftewel trichloorazijnzuur) en een beetje fenol.

De EASY TCA-peeling:

  • Verfijnt de poriën;
  • Vermindert pigmentvlekken en lentigine keratose (levervlekken);
  • Vermindert striae;
  • Vervaagt acne(littekens) en zorgt voor een minder vette huid;
  • Laat een doffe, grauwe huid er weer stralend uitzien;
  • Vervaagt fijne lijntje en rimpeltjes.

Nadelen chemische peeling


Aan iedere chemische peeling kleven een aantal nadelen, zo ook aan de TCA-peeling. Na iedere peeling zal de huid vervellen. Dit hoort bij het proces. Vellen mogen nooit van de huid worden getrokken. De kans bestaat dat nieuwe huidcellen worden meegetrokken. Tot zes weken na de behandeling moet de huid worden beschermd tegen uv-stralen met SPF 50+. Tot twee weken na de behandeling mogen geen peelings, scrubs, aromatherapie of essentiële oliën worden gebruikt. Ook ontharingsbehandelingen en het gebruik van producten die retinol of fruitzuren bevatten worden afgeraden.

De TCA-peeling bestaat uit ongeveer vier behandelingen met tussenpozen van minimaal acht dagen. Iedere behandeling duurt ongeveer een half uur. Lees meer over peelings.

Geplaatst in De huid