Pijnlijke voeten met hoge hakken?

Jacqueline is een zelfgenoemde ‘high heel addict’. Ze heeft ontelbare schoenen in haar collectie…  met hoge hakken. ‘Een paar mooie schoenen kan ik niet laten staan’ vertelt Jacqueline. Maar haar liefde voor schoenen met een hoge hak komt met een prijs: continue pijn aan de bal van haar voet wanneer ze haar hakken draagt.

‘Het brand en het zeurt’, vertelt ze. ‘Ik heb Jimmy Choos gekocht voor mijn verjaardag over een paar maanden, maar ik durf ze niet aan te doen omdat ik bang voor ze ben.. De pijn!’ In plaats van haar favoriete schoenen op te geven heeft Jacqueline zich onlangs bij ons laten behandelen (in navolging op vele vrouwen in Amerika).

Botox en fillers tegen zweten en pijn in de voeten met hoge hakken.

Wij hebben de voeten van Jacqueline behandeld met Botox injecties, waardoor haar voeten bijna niet meer zweten. Ook hebben we haar voeten behandeld met een filler. Door deze filler te injecteren onder de bal van haar voet, geeft dit een inwendig ‘kussen’ effect. Dit effect blijft tot 9 maanden aanhouden. Daarna wordt de filler langszaam afgebroken door het lichaam.

‘Sommige mensen zullen het gekkenwerk vinden om de bal van je voet te laten behandelen met fillers’, vertelt Jacqueline, ‘maar niet als je van schoenen met een hoge hak houdt. Ik ben er super blij mee! Ik kan nu weer al mijn hakken dragen. En dan geen pijn lijden, maar genieten van het comfort!’

Ze is ook erg gelukkig met haar Botox behandeling. Na een week begon ze echt te merken dat ze veel minder zweet produceerde op haar voeten.

Niet iedereen zal het een goed idee vinden om voeten te om het dragen van bepaalde schoenen te vergemakkelijken, maar voor de mensen die dit wel willen is er een oplossing!

5 gedachten over “Pijnlijke voeten met hoge hakken?

 1. Mij lijkt het super. Ook ik kan bijna geen hakken meer aan vanwege de pijn in de bal van de voet. Tel daarbij enorme zweetvoeten op en bingo. Wie weet in de toekomst!

  1. Beste Dianne,

   Pijn in de voeten bij het dragen van hoge hakken is een universeel probleem. Gelukkig kunnen we dat probleem een beetje verzachten, het niet dragen van hoge hakken is natuurlijk geen goede oplossing 🙂

   Groeten,

   Frodo Gaymans

 2. Het liefst draag ik zelf ook iedere dag hakken. Maar inderdaad, door de pijn en moeie voeten die je er van krijgt, doe ik het niet.
  Het idee van fillers in de voet doet me een beetje denken aan het gebruik van paracetamol: Het neemt de pijn weg, maar deze komt weer terug als het is uitgewerkt. Ik ben bang dat je uiteindelijk meer last van je voeten krijgt omdat je de pijn in principe negeert. En pijn is toch een teken van je lichaam dat er iets niet goed is. Ik blijf erbij dat afwisseling van hakken en platte(re) schoenen beter is.

  1. Beste Meril,

   De afwisseling van hoge hakken en plattere schoenen is zeker ook een goede oplossing.
   Voor het geval dat je echt vaak op hoge hakken moet (of wilt) lopen, dan is het opvullen van de voetzool wel een goede oplossing.
   De hyaluronzuur-gel werkt als een kussentje onder je voeten waardoor er een soort demping ontstaat. Het verzacht de pijn dus niet (zoals paracetamol), maar het haalt de oorzaak van de pijn weg door een klein laagje Hyaluronzuur te plaatsen tussen je voetbotjes en de zool van je schoen.

   Als je nog vragen hebt, bel ons dan op of kom langs voor een gratis consult.

   Groeten,

   Frodo Gaymans

 3. Mijn vet in de zool kussentjes van mijn voeten zijn sterk verminderd waardoor ik bij afstanden groter dan 300 m zeer veel pijn heb. Is Botox een oplossing?
  69 jaar oud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − elf =

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Afspraak maken