phone icon
email icon
Maak een afspraak

De definitie van schoonheid

19 januari 2011

De definitie van schoonheid

“Ik geloof niet in emotieloze gladde gezichten, maar wel in het behouden van een fris uiterlijk”.

Wat heeft ons beeld van een fris uiterlijk en schoonheid nu eigenlijk te maken met de eeuwenoude Phi theorie ofwel het “Phi masker”?

Het “ Phi Masker” is niet strikt een beeld van ‘schoonheid’ – maar eigenlijk een beeld van “menselijkheid”. Dat wil zeggen, het is de manier waarop we onze eigen sort zien, ieder individu afzonderlijk.

Mensen zijn dieren, visueel ingestelde dieren. Wij kunnen elkaar niet direct waarneembaar ruiken maar herkennen elkaar van gezicht. Als iemand onze naam schreeuwt hebben we meteen een zicht, of “beeld”, door ze te identificeren.

et primaire beeld van “menselijkheid” is het visuele beeld van een “ideaal” menselijk gezicht. Hoe meer een gezicht lijkt op dit “Ideaal Human Face Image” of het eerder genoemde “ Phi Masker” – hoe meer we waarnemen mooi mens te zijn. Wanneer een gezicht mooi is (schoonheid) vind er bewuste reactie van “attractie” en “positieve emotie” plaats.

“Schoonheid” wordt gedefinieerd als “de kwaliteit of een combinatie van kwaliteiten in een entiteit die in de waarnemer een combinatie van een gevoel van sterke aantrekkingskracht en een gevoel van sterke positieve emotie oproept. “Zo kunnen we stellen dat het zien/vinden van de schoonheid eigenlijk niets meer is dan wat we onbewust verwachten”.

Herkenbaarheid en schoonheid blijkt te voldoen aan de Gulden Snede of Goddelijke Verhouding theorie. Bij mens, dier, in schilderijen of bij oude Griekse gebouwen overal komt de gulden snede terug.

Zo is het menselijk lichaam en gezicht ook opgebouwd vanuit deze verhoudingen. Door gebruik te maken van deze proporties kunnen we objectief uitleggen wat schoonheid is in het gezicht:

Mannen en vrouwen die ‘men’ mooi vindt voldoen vaak 100% aan de verhouding van de Gulden Snede en het Phi Masker. Hieronder zie je de verhouding Phi afgetekend en gemeten in het gelaat.

De gulden snede theorie is zeer belangrijk bij het slagen van een cosmetische behandeling. Voor een natuurlijk resultaat werken we altijd binnen de grenzen van de gouden properties.

Indien we wangen/lippen/jukbeenderen vergroten buiten de properties van de gulden snede, zal het resultaat on-echt/ niet goed zijn.Onderstaand een aantal voorbeelden van deze verhouding in het gezicht.

.

Golden ratio = PHI = 1,61

Golden ratio in de oudheid:

Golden ratio vlakverdeling:

Golden ratio in het oor:

Geplaatst in AlgemeenGetagd , , , ,