De effecten van veelvuldige cosmetische behandelingen (zoals Botox) op emotie.

Recentelijk schreef de Amerikaanse krant The Washington Times een interessant artikel over de mogelijke effecten van cosmetische geneeskunde voor politici die het hebben gehad.

In Amerika heb je voldoende voorbeelden van zeer hoog geplaatste politici die waarschijnlijk een chirurgische ingreep hebben ondergaan.
Voorbeelden zijn Nancy Pelosi (tot recent voorzitster van het Huis van Afgevaardigden) en Joe Biden (de Vice President).

Het artikel snijdt een vraag aan waar ik in de toekomst wel vaker over zal schrijven: ontnemen plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, zoals een Botox behandeling, het vermogen om emoties te uiten en te beleven?
Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat dit bij veelvoudig en langdurig gebruik van Botox misschien wel het geval is.

Ook buiten de politiek kan dit problemen opleveren. Een aanzienlijk deel van de intermenselijke communicatie doen we via gezichtsmimiek. Als dit wegvalt, verliezen we als het ware ook een beetje onze “stem”.

Gelukkig geldt dit alleen voor overmatig gebruik van Botox. Tegelijkertijd toont het wel aan waarom het principe van stralend ouder worden zo belangrijk is.

Als allereerste moet uw levensstijl goed zijn, zodat het gebruik van een cosmetische behandeling alleen wordt gebruik als toevoeging, niet als pleister. Een cosmetische behandeling moet de natuurlijk schoonheid versterken en niet vervangen met een plastische, onnatuurlijke uitstraling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − zeven =

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Afspraak maken