phone icon
email icon
Maak een afspraak

De vijf gouden regels voor gezond zonnen

17 juni 2013

De vijf gouden regels voor gezond zonnen

Zonlicht heeft zowel voor- als nadelen. Zonlicht is namelijk onze belangrijkste bron aan vitamine D. Dit is van belang voor onze weerstand, sterke botten en tanden en voor een goede werking van de spieren. Toch kan verbranding door de zon ook voor negatieve effecten zorgen zoals uitdroging van de huid, pigmentvlekken, huidveroudering en het aantasten van je DNA, met huidkanker als mogelijk gevolg.

Ga dus verstandig om met de zon en houd de volgende regels in gedachten:

1. Gebruik een goede zonnebrandcrème, als je gaat zonnebaden, minimaal factor 30 die zowel UVB als UVA bescherming biedt. Een keer per twee uur een nieuwe laag aanbrengen is genoeg. Het is een fabel dat je niet bruin wordt van een hoge factor.

2. Hydrateer. Van binnen en van buiten. Smeer je elke dag in met een bodylotion. Zo voorkom je uitdroging en heb je bovendien langer profijt van je zomerse teint. Kies voor een dagcrème met minstens SPF 15, om de kans op toekomstige lijntjes en rimpels te verminderen. Drink veel water, minstens twee liter, zo houdt je de vochtbalans in je lichaam op pijl.

3. Bedek je huid. De ene stof beschermt beter tegen de zon dan de andere. Hoe goed een stof tegen de zon beschermt, zie je als je ‘m tegen de zon houdt. Laat de stof veel of weinig licht door? Een zonnehoed en zonnebril beschermen de tere huid rondom je ogen.

4. Bescherm met vitaminen C en E, mineralen en bètacaroteen de huid tegen UV-schade. Je vindt ze is geel, oranje en rood gekleurd fruit en geel, oranje, rood en donkergroen gekleurde groenten.

5. Tussen 12.00 en 15.00 uur is de zon het meest krachtig. Het advies is dan ook om binnen die uren de zon te vermijden. Als je wilt ‘bakken’: blijf maximaal drie uur per dag in de zon.

Vroeger te veel in de zon gezeten? Overweeg dan één van mijn huidverjongingsbehandelingen, zoals de Neostrata fruitzuurpeeling met glycolzuur. Met deze peeling, die diep in de huid werkt, werp je letterlijk je oude huid af en krijg je een gladde, stralende huid terug. Zonder pigmentvlekjes, mee-eters, lijntjes en rimpels.

Geplaatst in Anti ageing, Blogs over liquid facelift