phone icon
email icon
Maak een afspraak
Altijd een natuurlijk resultaat
Internationaal trainer Juvéderm en Botox
9,6 / 10 klantbeoordeling
NVCG gecertificeerd

Donkere huid

9,6

uit 621 beoordelingen

35.700+

behandelingen verricht

Een donkere huid is een vrij lastig huidtype met betrekking tot de mogelijke behandelingen. Het behandelen van een donkere huid vraagt een andere benadering dan een blanke huid. Dit komt onder meer door pigmentatie. Een donkere huid heeft meer pigment dan een blanke huid. Door het pigment is de doorlaatbaarheid van de huid slechter. Dit resulteert in een vitamine D tekort (doordat de zon nauwelijks kan doordringen in de huid), maar ook in een vette, verstopte huid. Met enkel het gebruik van een vettige crème ga je deze problemen niet oplossen. Het is daarom goed om te kijken naar geschikte behandelingen die de donkere huid een oppepper kunnen geven.

Wat zijn de kenmerken van een donkere huid?

Wat zijn de kenmerken van een donkere huid?

Kenmerken van een donkere huid (ten opzichte van een blanke huid) zijn:

  • Meer en grotere talgklieren
  • Meer pigmentatie (en ook hyperpigmentatie)
  • Keloïd: overmatig littekenweefsel (bij beschadiging)
  • Meer zichtbare oppervlakkige bloedvaten
  • Minder elastine vezels
  • Meer last van eczeem (maar moeilijker te herkennen)
  • Meer last van acne

 

Welke behandelingen zijn geschikt voor een donkere huid?

Welke behandelingen zijn geschikt voor een donkere huid?

Zoals eerder aangegeven is een donkere huid moeilijker te behandelen dan een lichte huid.
Behandelingen die mogelijk zijn bij een donkere huid:

LED Fototherapie. De LED Fototherapie behandeling is voor elk huidtype, van licht tot donker, geschikt. Deze behandeling zorgt voor verbetering van de huidkwaliteit , zonder dat daar een laser of IPL aan te pas komt. Daarom is de LED Fototherapie zo geschikt voor een donkere huid, aangezien laser en IPL de donkere huid kunnen beschadigen. Bij LED Fototherapie wordt er gebruik gemaakt van specifieke golflengtes van het licht om de huid opnieuw op te laden. Het zorgt ervoor dat de huid er weer egaal, jeugdig en gezond uit gaat zien en dat alles door middel van de kracht van puur licht.

Clearlift. De Clearlift is ook een behandeling die voor elk huidtype geschikt is. Bij een Clearlift behandeling worden er korte, krachtige lichtflitsen uitgezonden. Deze lichtflitsen dringen door tot in de lederhuid en stimuleren de aanmaak van fibroblasten. De fibroblasten zorgen voor de aanmaak van collageen en collageen staat voor huidvernieuwing en huidverstrakking. De Clearlift kan ingezet worden voor de genoemde huidvernieuwing en huidverstrakking, maar ook voor verminderen van littekens, verminderen van ongelijkmatige pigmentatie en verbetering van een grove huidstructuur en zichtbare poriën.

Reviews