phone icon
email icon
Maak een afspraak

Jeukende huid? botox is de oplossing!

3 september 2012

Jeukende huid? botox is de oplossing!

Is Botox een ‘wondermiddel’.
Door de jaren heen is gebleken dat Botox meer ‘verbetert’ dan alleen uiterlijk. Botox werkt tegen rimpels, zweten, incontinentie, spierspasmen, migraine,  hoofdpijn en nu ook  tegen jeuk.

Recentelijk is gebleken dat Botox een effectieve behandeling kan zijn voor huidcondities waarbij je last hebt van jeuk, zoals exceem.

Onderzoekers aan de Edinburgh University ontdekten dramatisch vermindering van symptomen, nadat ze patienten behandeld hadden met Botox op de jeukende plekken.

Bij dit onderzoek werd er bijvoorbeeld een vrouw behandeld die al 12 jaar leed aan jeuk op haar armen en torso. Na behandeling waren haar symptomen nagenoeg verdwenen.

Een ander voorbeeld is een vrouw van 55 jaar, die als 6 jaar last had van een extreem jeukend voorhoofd. De behandeling met Botox-injecties was hier wederom een succes!

Betekent dit dat Botox altijd werkt tegen jeuk?

Nee, maar het lijkt er wel op dat het een goede oplossing kan zijn voor patienten die slecht reageren op huidige behandelingen.

Er loopt op dit moment een groot onderzoek naar de behandeling van eczeem en psoriasis met carboxytherapie. Ondanks dat het onderzoek nog niet geheel is afgerond, zijn de resultaten tot nu toe veelbelovend.

Geplaatst in Blogs over liquid facelift