phone icon
email icon
Maak een afspraak

Het effect van vitamines op de huid

23 januari 2016

Het effect van vitamines op de huid

Net als de rest van je lichaam heeft je huid goede verzorging nodig. Van buitenaf, maar ook van binnenuit. Maar welke vitamines zijn nu van invloed? En waar vind je deze vitamines?

Maak je huid sterker met vitamine A, C, E en B

Vrije radicalen die van invloed zijn op het huidverouderingsproces kunnen het beste worden bestreden met antioxidanten. De meest bekende antioxidanten zijn de vitamines A, C en E. Naast deze oxidanten zijn ook de B-vitamines van groot belang. Zo zorgen B2, B3, B5, B6 en B8 ervoor dat de huidcellen sterker worden. Bovendien moeten vitamines worden aangevuld met mineralen. Zo ondersteunt magnesium vitamine B en verhoogt dit mineraal het zelfherstellend vermogen van de huid. Calcium ondersteunt vitamine C die helpt bij de opbouw van bindweefsel en collageen. IJzer zorgt er op zijn beurt voor dat de huid blijft stralen. En vitamine E activeert de doorbloeding van de huid, verstevigt het weefsel en verlengt de levensduur van huidcellen.

Eet je huid mooi

Maar waar zitten deze vitamines en mineralen nu in? Vitamine A kun je vinden in wortelen, spinazie, abrikozen en broccoli. B-vitamines zitten in zilvervliesrijst, lever, noten, peulvruchten en vette vissoorten. In citrusfruit, kiwi, ui, broccoli, spinazie en aardbeien kun je vitamine C vinden. Groene groente, zeealgen, zilvervliesrijst, banaan en sesamzaad zitten boordevol magnesium. Bladgroenten, noten, sla en sardientjes zijn rijk aan calcium. IJzer kun je vinden in vlees. Vitamine E zit in onder meer koudgeperste oliën, eieren en ongebrande noten.

Smeren met vitaminecrèmes

Tegenwoordig worden in veel gezichtcrèmes ook vitamines verwerkt. In SkinCeuticals van Dr. Frodo zijn therapeutische concentraties van vitamine A en de antioxidanten vitamine C, vitamine E en Pro-vitamine B5 toegevoegd. Hierdoor staat de gezichtscrème garant voor een effectieve en reële oplossing voor elk huidtype en huidprobleem.

Geplaatst in De huidGetagd ,