phone icon
email icon
Maak een afspraak

Fractional laser behandeling

12 oktober 2012

Fractional laser behandeling

De fractional laser behandeling wordt ingezet om uw huid weer egaler, vitaler en frisser te maken. De fractional laser behandeling is een geweldige aanvulling bij injectables behandelingen met fillers of Botox.

Huidverbetering d.m.v. fractional laser
De fractionele laser zorgt ervoor dat de laserenergie met een fijne laserstraal het vocht in de huid verdampt en kleine gangen maakt (een rastertje). Deze techniek zorgt ervoor dat de ruimte tussen de gangen geen thermische schade ondervindt. Het gezonde weefsel rondom de kleine gangetjes zorgen ervoor dat het huidvernieuwings-proces goed verloopt.

De laserstraal dringt tot diep in de huid door (lederhuid/dermis) en zorgt ervoor dat er fibroblasten worden aangemaakt waardoor er meer collageen komt. Het weefsel krijgt snel zijn/haar oude stevigheid terug. Er is een een korte herstelperiode van 3-5 dagen.

Met de fractional lasertherapie wordt maar een klein stukje huid beschadigd in tegenstelling tot de fractional CO2 laser. Met de CO2 lasers (fractional of ablatief) wordt er veel meer huid weggebrand. Het grote voordeel is dat de fractional laser resultaten een mooi natuurlijk glad geven zonder de risico’s en complicaties van voorheen met de CO2 laser. Ook de fractional laser ervaringen zijn veel positiever met de Erbium-YAG lasers dan bij de CO2 laser.
Ook zien we nagenoeg geen zwelling na fractional laser

Geplaatst in De huid, Laser behandeling