phone icon
email icon
Maak een afspraak

Fractionele erbium YAG laser

16 juli 2020

Fractionele erbium YAG laser

Fractionele Erbium YAG laser

Dokter Desirée – Kliniek Dokter Frodo Gaymans

Wat is de fractionele Erbium YAG laser en wat doet het voor de huid?
Deze huidbehandeling schiet door middel van lichtenergie minuscule gaatjes in de huid. Het weefsel warmt op en hiermee worden de fibroblasten geactiveerd. De activatie van fibroblasten versnelt de aanmaak van collageen en zorgt voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Fractioneel betekent dat slechts een deel van het behandelingsgebied wordt verwond. De laserbehandeling laat geen littekens achter en omliggend weefsel blijft onbeschadigd. Erbium is een bijzonder subtiele technologie die minder schade en pijn veroorzaakt dan andere lasertechnologieën. Dit resulteert in minimaal ongemak, een sneller resultaat en een kortere hersteltijd. De resultaten zijn bijzonder goed en de behandeling werkt vaak sneller dan bij een chemische (TCA) peeling. De fractionele Erbium YAG laser geeft de huid een jeugdige uitstraling en stralende gloed.

Voor wie is de Erbium YAG laser behandeling bedoeld?
De fractionele erbium laser kan bijdragen aan het verminderen van tekenen van veroudering, zoals ouderdomsvlekken, pigmentatie, fijne lijntjes en rimpels, acnelittekens, littekens en striae. De erbium laser is veilig en effectief voor vrijwel alle huidtypes.

Waarom heb je gekozen voor de behandeling?
Waarom ik de behandeling graag wilde doen, was vanwege een paar redenen. Eén daarvan is dat ik zag dat mijn huid ouder werd. Als ik lachte zag ik veel fijne lijntjes bij mijn wangen en ogen, die ook in rust bleven staan. Daarom vond ik dat mijn huid wel een kleine oppepper kon gebruiken. Daarnaast heb ik mijn hele jeugd, tot aan mijn 30e, gekampt met acne. Hier heb ik veel littekentjes aan over gehouden. Ik hoopte dat mijn littekentjes en fijne lijntjes minder zouden worden en op een betere structuur van mijn grove poriën. Na deze behandeling heb ik alles gekregen wat ik wilde. Ik heb een huid die straalt en hier geniet ik iedere dag van.

Mijn ervaring

Dag 1
Onze huidtherapeute Sandra heeft mij goed voorbereid op wat ik kon verwachten. Mijn huid werd zorgvuldig gereinigd en mijn ogen werden afgeplakt met twee stickers. Vervolgens werden de lasermachine en afzuiger aangezet. De afzuiger is nodig om de geur van verbranding tegen te gaan, deze ontstaat door het opwarmen van de huid. Ze begon aan de rechterkant van mijn gezicht. De behandeling zelf voelde als warme prikjes, die gelukkig niet heel pijnlijk aanvoelde. Wel voelde ik direct warmte op de behandelde plek. De behandeling was voor mij goed vol te houden en het was niet moeilijk om stil te blijven liggen. Na de behandeling gloeide mijn gezicht van de warmte en was het erg rood. Ik vergeleek het met alsof heel erg verbrand was in de zon. En dan nog een tikkeltje erger. Sandra heeft mij stap voor stap door de behandeling geleid, waardoor ik mij echt op mijn gemak voelde. Thuis bleef het nagloeien en voelde ik mijn huid beetje kloppen (bloedtoevoer). Desondanks heb ik ’s nachts goed kunnen slapen.

Dag 2
De volgende ochtend werd ik wakker met zwelling onder mijn ogen. Het leek alsof ik twee vochtzakken onder mijn ogen had. Daarnaast had ik zwelling op mijn voorhoofd, slapen, wangen en lippen. Omdat Sandra mij hierop had voorbereid, schrok ik hier niet van. Mijn gezicht gloeide nog steeds en voelde nog altijd verbrand aan en was gevoelig. Ik heb Flamigel op de gloeiende gebieden aangebracht om wat verkoeling aan mijn huid te geven. Gedurende de dag werd het gloeien minder en aan het einde van de dag voelde ik gelukkig geen pijn meer. Ik was blij dit punt bereikt te hebben, want ik vond het kloppende en gloeiende gevoel in mijn gezicht toch wel een beetje vervelend worden. In totaal heeft alles bij elkaar zo’n 28 uur geduurd in totaal voordat ik verlichting voelde.

Dag 3
Ik werd wederom wakker met zwelling. Vooral onder mijn ogen, maar nu ook daarboven en kon moeilijk mijn ogen openen. Ik zag een duidelijk patroon op mijn gezicht die de laser had achtergelaten. Er waren allemaal minuscule gaatjes op mijn huid te zien. Gelukkig deed het geen pijn meer en was het niet meer rood. Wel moet ik zeggen dat ik de hele dag binnen ben gebleven en ook in huis de zon heb vermeden.

Dag 4
Weer zag ik ’s ochtends zwelling, vooral rondom mijn ogen en wangen. Mijn huid begon te voelen als schuurpapier en ik zag nog steeds heel duidelijk het patroon van de laser. Rondom mijn mond begon mijn huid een beetje te schilferen. Met eten voelde mijn huid strak aan en had ik het idee dat ik mijn mond niet zo ver kon openen.

Dag 5
Deze ochtend zag ik zwelling, maar ook wat meer schilfering rondom mijn mond en kin. Ik heb toen besloten mijn huid te reinigen met de Simply Clean van SkinCeuticals. Tijdens het reinigen kwam er veel schilfering af door het weken van de huid. Onder deze huid kwam een rozige huid tevoorschijn!

Dag 6
In de ochtend had ik eindelijk minder zwelling. Ik heb wederom mijn huid gereinigd en opnieuw zag ik dat de oude huid losliet. Het resultaat vond ik al erg mooi en mijn huid voelde heerlijk aan.

Dag 7
Ik had alleen nog patroonvorming van de laser bij mijn haargrens en kaaklijn. In het midden van mijn gezicht was de zwelling zo goed als weg en had ik een zachte rozige huid gekregen. Ik zag nog wel kraaienpootjes en fijne lijntjes in mijn gezicht, maar het uiteindelijke resultaat wordt pas na een maand goed zichtbaar.

Ik ben erg blij dat ik deze behandeling heb gedaan. Ik zie dat mijn textuur echt verbeterd is. Ik zou het volgend jaar zo weer doen!

Geplaatst in Algemeen