phone icon
email icon
Maak een afspraak

Gezond eten is de clou! deel 2

10 februari 2014

Gezond eten is de clou! deel 2

In mijn eerdere blog heb ik al een aantal voedingsmiddelen met anti-aging effect beschreven. Ook pure chocola, spinazie en cranberrysap hebben dit effect. De top 5 van goede voornemens is elk jaar hetzelfde: afvallen. Je minder druk maken. Meer sporten. Zuiniger leven. Voor je zelf opkomen. Ook een mooi voornemen is: dit jaar word ik jonger in plaats van ouder. Hieronder een aantal nieuwe tips over bepaalde voedingsmiddelen die zeer nuttig kunnen zijn bij het vertragen of voorkomen van het verouderen van je lichaam en dus kunnen bijdragen aan een mooi voornemen: Hoe word ik jonger in plaats van ouder.

Pure chocola

Veel mensen die zich zorgen maken over ouder worden, zijn bang voor rimpels en andere huidbeschadiging door de zon. De heerlijke snoeperij pure chocolade kan, mits je er natuurlijk niet te veel van eet, helpen je huid te beschermen tegen zonbeschadigingen! Pure chocolade is rijk aan antioxidanten een krachtig middel om je huid te helpen vocht vast te houden doordat het zorgt voor een snellere bloedsomloop. Melkchocolade doet dat niet, dus als je wilt profiteren van de voordelen, eet chocolade zo puur mogelijk.

Spinazie

Er is een heel goede reden dat ouders altijd willen dat hun kinderen spinazie eten. Deze bladgroente staat bol van de omega-3 vetzuren die hersengezondheid stimuleren! Daarnaast heeft ze anti-aging vitaminen en antioxidanten die het lichaam tegen kanker helpen beschermen. In 200 gram spinazie zit ook twee keer de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine K, die het lichaam helpt de botten gezond te houden.
(Lees ook onze vorige blog over spinazie).

Cranberrysap

Mensen kennen meestal het nut van cranberrysap bij blaasproblemen. Maar deze drank is ook goed om je tanden wit te houden en überhaupt tandbederf te voorkomen. Als je cranberrysap als gezondheidsdrankje drinkt, neem dan 100% sap. Gemixt cranberrysap is erg lekker, maar zit vol suiker en heeft geen voordelen voor de gezondheid.

Lees volgende week het derde en laatste deel over voedingsmiddelen met anti-aging effect.

Geplaatst in Anti ageing