phone icon
email icon
Maak een afspraak

Hoe kiest u de juiste cosmetische kliniek?

1 december 2011

Hoe kiest u de juiste cosmetische kliniek?

De resultaten van de meeste cosmetische behandelingen blijven een lange tijd zichtbaar. Het is dus erg belangrijk om een goede cosmetische kliniek uit te kiezen. Maar hoe doet u dat?

Terwijl antiveroudering producten zoals Restylane, Juvederm en Botox aan overheidsregulering onderhevig zijn, gaat dit niet op voor de cosmetische klinieken die deze behandelingen aanbieden. Het is dus extra belangrijk om zelf zorgvuldig te werk te gaan bij het vinden van de juiste kliniek en goed onderzoek te verrichten voordat u met een behandeling begint.

Hier zijn mijn tips om u te helpen kiezen:
Bezoek de kliniek – ga zelf kijken waar de behandeling wordt uitgevoerd. Een eerste consult zou kosteloos moeten zijn, waarin u alle ruimte krijgt om uw wensen en verwachtingen te uiten. Ook moet er voldoende tijd worden genomen om uw vragen en eventuele zorgen te bespreken.

Vraag een second opinion – neem een vriend of familielid mee als u een kliniek de eerste keer bezoekt, zodat u meteen de mening van een ander kunt vragen.

Onderzoek meerdere klinieken – ook als u meteen tevreden bent over uw eerste kliniek is het raadzaam om de markt wat beter te verkennen. Onderzoek kunt u doen door het bezoeken van verschillende klinieken, het bekijken van brochures en het bezoeken van websites. Kijk ook op verschillende internetfora om de meningen van anderen te lezen, bijvoorbeeld op www.kliniekoverzicht.nl.

Controleer kwalificaties – welke vooropleidingen heeft de cosmetische arts die uw behandeling gaat uitvoeren – zijn ze relevant en geven ze u een gevoel van vertrouwen? Vraag na of de behandelende arts over de benodigde specialisatie beschikt.

Controleer ervaring – vraag de behandelende arts hoeveel van dit soort procedures hij of zij al heeft uitgevoerd. Gedegen ervaring binnen het vakgebied van de cosmetische geneeskunde is erg belangrijk. Bij nieuwere procedures zal het moeilijker zijn om dit te controleren en moet u dus extra voorzichtig zijn.

Vraag om bewijs – vraag om eigen ‘voor’ en ‘na’ foto’s van eerdere patiënten die dezelfde behandeling hebben ondergaan.

Onderzoek de kosten – voorkom kortingsacties (zie eerdere blog). Bespreek bij het eerste consult de verwachtte kosten.  Kosten mogen eigenlijk niet meewegen in uw uiteindelijke beslissing, maar u moet wel precies weten wat de te verwachten kosten zullen zijn. Als u het gevoel krijgt dat er enige druk op u wordt uitgeoefend om met de offerte akkoord te gaan: ga op zoek naar een andere kliniek. Kijk niet alleen naar de laagste kosten optie tenzij u zeker weet dat die behandeling tot het beste resultaat zal leiden.

Denk goed na en vertrouw uw intuïtie – neem rustig de tijd om na te denken over wat u allemaal heeft uitgevonden en weeg alle verschillende factoren tegen elkaar af. Als u meer informatie nodig heeft om een beslissing te maken, schroom niet om deze in te winnen. Denk niet dat u opdringerig of overdreven doet – alle dingen die ik heb voorgesteld zijn vanuit professioneel oogpunt zeer gebruikelijk. Vertrouw ook op uw intuïtie – als u geen goed gevoel aan een kliniek overhoudt, is het verstandig om verder te zoeken.

Goede klinieken zullen ervan uitgaan dat u zo veel mogelijk informatie wilt hebben voordat u een beslissing maakt en zullen u graag verder helpen. Een sympathieke cosmetische arts met veel ervaring en de relevante kwalificaties is waardevoller dan een kliniek waar de nadruk op het drukken van kosten ligt of waar toezeggingen worden gedaan die niet kunnen worden geleverd. Het gaat uiteindelijk wel om uw welzijn en gezondheid.

Neem uw tijd en kies verstandig. Uw behandeling zal dan zeker een succes zijn.

Geplaatst in Anti ageing