phone icon
email icon
Maak een afspraak

Hoe veilig is een laserbehandeling?

2 april 2012

Hoe veilig is een laserbehandeling?

Lasers zijn de laatste tijd steeds beter afgestemd op de huid. Hierdoor is de kans op complicaties zeer klein geworden. Er is echter wel een duidelijk verschil te zien in  hersteltijd bij verschillende mensen. Hersteltijd kan erg vervelend zijn, zeker als je rekent op een korte hersteltijd en je toch een paar dagen meer nodig hebt. Sociaal kan dat erg vervelend zijn.

Het woord laser is oorspronkelijk een afkorting van Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation, in het Nederlands: lichtversterking door gestimuleerde uitzending van straling.
Lasers zijn zo gemaakt dat een specifiek huidgedeelte gestimuleerd/ aangepakt wordt ( allen pigment of alleen een bloedvaatje of collageen).

Wij gebruiken de Harmony-laser van ALMA. Omdat deze met verschillende soorten laserlicht kan werken, kunnen wij voor elke specifieke persoon/ klacht bepalen welk soort laserlicht we moeten gebruiken. Hierdoor is de kans op complicaties zeer klein.
Rimpelbehandeling met een CO2-lasers zijn veel minder specifiek. CO2 lasers verbranden de huid waardoor deze in de oppervlakte kapot gaat en door het nieuw gevormde collageen gladder wordt.
Door de CO2-laserstraal in kleine stukjes op te delen krijg je de fractional CO2-laser. Deze beschadigt 20-50% van het huidoppervlak waardoor de genezing iets minder heftig is.
Ivm de grote kans op complicaties en een “downtime” van weken-maanden GEBRUIKEN WIJ GEEN CO2-LASERS.

Geplaatst in Laser behandeling