phone icon
email icon
Maak een afspraak

Veroudering van je lippen kan je (gedeeltelijk) voorkomen!

7 januari 2013

Veroudering van je lippen kan je (gedeeltelijk) voorkomen!

Vaak vergeten mensen om hun lippen goed te verzorgen. De lippen vergen echt evenveel aandacht en behandeling als de andere delen van het gezicht.

Gebrek aan vocht zorgt bij de huid van je lippen voor verkleuring en rimpels. Om dit te voorkomen, moet je genoeg water drinken, wat helpt bij het handhaven van een goede hydratatie van de huid en veroudering van je lippen remt.

Een andere tip om uitdroging van de huid te voorkomen is om te stoppen met het likken van de lippen. Het likken van de lippen heeft immers geen vochtinbrengend of hydraterend effect maar zorgt er voor dat de lippen uitdrogen. Speeksel bevat spijsverteringsenzymen, die snel verdampen. Dit resulteert in barsten en kloven.

Een van de grootste oorzaken van veroudering van je lippen is extreem weer. Net zoals het gezicht, raken de lippen beschadigd wanneer ze worden blootgesteld aan de zon en de wind. De huid op de lippen is dun en dus onbeschermd. Hoe sterker de zon en of de wind hoe meer vocht er verdampt en dit kan leiden tot kloven.

Dagelijks gebruik van een hydraterende lippenbalsem met een hoge SPF gaat de veroudering van je lippen tegen. Afgezien van schade door de zon, voorkomt een goede lippenbalsem ook verkleuring, rimpels, droogte en kloven. Een goede balsem bevat wax die je huid beschermt en tevens een hydraterende werking heeft.

Als je de veroudering van je lippen goed wilt voorkomen moet je het hyaluronzuur en collageen in de lip beschermen.

Indien de lippen volume hebben verloren of beschadigd zijn geraakt,  kan je de lippen vaak goed behandelen met hyaluronzuur.

Geplaatst in Anti ageing