phone icon
email icon
Maak een afspraak

Huidbehandeling met bloed, bewegen moet!

9 juli 2012

Huidbehandeling met bloed, bewegen moet!

PRP (plasma-huidverbetering)-behandeling 

PRP is een nieuwe en vooruitstrevende behandeling voor huidverbetering. U wordt behandelt de kracht van uw eigen bloed! In het kader van deze behandelingen zullen wij een serie van blogs posten over bloed en het verband tussen bloed, schoonheid en gezondheid.

Het belang van lichaamsbeweging 

Een zeer belangrijk ander punt om hier te bespreken is de link tussen gezondheid en lichaamsbeweging. Nu dat we het hebben gehad over hoe voedingstoffen worden verbrand, kunnen we ook begrijpen waarom lichaamsbeweging zo goed is voor de gezondheid.

Hier in het Westen eten we veel meer dan dat we eigenlijk nodig hebben. We hebben dus een exces aan energie in ons lichaam. We hebben al gezien dat voedingstoffen in de cellen worden opgeslagen totdat ze worden afgebroken door verbranding. Maar wat gebeurt er met deze energie als deze niet wordt verbrand?

Vooral voedingstoffen die veel energie opleveren (zoals suikers waarvan we er tegenwoordig juist veel eten en drinken), worden opgeslagen als vet. En we kennen allemaal de plekken waar het lichaam dit doet: de buik, de billen, de bovenbenen en bovenarmen. Gelukkig is dit proces wel omkeerbaar. Vet kan namelijk ook weer worden verbrand. We moeten er alleen wel meer moeite voor doen. En die moeite heet lichaamsbeweging.

Lichaamsbeweging zorgt ervoor dat voedingstoffen worden verbrand. Als we bewegen verbranden onze cellen op volle toeren om zo de nodige energie te creëren. Dit is goed voor het hele systeem. De motor van een auto die te lang in de garage staat zal ook niet optimaal meer functioneren. Bovendien versterkt lichaamsbeweging het hart en de aderen, waardoor het bloed nog optimaler door het lichaam wordt verspreid.

De gevolgen van te weinig lichaamsbeweging zijn algemeen bekend: zeer slecht voor de gezondheid en daarmee ook de schoonheid.

Voorgaande blogs:

  • Inleiding
  • Huidverbetering met bloed – de functies van bloed
  • Huidverbetering met bloed – houd je bloed gezond

In onze volgende blogs bespreken we:

  • De link tussen bloed en schoonheid/ouderdom
  • Gezonde levensstijl = gezond bloed = stralend ouder worden

Geplaatst in Anti ageing