phone icon
email icon
Maak een afspraak

Huidbehandeling met bloed, houd je bloed gezond!

3 juli 2012

Huidbehandeling met bloed, houd je bloed gezond!

PRP (plasma-huidverbetering)-behandeling

PRP is een nieuwe en vooruitstrevende behandeling voor huidverbetering.U wordt behandelt met de kracht van uw eigen bloed!

In het kader van deze behandelingen zullen wij een serie van blogs posten over bloed en het verband tussen bloed, schoonheid en gezondheid.

Het verband tussen bloed en gezondheid 

Nu dat we een basis idee hebben van de opmaak van bloed, hoe het werkt en welke belangrijke functies het heeft, kunnen we gaan kijken naar het verband tussen bloed, gezondheid en schoonheid. We hebben al gezien dat bloed de link vormt tussen onze voeding en ons lichaam. Het bloed zorgt ervoor dat de voedingstoffen die we consumeren op de juiste plek terecht komen, en dat afvalstoffen uit het lichaam worden verwijdert. Dit systeem is van groot belang voor onze gezondheid.

De makkelijkste manier om dit voor te stellen is als we het lichaam zien als een land met allemaal steden die door een transportsysteem moeten worden voorzien van grondstoffen, maar waar ook moet worden gezorgd voor de afhaal van vuilnis. Voor het goede functioneren van het land moeten de vrachtwagens die de grondstoffen vervoeren goed kunnen rijden, moeten er genoeg van de juiste grondstoffen binnenkomen en moet het afval op het goede moment worden weggehaald. Als het systeem niet goed functioneert komt er een tekort aan goederen, hongeren de bewoners uit en liggen de straten vol met puin, met alle gevolgen van dien.

Zo is het ook met ons lichaam. Het transportsysteem wordt gevormd door de bloedbaan en de vrachtwagens die tussen de steden en dorpen rijden zijn de bloedcellen. We moeten zorgen voor de juiste functionering en een goede balans. Wanneer gaat het mis? Het gaat mis als de aanvoer van goede stoffen en afvoer van slechte stoffen uit balans raakt. Dit kan op meerdere manieren: er komen te weinig goede voedingstoffen binnen, er komen te veel voedingstoffen binnen die niet worden afgevoerd, er komen giftige stoffen binnen…

Gezondheid I – gevaren voor het bloed en ons bloedsysteem

Los van het feit dat we in eerste instantie natuurlijk er voor moeten zorgen dat we de juiste voedingstoffen binnen krijgen (hier kom ik later op terug), is het dus van belang om er ook voor te zorgen dat ons bloed en de bloedbaan gezond blijven.

Gevaren voor het systeem zijn bijvoorbeeld te veel cholesterol in de bloedbaan. Cholesterol is een vorm van dierlijk vet dat wij als mensen nodig hebben om gal te produceren. Gal is weer nodig om andere vetten af te breken. Niet alle cholesterol is slecht voor ons, maar we moeten wel oppassen met de slechte variant. Te veel slechte cholesterol kan worden afgezet in de aderen waardoor ze verstopt kunnen raken. Het wordt dan moeilijker voor het bloed om op de juiste plekken in het lichaam te komen, en kan zelfs leiden tot een hersen- of een hartinfarct.

Ook te veel zout eten kan voor problemen zorgen door een verhoging van de bloeddruk. Heel kort gezegd worden de aderen en het hart extra belast, waardoor het gevaar voor hart en vaatziekten wordt vergroot.

Een te hoge bloeddruk is ook schadelijk voor de gezondheid. Door de hoge druk raken de wanden van de aderen beschadigd waardoor verkalking ontstaat. Hierdoor wordt het moeilijker voor het bloed om haar toe- en afvoer functie uit te oefenen. Een te hoge bloeddruk legt ook een extra verzwaring op het hart dat tot hartziekten kan leiden.

Te veel stress heeft ook een zeer negatief effect op ons bloed en onze gezondheid. Langdurige stress veroorzaakt hoge bloeddruk en een verhoging van het aantal witte bloedcellen waardoor het om echte gevaren te bestrijden.

In de voorgaande blogs:

  • Inleiding

In onze volgende blogs bespreken we:

  •  Het verband tussen bloed en gezondheid deel II – Het belang van lichaamsbeweging
  • De link tussen bloed en schoonheid/ouderdom
  • Gezonde levensstijl = gezond bloed = stralend ouder worden

Geplaatst in Anti ageing