phone icon
email icon
Maak een afspraak

Huidbehandeling met bloed, schoonheid door gezond leven

16 juli 2012

Huidbehandeling met bloed, schoonheid door gezond leven

PRP (plasma-huidverbetering)-behandeling 

PRP is een nieuwe en vooruitstrevende behandeling voor huidverbetering. U wordt behandelt met de kracht van uw eigen bloed! In het kader van deze behandelingen zullen wij een serie van blogs posten over bloed en het verband tussen bloed, schoonheid en gezondheid.

Zoals we hebben kunnen zien zijn het goede functioneren van het bloed en de bloedbaan onontbeerlijk voor onze gezondheid. Maar nu de prangende vraag: hoe vertaalt dit zich naar uw schoonheid?

De link tussen bloed, gezondheid en schoonheid ligt in de huid. De meest gevreesde schoonheids- en ouderdomskwalen hebben doorgaans te maken met de huid – denk maar aan rimpels, wallen, verlies van volume enzovoort. De huid en het bloed zijn zeer nauw met elkaar verbonden. Hierdoor heeft wat u eet en drinkt alsook uw algehele gezondheid en de gezondheid van uw bloed en bloedbaan, een direct effect op uw schoonheid.

De verschillende huidlagen zitten namelijk vol met bloedvaatjes voor de toe- en afvoer van zuurstof en andere voedingstoffen. Omdat deze bloedvaatjes zo dicht bij de oppervlakte van het zichtbare gedeelte van ons lichaam zitten, wordt elke aanslag op uw algehele interne gezondheid snel extern zichtbaar. De huid vormt de spiegel van onze gezondheid en dit komt door het bloed.

Als voorbeeld noem ik de effecten van roken. Door het roken van tabak, treedt een vernauwing op van de bloedvaten in de huid. Hierdoor kan het bloed geen voedingstoffen en zuurstof leveren en ook geen slechte stoffen weghalen. De gezondheid van de cellen wordt hierdoor suboptimaal. Het is bekend dat rokers 20 jaar eerder last beginnen te hebben van rimpels dan niet-rokers. Ditzelfde principe geldt ook voor ziektes en andere ongezonde leefgewoontes. Als u niet gezond bent, ziet u er niet gezond uit. En dit komt door de wisselwerking van bloed en huid.

De link tussen bloed en ouderdom

Er ook een link te leggen tussen ouderdom, het bloed en schoonheid. Het effect van ouderdom is eigenlijk hetzelfde als met slechte gezondheid of gewoontes – het vermogen van het lichaam om optimaal te functioneren neemt af en dit wordt zichtbaar door de nauwe verbinding tussen bloed en huid. Ouderdom is alleen wel een natuurlijk proces, waar we eerst minder en uiteindelijk geen controle over hebben.

Al de belangrijke organen (het hart, de longen, de lever enzovoort), maar ook de aderen en bloedvaten, verliezen met de leeftijd hun optimale vermogen. Zuurstof en de voedingstoffen die goed voor ons zijn komen niet meer overal even goed terecht en afvalstoffen zullen zich steeds meer ophopen. Door ouderdom zullen de bloedvaatjes in de huid minder goed hun werk kunnen doen. Vandaar dat we bijvoorbeeld steeds meer rimpels krijgen als we oud worden. 

In voorgaande blogs:

  • Inleiding
  • Huidverbetering met bloed – de functies van bloed
  • Huidbehandeling met bloed, houd je bloed gezond
  • Huidbehandeling met bloed, bewegen moet!

In onze volgende blog bespreken we:

  • Gezonde levensstijl = gezond bloed = stralend ouder worden

Geplaatst in Anti ageing