phone icon
email icon
Maak een afspraak

Hyaluronidase

27 september 2016

Hyaluronidase

Soms kan het voorkomen dat het effect van het inspuiten van hyaluronzuur niet het beoogde is. In dat geval biedt hyaluronidase de oplossing. Hyaluronidase wordt gebruikt om fillers op te lossen. Hyaluronidase is een tegenmiddel dat alleen werkt bij een bepaalde groep fillers, te weten: hyaluronzuurfillers. Voorbeelden van hyaluronzuurfillers zijn Juvederm en Restylane.

Toepassing hyaluronidase

Maar wanneer wordt er nu hyaluronidase gebruikt? Af en toe gebeurt het wel eens dat er te veel van de hyaluronzuurfiller is gebruikt. Veel mensen weten niet dat hier wat aan te doen is. Het antwoord is namelijk: het oplossen van hyaluronzuur met hyaluronidase. Hyaluronidase wordt in de filler zelf geïnjecteerd. Vervolgens lost het hyaluronzuur vrijwel meteen op. Het hyaluronzuur valt als het ware uit elkaar. Wat er daarna overblijft is suiker en water. Deze twee bestanddelen worden vervolgens door het lichaam opgenomen. Niemand kan nog zien dat je behandeld bent.

Nadelen hyaluronidase

Een nadeel van hyaluronidase is dat het ook het al van nature aanwezige hyaluronzuur in de huid kan oplossen. Het is dan ook belangrijk dat hyaluronidase zo veel mogelijk in de filler wordt gespoten. Het eventueel afgebroken natuurlijke hyaluronzuur zal door het lichaam in de loop van de tijd weer zelf worden geproduceerd.

Fillers verwijderen

Spijt van fillers? Of hebben de fillers niet het door jou gewenste resultaat bereikt? Bijvoorbeeld bobbels in je lip? Of zijn je lippen bijvoorbeeld iets té opgevuld? Tijdelijke fillers, als Juvéderm en Restylane, kunnen bij Kliniek Dokter Frodo worden verwijderd met behulp van hyaluronidase.

Fillers verwijderen kosten

Geplaatst in FillersGetagd