Hyaluronidase

Soms kan het voorkomen dat het effect van het inspuiten van hyaluronzuur niet het beoogde is. In dat geval biedt hyaluronidase de oplossing. Hyaluronidase wordt gebruikt om fillers op te lossen. Hyaluronidase is een tegenmiddel dat alleen werkt bij een bepaalde groep fillers, te weten: hyaluronzuurfillers. Voorbeelden van hyaluronzuurfillers zijn Juvederm en Restylane.

Toepassing hyaluronidase

Maar wanneer wordt er nu hyaluronidase gebruikt? Af en toe gebeurt het wel eens dat er te veel van de hyaluronzuurfiller is gebruikt. Veel mensen weten niet dat hier wat aan te doen is. Het antwoord is namelijk: het oplossen van hyaluronzuur met hyaluronidase. Hyaluronidase wordt in de filler zelf geïnjecteerd. Vervolgens lost het hyaluronzuur vrijwel meteen op. Het hyaluronzuur valt als het ware uit elkaar. Wat er daarna overblijft is suiker en water. Deze twee bestanddelen worden vervolgens door het lichaam opgenomen. Niemand kan nog zien dat je behandeld bent.

Nadelen hyaluronidase

Een nadeel van hyaluronidase is dat het ook het al van nature aanwezige hyaluronzuur in de huid kan oplossen. Het is dan ook belangrijk dat hyaluronidase zo veel mogelijk in de filler wordt gespoten. Het eventueel afgebroken natuurlijke hyaluronzuur zal door het lichaam in de loop van de tijd weer zelf worden geproduceerd.toepassing-hyaluronidase

Fillers verwijderen

Spijt van fillers? Of hebben de fillers niet het door jou gewenste resultaat bereikt? Bijvoorbeeld bobbels in je lip? Of zijn je lippen bijvoorbeeld iets té opgevuld? Tijdelijke fillers, als Juvéderm en Restylane, kunnen bij Kliniek Dokter Frodo worden verwijderd met behulp van hyaluronidase.

Een gedachte over “Hyaluronidase

  1. Hallo dokter Frodo,
    Ik ben bang dat ik zo’n typische pechvogel ben. Ik heb bij mijn neuslippenplooi fillers laten zetten bij een kliniek (ik noem liever de naam van die kliniek niet i.v.m. herkenbaarheid) maar ik ben absoluut niet tevreden met het eindresultaat. Ik heb ze expliciet gevraagd het subtiel te houden maar dat is het allesbehalve. Ik ben gaan googelen naar de oplossingen die hiervoor beschikbaar zijn en kwam zodoende bij deze blog.
    Kunnen jullie mij meer vertellen over hoeveel tijd een behandeling in beslag neemt? Ook vraag ik mij af of je na een behandeling met hyaluronidase iets terug kunt zien in het gezicht (blauwe plekken o.i.d.)? Bedankt voor je reactie alvast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 4 =

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Afspraak maken