phone icon
email icon
Maak een afspraak

Hyaluronzuur, injectie of créme?

12 juli 2016

Hyaluronzuur, injectie of créme?

Hyaluronzuur is een bestanddeel dat van nature in het menselijk lichaam voorkomt. Hyaluronzuur wordt ook wel glycosaminoglycan genoemd. Het is een type molecuul dat met name uit suikers bestaat. Naarmate iemand ouder wordt, raakt volume verloren. Hyaluronzuur is ideaal als toepassing bij het herstellen van dit volume. Dit kan worden gedaan met injecties of canules. Het verloren volume wordt aangevuld, waardoor de rimpeltjes in het gezicht een stukje minder worden. 
Hyaluronzuur is ook verkrijgbaar als crème.

Toepassingen hyaluronzuur


Hyaluronzuur is het meest natuurlijke middel om volume aan te vullen. Het is veilig, het is oplosbaar, het is lichaamseigen en het is tijdelijk. Hyaluronzuur trekt vocht aan waardoor je huid weer wat gehydrateerd raakt. Wat je niet moet vergeten is dat er veel andere soorten hyaluronzuur zijn. Het bestanddeel wordt ook in crèmes gebruikt, bijvoorbeeld om je huid te hydrateren. Verwacht niet dat hyaluronzuur in een crème in je huid gaat. Het blijft erop liggen, maar het geeft wel een mooi resultaat. Ook zijn er hyaluronzuurtabletten die je in kan nemen waardoor je huid mooier wordt. Dit is echter heel discutabel. Het tablet moet eerst opgenomen worden in je bloed en vervolgens komt het in je huid terecht.

Hyaluronzuur bijwerkingen injectie

Hyaluronzuurfiller is een geweldig middel. Hyaluronzuur injecteren kent ook nagenoeg geen bijwerkingen. Het mooie van hyaluronzuurfillers is dat je het injecteert en je direct volume krijgt. Precies waar je wilt, krijg je een verbetering. Na een behandeling met hyaluronzuur kan de huid wat beurs aanvoelen en lichtjes gezwollen zijn.

Geplaatst in Anti ageing, Blogs over fillers