phone icon
email icon
Maak een afspraak

Infographic over de oorzaak van wallen onder ogen

10 november 2015

Infographic over de oorzaak van wallen onder ogen

In deze infographic zie je een overzicht van de oorzaken voor wallen en kringen onder de ogen. Leefgewoontes zijn een belangrijke oorzaak, maar er kan ook een genetische grondslag zijn voor wallen en/of kringen onder de ogen.

Wat kun je zelf tegen wallen doen?

Een ijzertekort leidt ertoe dat je huid bleker wordt. Hierdoor vallen donkere kringen meer op. Vitamine C, K, B6 en B12 en Kalium zijn belangrijke vitaminen voor een frisser gezicht. Deze vitamines en mineralen zitten in groenten en fruit. Vitamine B en ijzer zitten in dierlijke producten. Een dikker kussen, maar ook een gezichtsmassage, zorgt er bovendien voor dat vocht wordt afgevoerd. Ook draagt een goede camouflage bij aan het minder op laten vallen van je wallen.

Dat te veel zon slecht is voor de huid, weet inmiddels iedereen. Maar niet iedereen weet dat het ook tot wallen kan leiden. Je wallen vallen weliswaar minder op als je bruin bent, op lange termijn zorgt zon ervoor dat je huid sneller veroudert. Wallen worden daardoor veel eerder zichtbaar. Zorg er bovendien voor dat je cosmetica- en huidverzorgingsproducten gebruikt die bij jouw huidtype passen. Verwijder daarnaast make-up voordat je gaat slapen. Make-up en make-upresten kunnen namelijk de huid tijdens het slapen irriteren, waardoor je ’s ochtends opstaat met opgezwollen ogen.

Voorgoed wallen verwijderen

Wanneer je voorgoed van je wallen af wilt kun je kiezen voor een behandeling met fillers, carboxytherapie (met of zonder PRP), de Angel lift of, wanneer nodig, een ooglidcorrectie bij een esthetisch chirurg. Fillers vullen het volumetekort op die de oorzaak kan zijn van de donkere kring. Ook kan carboxytherapie donkere cirkels rond de ogen verhelpen. Door middel van geïnjecteerde kooldioxide wordt de huid helderder en strakker gemaakt. Bovendien wordt het vet verminderd. De Angel lift is een combinatiebehandeling waarbij zonder te snijden jouw huid verjongd, versterkt en gehydrateerd wordt. In het ergste geval kan ook een ooglidcorrectie plaatsvinden waarbij overtollig vet of vel verwijderd wordt.

Tijdens het wallenspreekuur van Kliniek Dokter Frodo kun je je laten adviseren over de mogelijkheden die voor jou geschikt zijn.

Geplaatst in Onder de ogen