phone icon
email icon
Maak een afspraak

Juvederm volbella: de revolutionaire nieuwe filler

22 januari 2013

Juvederm volbella: de revolutionaire nieuwe filler

Volbella is een geweldige nieuwe filler van Allergan.

Veel mensen vragen zich af of de nieuwe fillers die op de markt komen echt anders of beter zijn.

Ditzelfde heb ik mij de afgelopen jaren ook afgevraagd, totdat ik met Volbella lips en Voluma in aanraking kwam. Dit is echt een revolutie in de cosmetische industrie.

Is Juvederm Volbella anders?

Volbella is een nieuwe hyaluronzuur-filler van Allegan die nagenoeg geen zwelling veroorzaakt en zeer veilig is. Hiermee kunnen we cliënten zeer natuurlijk behandelen, zonder ‘downtime’.
Volbella is vooral geschikt voor het behandelen van huidgebieden die bij andere fillers gemakkelijk opzwellen.
Bij de behandeling van lippen of andere delicate structuren in het gezicht geeft Volbella nagenoeg geen zwelling. Met andere fillers is de kans groot(er) dat het gebied er na de behandeling er wat opgezwollen uitziet. Volbella is zachter, natuurlijker en het trekt geen vocht aan. Hierdoor is de kans op een mooi resultaat gegarandeerd.

Is Volbella altijd beter?

Nee. Welke filler beter is, hangt af van de indicatie van het gebied dat we willen behandelen. Volbella is een mooie zachte filler. Hierdoor is het minder geschikt om bijvoorbeeld volume te creëren op het jukbeen. Voor het creëren van volume gebruiken wij Voluma omdat dit steviger is.

Met welke andere filler kan je Volbella vergelijken?

Op dit moment zijn er veel verschillende goede fabrikanten op de markt zoals oa. Juvederm, Teosyal, Radiesse, Restylane, Stylage. Ze hebben allemaal specifieke producten voor bepaalde indicaties.
Geen ander product trekt zo weinig vocht aan en is zo natuurlijk en zacht als Juvederm Volbella.

Waarom is Juvederm Volbella zo veel zachter dan andere fillers?

Om hyaluronzuur stevig en duurzaam te maken, wordt het gecrosslinked. Er zijn verchillende soorten crosslinking. De vorm van cross-linking bepaalt de kenmerken zoals de houdbaarheid en de soepelheid van de verschillende hyaluronzuur- fillers.
Bij de productie van de nieuwe fillers van Allergan, zoals Volbellaen Voluma) wordt gebruik gemaakt van de gepatenteerde Vycross techniek. Hierbij worden korte hyaluronzuur-ketens gemengd met lange ketens.

Dit heeft de volgende voordelen:

  • Volbella blijft langer zitten omdat de cross-linking effectiever (maar niet sterker) wordt.
  • Het cosmetische resultaat blijft langer aanwezig.
  • Volbella is mooi soepel
  • Het trekt geen vocht aan

Welke klinieken gebruiken Juvederm Volbella?

Op dit moment wordt Juvederm Volbella alleen gebruikt door de “Allergan-experts”. Vanaf volgende maand geven wij Volbella workshops aan cosmetisch artsen en kunt u ook in andere klinieken behandeld worden.

Geplaatst in Lippen