phone icon
email icon
Maak een afspraak

Krachtige wenkbrauwen

3 april 2013

Krachtige wenkbrauwen

Wenkbrauwen:

Weinig kenmerken in het gezicht zijn zo krachtig als die van de wenkbrauwen. Ze drukken bijna elke emotie in ons lichaam uit, van boosheid tot verrassing. De wenkbrauwen van de vrouw worden tegenwoordig steeds mannelijker. Zo zie je de grote, rechte en volle wenkbrauwen vaak voorbij komen bij modellen op de catwalk en in de modebladen. De trend heeft zich in een paar jaar ontwikkelt van een dun geëpileerd boogje tot krachtige, mannelijke wenkbrauw.

Vanwaar deze ommekeer?

In het verleden werd de opwaartse kromming gezien als een aantrekkelijk kenmerk in het gezicht van de vrouw. De toenemende gelijkheid van de seksen is de oorzaak van de voorkeur voor een mannelijkere look en dus mannelijke wenkbrauwen. Dit verschijnsel zie je bijvoorbeeld ook terug in hedendaagse kleding; vrouwen in pak, boyfriend jeans e.d. Ook in het bedrijfsleven; vrouwen vervullen steeds meer mannenfuncties.

Gezien het feit dat de krachtige wenkbrauw steeds belangrijker is, zien wij dat er een toenemende trend is van de wenkbrauwlift door middel van injecteerbare fillers en Botox.

Botox ontspant de fronsspieren waardoor de wenkbrauw omhoog komt en met fillers corrigeren we het volume rondom de wenkbrauw. Deze eenvoudige behandelingen hebben de chirurgische wenkbrauwlift overbodig gemaakt.

Enkele tips voor krachtige wenkbrauwen zonder cosmetische ingreep;

  • Je kunt je wenkbrauwen laten groeien. Een tijdje je wenkbrauwen niet epileren dus. Hierdoor ontstaat een nieuwe laag haar onder je wenkbrauw
  • Je kunt je wenkbrauwen bijtekenen met een wenkbrauwpotlood
  • Gebruik een wenkbrauwgel of haarlak en borstel je wenkbrauw hiermee omhoog
  • Je kunt je wenkbrauwen aanzetten met een wenkbrauwpoeder of oogschaduw

Geplaatst in Blogs over Botox