phone icon
email icon
Maak een afspraak

krijg meer energie!

17 september 2012

krijg meer energie!

Zelf ben ik een verfend koffie-liefhebber.
Mooi dat er is bewezen dat koffie zo veel gezondheids-voordelen heeft, ondanks het nadeel dat koffie een diureticum is.(Diureticum: zorgt voor verhoogde productie van urine).

Waarom heeft koffie drinken zo veel voordelen?

De smaak is heerlijk, en je krijgt een geweldige caffeine-kickstart.

De realiteit is dat zolang je geen last hebt van de bijwerkingen van caffeine (en je gooit geen hele berg suiker in), er niks mis is met het genieten van een paar kopjes per dag.

Het kan echter geen kwaad om ook eens na te denken over alle andere manieren waarop je je energielevel kan verhogen – en daarmee je humeur verbetert, je productiviteit verhoogt en je gezondheid verbetert.

Hieronder een paar van mijn favoriete energie-boosters:

Groene thee

Ik ben dol op de smaak en in groene thee zitten veel ziekte bestrijdende antioxidanten die ontzettend veel gezondheidsvoordelen leveren. Als je houdt van een zoet drankje, laat dan de suiker staan en probeer natuurlijke ingredienten toe te voegen zoals agave nectar of stevia.

Noten

Ik grijp altijd een handje met walnoten of amandelen wanneer ik honger heb. De eiwitten en gezonde vetten geven mij een verzadigd gevoel en zorgen ervoor dat ik de hele dag genoeg energie heb.

Yoga

Je krijgt energie van elke vorm van sport of beweging. Dus waarom loop je niet even een blokje om wanneer je je zo slap als een dweil voelt? Ik houd ervan om mijn dag te beginnen met een paar yoga oefeningen om mijn spieren en geest wakker te maken. (Zonnegroet)

Slapen

Het is heerlijk om een dutje te doen (en als je geen baas hebt, kinderen of andere afleidingen kan het soms nog ook).
Probeer op zijn minst 7,5 tot 8 uur per nacht te  slapen!
De sleutel om dat voor elkaar te krijgen is:

  • zorg voor een koele temperatuur in de slaapkamer,
  • zorg voor gedimd licht een half uur voordat je gaat slapen, en
  • zorg ervoor dat er nooit laptops, mobiele telefoons en tv’s in de slaapkamer aanwezig zijn!

Geplaatst in Blogs over liquid facelift