phone icon
email icon
Maak een afspraak

Kun je striae voorgoed verwijderen?

11 maart 2016

Kun je striae voorgoed verwijderen?

Striae kunnen overal op het lichaam voorkomen. Je kent het wel, kleine streepjes op de huid van enkele centimeters lang en een paar millimeter breed. Wanneer striae net zijn ontstaan, zijn deze streepjes rozig tot rood van kleur. Na enige tijd verdwijnt de roodheid en blijven er witte of zilverkleurige streepjes over. Deze ontsiering van de huid is helaas moeilijk te verwijderen. De onderhuidse littekens kunnen niet worden weggehaald. Toch zijn striae aanzienlijk te verminderen. Voorgoed?

Striae verwijderen

Je kan striae verminderen met behulp van verschillende behandelingen: Laser, carboxytherapie, microneedling of een combinatiebehandeling. Welke behandeling het meest geschikt is, bespreken we tijdens een eerste en gratis consult.

  • Carboxytherapie verbetert de doorbloeding van de huid waardoor het littekenweefsel plaatsmaakt voor zachter bindweefsel. De huid wordt strakker en de kleur minder fel. Striae valt daardoor minder op. De behandeling moet minimaal vier keer worden herhaald voor het beste resultaat.
  • Microneedling zorgt ervoor dat er minuscule gaatjes in de huid ontstaan waardoor de huid meer collageen en elastine aanmaakt. Een sterkere en strakke huid is het resultaat.
  • Met Laser verbeteren we de huid. Deze wordt strakker en het kleurverschil tussen de striae en de normale huid wordt kleiner.
  • Door de huid nog extra  te behandelen met glycolzuur wordt het effect verder versterkt.

Bovenstaande behandelingen kunnen ook worden gecombineerd. In onze kliniek raden wij aan om daarnaast Tretinoinecrème met vitamine A-zuur te gebruiken. Deze crème remt de afbraak van collageen en versterkt het resultaat.

Striae voorkomen

Striae zijn niet altijd te voorkomen. Soms zijn striae erfelijk bepaald of je loopt meer risico, bijvoorbeeld tijdens een zwangerschap of in de puberteit als je lichaam snel groeit. Je kunt striae wel verminderen, bijvoorbeeld door:

  • je huid regelmatig in te smeren met anti-striaecrèmes die de bestanddelen centalla Asiatica-extract, alpha tocopherol en collagen-elastine hydrolysates bevatten;
  • de bloedcirculatie van je huid te stimuleren door een koude en warme douche af te wisselen;
  • de huid te verstevigen met behulp van een panty, bh of buikband.

Geplaatst in Blogs over striaeGetagd