phone icon
email icon
Maak een afspraak

Lach je mooi oud!

11 januari 2013

Lach je mooi oud!

Uit recent onderzoek blijkt dat je bij glimlachen minder gezichtsspieren gebruikt dan bijfronsen. Mensen die meer lachen krijgen dus minder (en ook mooiere?) rimpels dan mensen die gestrest zijn en veel fronsen.

Steeds meer mensen willen er jonger uit zien. Deze toename zorgt er voor dat zelfs fitness trainers klasjes ontwikkelen voor gezichts gymnastiek.

Gezichts-oefeningen zoals gezichtsyoga helpen de elasticiteit van de gezichtshuid te behouden wat vroegtijdige vorming van diepe lijnen en rimpels voorkomt. Wanneer de huid continu gespannen is, verliest het zijn elasticiteit en vitaliteit, met name rond de ogen en de mond.

Bij gestreste mensen zie je veel meer huidveroudering in het gezicht dan bij mensen die rustig en ontspannen leven.

Glimlachen is goed om rimpels te voorkomen want het traint de spieren rond de lippen, mond en wang.

Oefening:

  • Plaats een paar keer per dag je duim en wijsvinger op je mondhoeken en de buitenste huid rond de ogen, hef de vingers een beetje omhoog gedurende zes seconden per keer. Herhaal deze oefening na een pauze van 10 seconden.
  • Een andere oefening die kan helpen bij het voorkomen van de vorming van rimpels op het gezicht is lucht in je wangen duwen en het daar voor een paar seconden te houden.
  • Ook het uitsteken van je tong helpt om de kin spieren sterker te maken en zo verslapping van de huid te voorkomen.

Een gezonde voeding in combinatie met voldoende drinkwater helpt bij het behouden van een jong uitziende huid.
Zoveel mogelijk glimlachen helpt om stress te verminderen, je wordt er blij van en tegelijkertijd verbetert het de gezondheid van het hart. Dus lachen is op meerdere manieren gunstig voor de gezondheid.

Deze oefeningen duren slechts een paar minuten en zijn dus voor iedereen toepasbaar!

Geplaatst in Blogs over liquid facelift