phone icon
email icon
Maak een afspraak

Liquid facelift risico’s

10 juli 2016

Liquid facelift risico's

Een liquid facelift is een moeilijk uit te voeren behandeling. Het draait bij de liquid facelift allemaal om het terugvinden van de balans in het gezicht. Hierdoor ziet iemand er jonger uit en straalt de huid weer als vanouds. Echter, juist het creëren van die juiste verhoudingen is een van de lastigste zaken die de liquid facelift met zich meebrengt. Dat is tegelijkertijd een van de grootste risico’s van een liquid facelift.

Grootste risico Liquid Facelift

Nog altijd komt het veelvuldig voor dat een cosmetisch arts onvoldoende gespecialiseerd of ervaren is als het gaat om de liquid facelift. Het volume wordt daardoor op de verkeerde plaatsen in het gezicht aangevuld. Het grootste risico van de liquid facelift is dan ook dat verhoudingen worden verstoord. Het eindresultaat van de liquid facelift wordt daardoor minder mooi.

Risico’s liquid facelift voorkomen


Bij Kliniek Dokter Frodo wordt van tevoren bekeken hoe de behandeling uitgevoerd moet worden. Allereerst wordt het gezicht geanalyseerd: wat heeft het nodig om mooier te worden? Meestal is het antwoord: volume aanvullen op plaatsen waar je dit ooit hebt gehad. Zo zorg je voor de meest natuurlijke verbetering. Daarnaast wordt de pillow face, oftewel een opgeblazen gezicht waarbij op de verkeerde plekken volume is toegevoegd, op deze wijze voorkomen.

Bijwerkingen liquid facelift

Bij risico’s denkt men ook vaak aan bijwerkingen. De bijwerkingen van een liquid facelift zijn, mits de behandeling goed wordt uitgevoerd, nihil. Bij een liquid facelift wordt namelijk gebruik gemaakt van hyaluronzuur, een veilig middel. Ook is een liquid facelift niet heel pijnlijk. De belangrijkste bijwerking van een liquid facelift is een lichte zwelling. Soms duurt het wel 3-4 dagen voordat die zwelling goed gezakt is. Bij Kliniek Dokter Frodo dien je na twee maanden, en vervolgens na zes maanden, nog eens terug te komen. Kortom, het grootste risico dat je loopt bij het ondergaan van de liquid facelift is dat de behandeling niet goed wordt uitgevoerd. Een liquid facelift is over het algemeen niet goedkoop. Het minste dat je dan ook mag verwachten is dat je er mooier van wordt. Ben je op zoek naar meer informatie over de risico’s, bijwerkingen of gevaren van de liquid facelift? Bekijk een van onze andere video’s.

Geplaatst in Blogs over liquid facelift, Complicaties