phone icon
email icon
Maak een afspraak

Living colour: invloed van groente en fruit bewezen

24 september 2014

Living colour: invloed van groente en fruit bewezen

De ‘ER’ zit weer in de maand en dat betekent naast mosselen en vallend blad een zon die in kracht en duur afneemt. Enerzijds is dit goed nieuws voor de huid: ‘te veel zon beschadigt onze huid’, maar het is ook slecht nieuws: ‘de gezonde zomerteint gaat samen met de zon in winterslaap.’Recent onderzoek van zowel St. Andrews University als de Universiteit van Leeds leert ons echter iets dat we misschien al wisten, maar wat nu dan ook bewezen is: de positieve invloed van groenten en fruit op de conditie, teint en aantrekkelijkheid van onze huid.

Wie de onderzoeken leest kan enkel concluderen dat de bijdrage van groenten en fruit aan een gezonde, gekleurde huid een ABC-tje is. Letterlijk. Aardbeien, Broccoli, Citrusfruit en zo’n beetje alle andere 23 letters van het groenten en fruitalfabet hebben een positief effect op zowel de feitelijke conditie als de aantrekkingskracht van onze huid op anderen.

In het onderzoek van de Universiteit van Leeds werden aan proefpersonen foto’s voorgelegd van mensen die een door de zon of door het eten van (extra) groenten en fruit getinte huid hadden. Maar liefst 75% van de respondenten gaf aan de huid van de ‘groenten en fruit eters’ aantrekkelijker te vinden. In het andere onderzoek, dat van St. Andrews University, moest ‘een deel van de studenten gedurende zes weken dagelijks twee extra porties groente en fruit eten’ terwijl het andere deel ‘juist minder groente en fruit at.’

De conclusie aan het eind van het onderzoek was hetzelfde als dat van de Universiteit van Leeds: groenten en fruit bevorderen de conditie, teint en aantrekkelijkheid van de huid. Daarnaast krijgt de (gezichts-)huid er een mooi kleurtje van. Ideaal voor iedereen die in de komende donkere maanden er stralend uit wil zien. Voor wie niet van mosselen, bockbier en lange nachten houdt, is ‘de ER in de maand’ dus een kwestie van veel groenten en fruit eten. Daarnaast zijn deze maanden ook dé kans om ‘ER’ nog beter uit te zien.

Want juist nu kun je bijvoorbeeld heel goed een striaeAngel lift of Wallen behandeling (tijdens ons wallenspreekuur) bij Kliniek Dokter Frodo inplannen. Want een zon die minder lang schijnt en aan kracht inboet, is goed nieuws voor de behandelde huid. Dus drink een extra glas water (hydratatie – soepelheid), zet een kop groene thee (8 verschillende antioxidanten – remt veroudering), neem een handje blauwe bessen (antioxidanten – strakkere huid), snijdt een komkommer in stukken (vocht – houdt de huid jong), geniet van een schaaltje amandelen (vitamine E & collageen – zachte huid), knabbel aan een schijfje mango (vitamine A – afvoer afvalstoffen)

én bel | 020 42 11 559
of mail | info@dokterfrodo.nl

Kliniek Dokter Frodo voor een gratis consult. 

Nu ook open op zaterdag!!

Geplaatst in Blogs over Botox, Blogs over liquid facelift