phone icon
email icon
Maak een afspraak

Nadelen botox

28 november 2015

Nadelen botox

Wat zijn de nadelen of bijwerkingen van botox?

Voordat je een behandeling ondergaat is het natuurlijk altijd goed om je in te lichten over de mogelijke bijwerkingen en gevaren van botox. Gelukkig kent botox niet zoveel bijwerkingen en vinden deze vrijwel altijd direct plaats na de behandeling. Rond de plek van de injectie kan er een klein blauw plekje of wat roodheid ontstaan al dan niet gepaard gaande met een wat branderig gevoel.

Er zijn geen botox bijwerkingen bekend op lange termijn. Dit geldt voor alle verschillende injectie plaatsen zoals de fronsrimpel, het voorhoofd, de kraaienpootjes, de ogen, oksels bijvoorbeeld.

Na een botox behandeling van het voorhoofd kan de behandelde plaats soms wat vlak aanvoelen wat dan als hoofdpijn beschreven wordt. Dit is het inwerken van de botox en hier moet je even aan wennen, dit gevoel duurt maximaal een aantal dagen.

Er zijn natuurlijk ook ernstigere bijwerkingen denkbaar waarvan een hangend ooglid de meest bekende is. Dit is een bijwerking die voorkomt uit een verkeerde behandeltechniek. Door de jaren lange ervaring die wij hebben opgedaan in onze kliniek zien wij dit gelukkig nooit. Het zelfde geldt voor de zogenoemde dr. Spock bijwerking genoemd naar de wenkbrauwen van de gelijknamige figuur uit de film Star Trek. Hierbij staan de wenkbrauwen heel erg omhoog, dit wordt in Amerika vaak bewust gedaan terwijl dit iets is wat in Nederland minder wordt gewaardeerd.

Dan is het ook nog denkbaar dat er iets fout kan gaan met de dosering van de botox. Wanneer er teveel botox in het voorhoofd wordt geplaatst dan komt de wenkbrauw juist naar beneden in plaats van een beetje omhoog. Door niet teveel botox te gebruiken tijdens de eerste behandeling maar eventueel later bij te behandelen kan dit makkelijk worden voorkomen. Het is belangrijk te beseffen dat botox een zeer veilig, goed getest, middel is mits het goed toegepast wordt.

Geplaatst in Blogs over Botox, ComplicatiesGetagd , , , ,