phone icon
email icon
Maak een afspraak

No Trace Face behandeling

14 mei 2011

No Trace Face behandeling

No Trace face. Indien u prikangst heeft, bent u niet de enige. Gelukkig staat de wetenschap niet stil en wordt er hard gewerkt aan de No Trace Face behandeling.

De term No Trace Face wordt in Amerika veel gebruikt voor cosmetische behandelingen waarvan wordt gezegd dat je echt niet kan zien dat je behandeld bent. Wij slagen er goed in om blauwe plekken en bijwerkingen te voorkomen, en een natuurlijk resultaat is bij ons vanzelfsprekend, maar soms ontkom je er toch niet aan dat iemand een klein blauw plekje krijgt of wat rood wordt na de behandeling.

Veel mensen die cosmetische behandelingen met injectables willen ondergaan, krijgen de kriebels bij de gedachte aan de prikjes. Een oplossing voor dit probleem lijkt in het verschiet:

Volgens de American Society For Aesthetic Plastic Surgery zijn onderzoekers erin geslaagd om een ‘topische Botox’ te maken’.  Een ‘botox-creme’.

De eerste studies zien er veelbelovend uit, zeker voor bijvoorbeeld de behandeling van kraaienpootjes omdat de huid daar erg dun is. Met nieuwe ontwikkelingen zal het in de toekomst ook mogelijk zijn om de dieper gelegen spieren rust te geven.

Deze vorm van Botox uit een potje, werkt nog zeer licht en alleen voor oppervlakkige spieren.

No trace face behandelingen?

Voor de mensen die echt bang zijn voor naalden bieden wij in onze kliniek in Amsterdam verschillende ‘bijna’ No Trace Face behandelingen:

 • Glycolzuur peeling
  Hierbij verstevigt de huid door het te activeren.
  No Trace Face? Een beetje. Je wordt wel een beetje rood voor een paar uur, maar daarna zie je er stralend uit.
 • Microneedling
  Door kleine gaatje te rollen in de huid wordt de huid steviger en beter doorbloed.
  Ook dit is niet echt een No Trace Face. De eerste paar keer zie je er na de behandeling wel wat rood uit.
 • Carboxytherapie
  Door middel van koolzuurgas krijg je verstrakking van de huid en vermindering van wallen.
  Dit is een echte No Trace Face behandeling. 5 minuten na deze behandeling kan je niet meer zien dat je behandeld bent.

Goede begeleiding
Indien u bang bent voor naalden en toch een Botox of filler behandeling wilt ondergaan, dan geven wij extra begeleiding en tijd en zorgen wij ervoor dat u zich volledig op uw gemak voelt. Met de juiste middelen kunnen wij u door de behandeling heen loodsen, zonder dat u pijn of angst ervaart.

Geplaatst in Anti ageing