Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie is een mooie behandeling als je last hebt van te veel huid onder de ogen. Maar hoe gaat een onderooglidcorrectie in zijn werk? Bij een onderooglidcorrectie wordt een stukje vel weggehaald. Hierdoor worden wallen of donkere kringen minder. Het resultaat houdt langdurig aan. Er kleven echter ook risico’s aan de behandeling. Want wordt er te veel huid weggehaald, dan zal dit hersteld moeten worden. Anders bestaat het risico dat het oog open blijft staan en gaat tranen.

Wat is een onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie is een relatief kleine chirurgische ingreep. Bij nagenoeg alle wallen is er sprake van uitpuilend vet onder de ogen. Vanwege dit vet gaan wallen niet vanzelf weg, zelfs niet na een goede nachtrust. Met een onderooglidcorrectie kan het vet worden weggehaald. Het vet wordt door middel van een kleine incisie verwijderd. Wanneer na verwijdering van het vet nog te veel huid over is, kan er worden besloten om aan de buitenkant het vel weg te snijden.

Ooglidcorrectie vs. Fillers

Onderooglid, voor en na behandeling
Onderooglid, voor en na behandeling met fillers

Ruim 80% van de mensen met wallen onder de ogen overweegt een onderooglidcorrectie. Met fillers kan echter eenzelfde resultaat worden behaald, zonder te hoeven snijden. Met fillers onder de ogen heb je namelijk geen down-time, ook wel hersteltijd genoemd. De volgende dag kun je nagenoeg alles weer doen. Bovendien zijn de risico’s op complicaties bij een onderooglidcorrectie veel groter. Bij een filler om wallen te verwijderen kunnen er ook complicaties ontstaan, maar deze zijn eigenlijk te verwaarlozen. Mochten er onverhoopt bobbeltjes hyaluronzuurfiller ontstaan, dan zijn deze eenvoudig op te lossen met een tegenmiddel. Het middel wordt geïnjecteerd en het hyaluronzuur lost op.

8 gedachten over “Onderooglidcorrectie

 1. Een onderooglidcorrectie is toch vel beter dan fillers?!?
  Fillers moet je elk jaar herhalen en lost het probleem van zakje onder de ogen niet op.

 2. Hallo,
  Ik heb last van veel huid onder mijn ogen en kijk daardoor altijd een beetje ‘verdrietig’. Mijn kinderen noemen het mama’s theezakjes. We kunnen er gelukkig om lachen maar ik merk dat door veel stress het de laatste jaren meer lijkt te zijn gaan hangen, kan dat? Staat dat in relatie met elkaar? Ik overweeg een behandeling. Helemaal toen ik laatst werd gevraagd of het wel goed met mij gaat terwijl ik mij super fit voelde.
  Na het lezen van je blog twijfel ik tussen een ooglidcorrectie of fillers. Wat zouden jullie aanraden? Alvast bedankt voor je reactie.

 3. Hallo Justine,
  Ik heb eigenlijk last van precies hetzelfde probleem! Ik kwam op de site van Kliniek Dokter Frodo terecht omdat mijn schoonzus mij erop wees maar nu ik de verschillende blogs en behandelmethodes doorlees, ga ik twijfelen over welke behandeling voor mij goed is. Is daar misschien een goed antwoord op? Of is het verstandig dat ik vrijblijvend langskom voor een eerste consult? Ik hoor het heel graag, want ik wil ook wel van deze ‘theezakjes’ af, ookal ben ik nog geen mama, haha!

 4. Hallo dames en dokter Frodo,
  Ik heb ook erg veel last van de huid onder mijn ogen en ik zou heel graag een onderooglidcorrectie ondergaan. Bij mij kwamen de ‘zakjes’ na mijn 40e tevoorschijn en zijn ze alsmaar groter geworden. Ik ben eerlijkgezegd ook erg benieuwd naar de prijs die deze ooglidcorrectie gemiddeld zal kosten en daarbij vraag ik mij ook af of er een manier is waarop je deze behandeling terug kunt krijgen van de verzekering. Ik heb geprobeerd informatie hierover op te zoeken via internet maar ik kwam helaas niet veel tegen.
  Hebben jullie ervaring met dames die bij jullie zijn geweest waarvan de behandeling vergoed is? En onder welke voorwaardes worden deze behandelingen dan vergoed?
  Alvast bedankt voor jullie reactie. Op internet kun je best wat artikelen vinden over vergoeding van cosmetische behandelingen (en anders op de site van zorgverzekeraars of independer.nl). Misschien kun je op je eigen reactie reageren met deze info.

 5. Beste Dokter Frodo,
  De laatste tijd heb ik veel gelezen over ooglidcorrecties. Ik heb uitgevonden dat er zowel een onderooglidcorrectie als algemene ooglift kan worden gedaan. Ik heb namelijk best wel last van wallen onder mijn ogen, zelfs na nachten goed slapen. Ik zie er vermoeid uit, terwijl ik dat helemaal niet ben! Nu zag ik dat dit door verschillende behandelingen te verhelpen is, bijvoorbeeld met fillers maar ook door een ingreep. Ik zou graag de verschillen hiertussen willen weten, zodat ik een goede keuze kan maken. Ik ben namelijk niet echt een fan van een operatie dus als dit op welke manier dan ook voorkomen kan worden, heb ik dat graag!

 6. Hoi allemaal,
  Ik heb jullie verhalen aandachtig doorgelezen en ik merk dat veel mensen hetzelfde probleem hebben als ik. Ik ken een aantal mensen in mijn omgeving die een bovenooglid correctie hebben ondergaan en zijn daar laaiend enthousiast over. Zelf wil ik graag een onderooglidcorrectie ondergaan omdat ik last heb van teveel vel en een erg slappe huid. Nu ben ik erg benieuwd naar ervaringen van deze correctie. Het gaat me dan niet per se om de pijn etc., maar ik ben vooral benieuwd of het jullie het gewenste resultaat heeft gegeven? En ik zie dat er verschillende mogelijkheden zijn voor een ooglidcorrectie, dus ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar welke behandeling voor jullie effectief heeft gewerkt en waarom.

 7. Hi Lynn,
  Ik heb in overleg met Dokter Frodo gekozen voor fillers. Dit komt omdat ik het echt niet zag zitten dat er in mijn gezicht werd gesneden. En met fillers had ik geen last van een herstelperiode. De behandeling was dan ook direct zichtbaar zonder dat er littekens weg moesten trekken etc. Ik had er een paar dagen vrij voor genomen voor de zekerheid, maar na 2 dagen kon ik al weer terug naar kantoor. Het is natuurlijk wel voor iedereen anders, het is maar net welke klachten je hebt. Als het gaat om het wegwerken van wallen, kan een filler voldoende zijn denk ik. Maar om er zeker van te zijn, kun je altijd een consult aanvragen en vertellen ze je wat in jouw geval het beste is. Ik ben in ieder geval erg blij met mijn keuze, want ik zie er nu nooit meer zo vermoeid uit zoals in het begin!

 8. Dag meiden,
  Ik twijfel er ook aan om te gaan voor fillers als het gaat gaat om het wegwerken van mijn wallen vooral nadat ik jouw verhaal heb gelezen Lynn! Ik heb hetzelfde gevoel: ik wil liever niet dat er in mijn gezicht wordt gesneden. Wat fijn ook om te lezen dat je na 2 dagen weer terug kon naar kantoor. Dat is voor mij ideaal aangezien ik niet zomaar een aantal dagen weg kan blijven van werk! Ik denk dat ik toch maar ga voor een consult zodat Dokter Frodo zelf misschien even advies kan geven. Hoe ging dat consult voor jou of ben je direct voor een behandeling doorgegaan naar de kliniek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 1 =

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Afspraak maken