phone icon
email icon
Maak een afspraak

Onderooglidcorrectie

29 september 2016

Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie is een mooie behandeling als je last hebt van te veel huid onder de ogen. Maar hoe gaat een onderooglidcorrectie in zijn werk? Bij een onderooglidcorrectie wordt een stukje vel weggehaald. Hierdoor worden wallen of donkere kringen minder. Het resultaat houdt langdurig aan. Er kleven echter ook risico’s aan de behandeling. Want wordt er te veel huid weggehaald, dan zal dit hersteld moeten worden. Anders bestaat het risico dat het oog open blijft staan en gaat tranen.

Wat is een onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie is een relatief kleine chirurgische ingreep. Bij nagenoeg alle wallen is er sprake van uitpuilend vet onder de ogen. Vanwege dit vet gaan wallen niet vanzelf weg, zelfs niet na een goede nachtrust. Met een onderooglidcorrectie kan het vet worden weggehaald. Het vet wordt door middel van een kleine incisie verwijderd. Wanneer na verwijdering van het vet nog te veel huid over is, kan er worden besloten om aan de buitenkant het vel weg te snijden.

Ooglidcorrectie vs. Fillers


Ruim 80% van de mensen met wallen onder de ogen overweegt een onderooglidcorrectie. Met fillers kan echter eenzelfde resultaat worden behaald, zonder te hoeven snijden. Met fillers onder de ogen heb je namelijk geen down-time, ook wel hersteltijd genoemd. De volgende dag kun je nagenoeg alles weer doen. Bovendien zijn de risico’s op complicaties bij een onderooglidcorrectie veel groter. Bij een filler om wallen te verwijderen kunnen er ook complicaties ontstaan, maar deze zijn eigenlijk te verwaarlozen. Mochten er onverhoopt bobbeltjes hyaluronzuurfiller ontstaan, dan zijn deze eenvoudig op te lossen met een tegenmiddel. Het middel wordt geïnjecteerd en het hyaluronzuur lost op.

Geplaatst in Onder de ogenGetagd