phone icon
email icon
Maak een afspraak

De man en zijn favoriete behandelingen?

29 juli 2013

De man en zijn favoriete behandelingen?

De afgelopen tien jaar is de cosmetische branche voor mannen enorm gegroeid. Behandelingen die ooit alleen door vrouwen werden ondergaan, worden tegenwoordig door mannen heel gewoon gevonden. Hieronder de meest voorkomende behandelingen die mannen vandaag de dag ondergaan.

Botox

Botox werd ooit alleen gebruikt door Hollywoodsterren, maar is tegenwoordig uitgegroeid tot de populairste cosmetische behandeling voor mannen. De laatste tien jaar is de botox behandeling voor mannen steeds populairder geworden. Meer mannen dan ooit laten zich hiermee behandelen. Dat komt waarschijnlijk door het gemak ervan en hoe goed je het geheim kunt houden. De meest voorkomende botoxbehandelingen bij mannen zijn botox tegen overmatig zweten en de behandeling van de fronsrimpel.

Manicure

Een manicure behandeling voor mannen is afwisselend in en uit de mode geweest. Mannen beschouwen zo’n behandeling als een teken van goede persoonlijke verzorging. In sommige gevallen is het een professionele noodzaak voor wie met zijn handen werkt. Ik bezoek bijvoorbeeld zelf ook regelmatig een manicure.

Huidverzorging

Voorheen wasten mannen hun gezicht meestal met dezelfde zeep die zij ook voor de rest van hun lichaam gebruikten. Maar een mannenhuid heeft net zoveel verzorging nodig als de vrouwenhuid. Daarom is de keus in huidverzorging voor mannen net zo ruim aan het worden als het productassortiment voor vrouwen. Huidreiniger, toner en hydraterende crèmes voor mannen zijn tegenwoordig ruim verkrijgbaar, onder andere in de webshop van onze kliniek.

Ontharen

Terwijl je gezicht scheren een standaard mannelijke gewoonte is geweest vanaf het moment dat er iets bestond wat scherp genoeg was om de klus te klaren, werd het overige lichaamshaar meestal met rust gelaten. Sommige culturen zoals de oude Egyptenaren verwijderden mannelijk lichaamsbeharing wel, maar het overgrote deel van de menselijke beschaving heeft een harige borst altijd geassocieerd met mannelijkheid. De laatste tijd zijn er niet alleen steeds meer mannen die hun lichaam ontharen, bijvoorbeeld door middel van waxen of scheren, sommige partners stellen het zelfs als voorwaarde.

Make-up

Dit is er een die nog steeds aan de zijlijn opereert, maar we zien wel steeds meer tekenen dat make-up voor mannen een opmars aan het maken is. Hoewel sommige flamboyantere beroemdheden regelmatig eyeliner, gloss en mascara gebruiken, is niet iedere man die make-up gebruikt​​ zo uitgesproken. De huidige trends in mannen make-up zijn corrigerende make-up om vlekken en littekens te camoufleren en een gelijkmatige teint te creëren.

Iedereen wil er op zijn best uitzien dus is het niet verwonderlijk dat mannen een paar eeuwenoude esthetische gebruiken van vrouwen beginnen over te nemen. De laatste tijd wordt mannelijkheid opnieuw gedefinieerd. We zullen steeds meer mannen zien die gewoontes oppakken die tot nu toe als typisch vrouwelijk beschouwd werden.

Geplaatst in Anti ageing, Blogs over Botox, Blogs over liquid facelift