phone icon
email icon
Maak een afspraak

Ouder worden en toch jong blijven? gezond eten is de clou!

6 februari 2014

Ouder worden en toch jong blijven? gezond eten is de clou!

Steeds meer mensen die goed op hun gezondheid letten, zien verantwoord eten als een vorm van preventieve geneeskunde. Onderzoek naar bepaalde voedingsmiddelen toont namelijk aan dat diverse soorten groenten, fruit, proteïnen en kruiden zeer nuttig kunnen zijn bij het vertragen of voorkomen van het verouderen van je lichaam. Bijna alle etenswaren met anti-aging effect zijn overal verkrijgbaar en kun je heel gemakkelijk en smakelijk in je dagelijkse maaltijd verwerken. Komende weken zal ik je op weg helpen met een aantal tips van bepaalde voedingsmiddelen die dit anti-aging effect hebben.

Vis

Mensen die vaak vis eten, plukken de vruchten van een overvloed aan anti-aging effecten op hun gezondheid! Visolie helpt voor een gezonde hersenactiviteit, tegen hart- en vaatziekten en verlaagt zelfs de bloeddruk. Mensen die last hebben van ontstekingen of die willen voorkomen, kunnen vis eten om te profiteren van de omega-3 vetzuren uit de proteïnen. Twee keer per week vis eten zou er ook voor zorgen dat je langer leeft.

Bosbessen

Alle bessen helpen tegen veroudering omdat ze zoveel antioxidanten bevatten, maar bosbessen zijn de nuttigste anti-aging voedingsmiddelen in deze categorie. In donkere bessen zitten namelijk de meeste antioxidanten. Onderzoek lijkt er zelfs op te wijzen dat bosbessen neurologische achteruitgang en die van je geheugen zouden kunnen tegengaan, en de lichamelijke effecten daarvan misschien zelfs terugdraaien! Bosbessen eten zou ook de groei van kankercellen vertragen.

Wortelen

Als je gezond en dik haar wilt houden wanneer je ouder wordt, eet veel wortels! Ze zitten vol vitamine A, wat essentieel is voor een gezonde hoofdhuid en vol haar. Het betacaroteen in wortels maakt ze ook goed voor je ogen.

Lees volgende week nog meer over voedingsmiddelen met anti-aging effect.

Geplaatst in Anti ageing