phone icon
email icon
Maak een afspraak

Overmatig zweten voorhoofd

27 februari 2024

Vlog overmatig zweten voorhoofd

Zweten is een logisch gevolg bij onder andere warm weer en fysieke inspanningen. Het lichaam koelt zichzelf hiermee af, ook wel thermoregulatie genoemd. Zweten kan echter ook voorkomen zonder dat hier een directe aanleiding voor is. In dit geval spreken we van overmatig zweten, ook wel hyperhidrose genoemd en komt voor bij 1 op de 10 mensen. Eén van de plekken waar overmatig zweten voorkomt is het voorhoofd. Kliniek Dokter Frodo geeft uitleg over de oorzaak en wat u ertegen kunt doen.

De oorzaak van overmatig zweten op het voorhoofd

Regelmatig komt het voor bij zowel mannen als vrouwen: overmatig zweten op het voorhoofd. Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld doordat het overmatig zweten op het voorhoofd genetisch bepaald is, maar ook omdat er sprake is van medicijngebruik of hormonale kwesties. Het overmatig zweten op het voorhoofd wordt vaak als storend ervaren. Gelukkig is er een oplossing voorhanden: de anti transpiratie botoxbehandeling.

 

Overmatig zweten voorhoofd stoppen

Wilt u overmatig zweten op het voorhoofd tegengaan, dan kan er gebruik worden gemaakt van botox. Wat veel mensen namelijk niet weten is dat naast het feit dat botox spiertjes tijdelijk stillegt, ook de productie van zweet erdoor stopt. Wanneer botox op bepaalde plekken op het voorhoofd wordt ingespoten, wordt de zweetproductie voor maar liefst 99,9% gereduceerd.
Close-up van een half kalende man met hoog voorhoofd met zweetdruppels. De man ziet er verhit uit en veegt met een wit doekje de zweetdruppels weg.

 

Wat kan ik zelf doen tegen overmatig zweten op het voorhoofd?

Heeft u zelf vaak last van overmatig zweten op het voorhoofd? Er zijn verschillende factoren die de mate van hyperhidrose beïnvloeden en waar u op kunt letten om het zweten te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan roken, maar ook aan het nuttigen van (veel) koffie, energiedrankjes, alcohol en pittige gerechten.

Zweten voorhoofd botox

Meer weten over botox bij overmatig zweten op het voorhoofd? Neem dan contact op met onze specialisten of maak een afspraak in onze kliniek. We helpen u graag verder.

Geplaatst in Blogs over BotoxGetagd ,