phone icon
email icon
Maak een afspraak

Schoonheid van binnenuit

25 februari 2015

Schoonheid van binnenuit

Saffraan wordt gezien als exclusief product en was ooit duurder dan goud. Niet gek als je bedenkt dat voor de productie van één kilo saffraan van de hoogste kwaliteit circa 150.000 bloemen nodig zijn en ongeveer 400 uur arbeid om de kleine, fragiele stempeltakjes van de bloem handmatig te oogsten.

Saffraan wordt geroemd om zijn medicinale eigenschappen, verjongende kwaliteiten, natuurlijke antidepressiva, bevordering van het geheugen en concentratievermogen, afrodisiacum, voor een hoger concentratie niveau, tegen slapeloosheid en de balancerende werking op de geest. Het is ook een belangrijk ingrediënt van verschillende medicinale recepturen en cosmetica producten. Saffraan versterkt schoonheid en verzacht en egaliseert de huid.

Cleopatra gebruikte al saffraan in bad voor de geur en voor haar huis, Saffraan helpt de huid egaler en zachter te maken. Bovendien gaat er een ontstekingsremmende werking uit van saffraan en kan het dus ook goed ingezet worden tegen huidklachten. Het gebruik van saffraan heeft bijvoorbeeld een positief effect op diverse huidproblemen zoals acne en psoriasis.

In onze wachtkamer schenken wij de saffraan thee van Result Golden Saffron.

Voor de bereiding van thee:
Laat circa 5-10 saffraandraadjes (circa 30 mg) in een kop met een klein beetje water even weken. Daarna water, dat net van de kook af is, bijgieten voor een kop saffraan thee!

Geplaatst in Anti ageing