Sculptra – VLOG

Sculptra is, samen met hyaluronzuurfillers, een van de meest natuurlijke fillers die er bestaan. Sculptra bestaat uit poly-L-melkzuur, een 100% biologisch, volledig afbreekbaar synthetisch materiaal waarmee al decennialang wordt gewerkt. Wat Sculptra uniek maakt is dat het de natuurlijke collageenaanmaak stimuleert.

Sculptra gevaarlijk? Nee, het is een veilig middel?

De aanmaak van collageen duurt een aantal maanden. Het resultaat van de filler Sculptra is dus niet direct zichtbaar. Sculptra is een veilig middel; de kans op bijwerkingen zijn minimaal. Het belangrijkste is dat de behandeling wordt uitgevoerd in een goede kliniek waar ervaren artsen werken. Een kliniek die is aangesloten bij de NVCG.

Sculptra: stimulatie collageen

Poly-L-melkzuur
Poly-L-melkzuur

Collageen zorgt ervoor dat de huid soepel, strak en elastisch is. Bij het ouder worden verliest de huid langzaamaan collageen. Hierdoor wordt de huid slapper en ontstaan er rimpels en vouwen. Sculptra creëert een prikkel waardoor de natuurlijke aanmaak van collageen wordt geactiveerd. Zo verminderen rimpels. Het effect van Sculptra kan wel twee tot drie jaar aanhouden.

Opvullen en liften met Sculptra

Sculptra wordt onder meer gebruikt voor het liften en vullen van:

• wenkbrauwen
• jukbeenderen
• wangen
• neuslippenplooien
• kaaklijn
• kin
• hangende mondhoeken
• liplijntjes

5 gedachten over “Sculptra – VLOG

 1. Hallo,
  Ik ben zelf 5 jaar geleden behandeld met Newfill. Ik ben erg blij met het resutaat.
  kan ik nu ook behandeld worden met sculptra? of gaat dat niet goed met elkaar?
  Len

 2. Ik twijfel nu al een tijdje om mijn neuslippenlpooi aan te pakken d.m.v. fillers. Ik wil deze zone graag wat laten ‘liften’. Zelf ben ik helemaal niet van de botox of andere cosmetische behandelingen die huidveroudering tegengaan maar dit is de enige zone die naar mijn mening veel te snel is gaan hangen. Hoeveel kost een gemiddelde behandeling met fillers voor de neuslippenplooi? Is het misschien mogelijk om dit (gedeeltijk) terug te vragen van de verzekering? Ik ben erg benieuwd!

 3. Beste Frodo,
  Ik heb het filmpje waarin jullie uitleggen wat sculptra is, goed bekeken en ik vroeg mij het volgende af: er wordt namelijk gezegd dat het een tijdje duurt voordat de behandeling zichtbaar is. In de zomer van 2017 ga ik trouwen en ik vroeg mij af of dat voldoende tijd is om het effect van de behandeling te kunnen zien? Ik wil graag dat mijn jukbeenderen iets voller worden, en ik zag dat dit ook kan door middel van sculptra, maar hoeveel behandelingen heb ik hiervoor nodig? Of raden jullie dan toch een andere methode aan? Ik hoor het graag, zodat ik zo snel mogelijk kan starten!

 4. Ik heb een tijd lang gebruik gemaakt van botox, maar ga denk ik liever over op Sculptra omdat dit product natuurlijk is. Moet ik een bepaalde tijd wachten voor ik deze behandeling kan ondergaan? En geeft Sculptra hetzelfde effect? De vorige kliniek waar ik was gaf mij niet echt een goed antwoord dus ben ik door een vriendin gewezen op Dokter Frodo. Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen.

 5. Hoi Dokter Frodo,
  Naarmate ik wat ouder wordt, merk ik dat mijn kaaklijn niet meer zo strak is al dat het eerst was. Ik baal hiervan omdat ik het graag een beetje strakker zou willen. Nou heb ik op jullie website wat research gedaan naar de mogelijkheden rondom het liften van de kaaklijn. Ik kwam hier verschillende methodes tegen, waaronder de behandeling met hyalaronzuurfillers en nu dit blog over Sculptra. Ik vroeg mij af wat het verschil is tussen deze soorten behandelingen en wat het beste werkt als ik op korte termijn eigenlijk al resultaat wil zien? Hoeveel behandelingen zijn er dan ongeveer nodig en kan het vergoed worden? Ik hoor graag jullie reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × een =

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Afspraak maken