phone icon
email icon
Maak een afspraak

‘Silver surgery’ cosmetische behandeling voor steeds oudere mensen

28 september 2011

‘Silver surgery’ cosmetische behandeling voor steeds oudere mensen

‘Silver surgery’ – cosmetische geneeskunde voor steeds oudere mensen – is uitgegroeid tot een hot topic over de hele wereld, mede dankzij Marie Kolstad.

Deze 83-jarige vrouw heeft in bijna alle kranten over de hele wereld gestaan na het openbaren van haar borstvergroting.

Deze operatie is natuurlijk vrij controversieel en er wordt ook wel schande over gesproken dat zo’n grote cosmetische operatie nog op deze hoge leeftijd wordt uitgevoerd. Er zijn maar weinig mensen die haar gelijk geven ‘over het recht heeft om het lichaam te veranderen naar eigen goeddunken’.

Mw. Kolstad werkt nog steeds full time werkt als vastgoed-beheerder en staat volgens eigen zeggen “midden in het leven”.
“Your breasts go in one direction and your brain goes in another,” vertelde ze de New-York Times “Ik ben gezond, en ik voel mij goed, waarom zou ik daar niet van mogen profiteren? Ik wil dat mijn kinderen trots op mij kunnen zijn over hoe ik eruit zie.”

Deze laatste opmerking is eigenlijk wel opmerkelijk, zij geeft namelijk de suggestie dat ze de behandeling niet zo zeer voor zichzelf doet, maar voor anderen. De critici halen dit aan als indicatie voor hoe uiterlijk-geobsedeerd de Amerikaanse maatschappij is geworden…..

Mw. Kolstad is zeker niet de enige, maar wel het meest extreme voorbeeld. Steeds oudere vrouwen kiezen ervoor om het heft in eigen handen te nemen en de klok een stukje terug draaien met behulp van cosmetische behandelingen.

Er is er een hele reeks aan veilige niet-invasieve methodes (zoals Botox en Juvéderm) om rimpels glad te strijken en het verouderingsproces te vertragen.
Het mooie van deze behandeling is, dat je niet kan zien dat iemand behandeld is, maar dat die persoon er wel 10x beter uitziet.

Geplaatst in Algemeen