Fillers, de verschillende soorten

Fillers zijn een middel dat wordt gebruikt om volume aan te vullen in het gelaat. Dit aanvullen kan op meerdere plaatsen in het menselijk lichaam, zoals de lippen, jukbeenderen, onder de ogen, op de kin en meer. De meest gevraagde toepassing van fillers, is het opvullen van rimpels. Tegenwoordig heeft Kliniek Dokter Frodo een iets andere kijk op het verminderen van rimpels. Rimpels ontstaan door een tekort aan volume in het gezicht. Door het opvullen van dit volumetekort worden de rimpels als het ware glad getrokken. Dit geeft een veel natuurlijker resultaat dan wanneer je ter plaatse een rimpel gaat opvullen met fillers.

Soorten fillers

Er bestaan veel soorten fillers. Kliniek Dokter Frodo werkt het meest met hyaluronzuurfillers. Deze fillers bestaan uit bestanddelen die van nature in het lichaam voorkomen, met name in gewrichten en de huid. Doordat het een lichaamseigen stof is, is het afstotingsgevaar minimaal, en dit maakt het een zeer veilig middel. Bij Kliniek Dokter Frodo wordt gewerkt met hyaluronzuurfillers van het merk Juvéderm. De fillers van Juvéderm zijn een van de meest geteste op de markt.

Hyaluronzuurfiller Juvéderm

filler-hyaluronzuurHyaluronzuurfiller Juvéderm kent nauwelijks bijwerkingen. Er bestaat altijd een kleine kans op wat zwelling of een blauw plekje. Wij raden dan ook aan om de behandeling niet vlak voor een grote gebeurtenis als een bruiloft te plannen, maar hier altijd een aantal dagen tussen te laten. Verder wordt de veiligheid van hyaluronzuurfiller Juvéderm niet alleen door het product zelf bepaald. Ook de behandelmethode speelt een rol. Doordat de kliniek met een canule werkt, zorgen we ervoor dat de kans op blauwe plekken minder is.

Complicaties fillers

Complicaties van fillers die soms op internet verschijnen zijn meestal veroorzaakt door verkeerde behandeltechnieken en niet door een reactie op hyaluronzuurfillers. Daarnaast worden hyaluronzuurfillers nog wel eens verward met permanente fillers. Deze permanente fillers geven veel klachten en worden dan ook bijna niet meer gebruikt. Het mooie van hyaluronzuurfillers is, is dat het oplosbaar is. Dus mocht het resultaat toch niet naar wens zijn, dan kan dit met een tegenmiddel: hyaluronidase.

Duur fillerbehandeling

Een fillerbehandeling duurt gemiddeld een half uur. Echter, dit verschilt van persoon tot persoon. De ene klant heeft nog wat meer geruststelling nodig of nog wat meer vragen en dan neemt Kliniek Dokter Frodo daar natuurlijk uitgebreid de tijd voor. Voor de behandeling vindt altijd eerst een consult plaats. Tijdens dit consult wordt aan de hand van een 3D-foto het gezicht geanalyseerd. Op deze foto is heel mooi te zien waar het volume hersteld kan worden voor het beste resultaat. Door de 3D-foto kunnen we het ook heel visueel overbrengen aan de klant. Het is mogelijk om na het consult behandeld te worden. Echter, u kunt er ook voor kiezen om er eerst nog even rustig over na te denken.

10 gedachten over “Fillers, de verschillende soorten

 1. Hoi Dokter Frodo,
  Door mijn drukke baan heb ik veel last van donkere kringen en rimpels onder mijn ogen. Op mijn werk wordt dan ook vaak gevraagd of ik moe ben en of het allemaal wel goed met mij gaat. Ik zou er graag een wat frissere gezichtsuitdrukking krijgen, zonder dat ik daar in de ochtend veel moeite voor hoef te doen. Ik vroeg mij af of fillers voor mij wellicht uitkomst kunnen bieden? Ik heb wel eens artikelen gelezen over het verschil tussen botox en fillers maar ik weet niet goed wat voor mij het beste zal werken? Ik hoor het graag!

 2. Hoi Isabeau!
  Ik heb eigenlijk hetzelfde probleem gehad als jij nu hebt: ik had een drukke baan, twee kleine kinderen en een groot sociaal leven daarnaast. Ik werd door een vriendin gewezen op een Injectables behandeling bij Dokter Frodo in Amsterdam. Ik ging er heen voor een consult omdat ik niet wist wat voor mij het beste zou werken en zij hebben mij heel goed het verschil uitgelegd en gekeken wat voor mijn klacht goed zou zijn. We hebben gekozen voor een behandeling met botox én fillers voor het optimale resultaat. Door de botox werden de spiertjes verzwakt en met een filler werd op de plaats van de rimpel mijn huid weer verstevigd. Ik zou het je zeker aanraden want mijn vermoeide uitdrukking is een stuk minder geworden en ik heb nooit meer die onzekerheid over mijn wallen en donkere kringen.

 3. Hoi Dokter Frodo,
  Ik had een vraag over de fillerbehandeling. Ik twijfel namelijk nog een beetje omdat ik ontzettend bang ben voor naalden en ga alles wat daar mee te maken heeft, dan ook het liefst uit de weg. Ik heb wat lijntjes in mijn gezicht waardoor ik er soms wat vermoeid uit kan zien en daar zou ik graag vanaf willen, maar de behandeling zelf houdt mij een beetje tegen. Daarom mijn vraag: is de behandeling pijnloos? En hebben jullie ervaring met mensen die eigenlijk heel bang zijn voor naalden, maar toch de behandeling ondergaan? Ik hoor het graag!

 4. Hi Dokter Frodo,
  Een tijdje geleden was Sophie in de Kreukels op TV en ik had het er laatst met mijn vriendin over. Wat ik namelijk erg opvallend vond aan het programma, was dat er echt veel meer mensen gebruik maken van botox en fillers dan ik eigenlijk dacht. Vaak wordt er slecht over gesproken en is het alleen maar negatief, maar toen ik sommige voorbeelden in het programma voorbij zag komen, dacht ik: hé, dat is eigenlijk helemaal niet zo gek nog niet. Ik zou graag de rimpeltjes rondom mijn mond wat minder diep krijgen, ik krijg hier namelijk een verouderde uitdrukking door. Weet iemand of ik dan beter voor botox of fillers kan kiezen? Of is dat per persoon verschillend? Ik hoor het graag!

 5. Hallo Isabeau en Ize ,
  Fillers en Botox hebben gemeen dat ze worden gebruikt om rimpels te verminderen. Beide injectables kunnen ook na elkaar worden gebruikt. Verder is de werkzaamheid van beide producten tijdelijk en dienen ze dus na een bepaalde tijd opnieuw toegediend te worden. Vaak is de ideale behandeling voor bepaalde rimpels een combinatie van Botox® en een filler. Door de spieren eerst te verzwakken met Botuline Toxine en vervolgens de huid op de plaats van de rimpel te verstevigen met een filler, kan een optimaal resultaat bereikt worden. Om langduriger van het resultaat te kunnen genieten is een programma gericht op huidverbetering een waardevolle aanvulling op een behandeling met injectables. Voor meer vragen kunnen jullie altijd bij ons terecht!
  Groet, Dokter Frodo

 6. Ik twijfelde heel erg over het soort behandeling dat ik wilde gaan doen. Ik had last van erg hangende oogleden maar wist niet welke ingreep echt goed voor mijn klacht zou zijn. Ik besloot een vrijblijvend consult aan te vragen. Toen ik bij Dokter Frodo kwam, werd mij tijdens het consult heel goed uitgelegd over botox, fillers en de wenkbrauwlift. Er werd mij uiteindelijk geadviseerd om te kiezen voor een wenkbrauwlift of fillerbehandeling. Als ik zou kiezen voor botox zou het resultaat misschien te snel uitgewerkt zijn, na ongeveer 3 of 4 maanden.
  Ik heb toen besloten om de ingreep toch maar te doen, ondanks dat ik het echt heel erg spannend vond. Ik heb er echt geen seconde spijt van gehad.  Ik loop nu weer stralend rond op mijn werk, zonder dat ik er moe uit zie!

 7. Als ik 1 ding geleerd heb van dokter frodo, is dat we moeten blijven communiceren tijdens het consult voor een cosmetische behandeling. Ik moest heel goed aangeven wat ik verwachte van de ingreep. Soms komt dit namelijk niet overeen met dat wat de arts voor ogen heeft en wat hij voor mij zou kunnen betekenen. Gelukkig zaten we op 1 lijn en het voelde als een fijn gesprek. Ik heb uiteindelijk gekozen voor een botoxbehandeling in mijn fronsrimpel omdat dit mijn klachten zou verhelpen. Heel veel mensen vragen aan mij of de behandeling pijn doet, maar dat is helemaal niet zo! Ik zeg altijd dat je het een beetje kunt vergelijken met het epileren van je wenkbrauwen. Dat doet ook niet echt pijn maar je voelt wel dat er wat gebeurt… Misschien dat het ook wel kan komen omdat ze een soort van apparaatje gebruiken die tegen mijn huid aan gehouden werd die een beetje trilde. Het resultaat zag ik niet direct, maar na 2 weken zag ik het wel echt! Ben heel blij dat ik het gedaan heb…. 🙂

 8. Ik heb echt heel erg last van donkere kringen onder mijn ogen. Mensen zeggen vaak tegen me dat ik eerder moet gaan slapen, maar zij snappen het niet want daar gaat het niet door weg. Nu heb ik op internet gezocht naar wat ik er tegen kon doen en alle simpele middeltjes heb ik al gebruikt en die werken niet. Nu las ik op deze site iets over speciale behandelingen. Jullie hebben het over hyaluronzuur fillers, carboxytherapie, laseren en de Eye Regen behandeling. Maar ik snap niet zo goed of ik al deze behandelingen moet ondergaan om het te laten helpen, of dat 1 van deze behandelingen ook goed is. En hoe snel kun je het resultaat zien? Ik denk ook niet dat ik bij het goede topic ben, maar ik wilde toch mijn vraag even stellen…

 9. Hoi,
  Ik ben pas bij dokter Frodo geweest voor een behandeling met fillers. Ik ergerde mij al een tijdje aan mijn hangende onderoogleden maar wilde nu eindelijk de stap nemen om er daadwerkelijk iets aan te laten doen. Ik ging daarom langs voor een consult en dat was echt superfijn! Er werd allereerst een 3D foto van mijn gezicht gemaakt (best een beetje confronterend hihi!), maar toen kreeg ik het advies om mijn onderoogleden te laten behandelen met fillers. In de eerste instantie wilde ik eigenlijk voor botox gaan, maar op langer termijn zou dit niet de geschikte oplossing zijn. De prijs viel daardoor wel wat duurder uit dan waar ik op had gerekend maar dit is een oplossing die wel duurzamer is. Bedankt dokter Frodo en team!

 10. Hee ik heb een aantal jaar geleden een ooglidcorrectie gedaan (waar ik trouwens echt heel erg blij mee ben), ik ben nu 46 en merk dat de rimpels boven mijn ogen steeds dieper komen te liggen. Eigenlijk vraag ik mij op dit moment af of dit eerder te verhelpen is met botox of dat het misschien juist opgevuld zou moeten worden met fillers. Wat denken jullie? Ik twijfel heel erg ook omdat de prijs aanzienlijk verschillend is van elkaar. Ik ben benieuwd naar jullie advies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 3 =

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Afspraak maken