Afspraak maken
020 421 1559
info@dokterfrodo.nl
Route

Striae

9,0
gebaseerd op 629 reviews
13.500 +
Cliënten
35.700 +
Behandelingen verricht

Striae effectief en blijvend verminderen

Door verschillende behandelingen met elkaar te combineren, kunnen we de striae aanzienlijk vervagen. Het behandelen van striae bij Kliniek Dokter Frodo geeft zichtbare effecten en een blijvend resultaat. Tijdens een vrijblijvend consult met een huidtherapeut verkennen we graag wat we voor u kunnen betekenen.

 • Effectieve combinatie van verschillende behandeltechnieken
 • Vermindering van striae
 • Gemiddeld een 9,4 beoordeling
 • Blijvende resultaten
 • Striae behandelen in 4 sessies
 • Kliniek in Amsterdam

Op het moment voeren wij geen striae behandelingen uit.

Bij Kliniek Dokter Frodo plannen we voordat we beginnen met de striae behandeling een consult in met een huidtherapeut. Tijdens het consult onderzoeken we uw huid, bespreken we uw wensen en stellen we een persoonlijk behandelplan op.

Feiten over de Striae behandeling

Voorbereiding

Consult met striae specialist

Verdoving

verdovende crème (Emla)

Duur

60 - 75 minuten

Behandeling

Combinatie van verschillende technieken

Veiligheid

Zeer veilig

Duurzaamheid

Blijvend resultaat

Effectieve combinatie van technieken

Voor het behandelen van striae bestaat helaas geen wondermiddel. Toch weten we bij Kliniek Dokter Frodo zichtbare en blijvende resultaten te realiseren door verschillende technieken met elkaar te combineren. Tijdens een sessie van 60 - 75 minuten combineren we de volgende behandelingen:

 • Cold clearlift
 • Fractionele erbium:yag laser
 • Carboxytherapie
 • Chemische peeling (wanneer de huid dit kan verdragen)

Na de combinatiebehandeling zal de huid rood en gevoelig zijn. Dit houdt ongeveer twee weken aan. De huidcycles duurt ongeveer drie weken. Daarna zijn de striae zichtbaar gladder en egaler.

Wat zeggen onze patienten?

In onze kliniek behandelen we gemiddeld 3.000 cliënten per jaar. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere Botox, fillers, Liquid Facelift, wallen onder ogen, laser en huidverbetering.

Lees meer ervaringen

Sante

Elsevier

alles wat u moet weten over striae

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Door verschillende technieken met elkaar te combineren, vervagen de striae blijvend.

— U kunt op dit moment geen afspraak plannen voor een Striae behandeling —

Voor een andere behandeling: plan uw eerste consult in met de huidtherapeut of schoonheidsspecialiste. Zij vertelt u over de mogelijkheden en resultaten.

Tijdens de eerste consultafspraak maakt u kennis met de behandelaar. We bespreken uw wensen en verwachtingen en stellen een behandelplan op.

Wat is striae?

Striae, ook wel stretchmarks of striemen, zijn lijnvormige strepen die ontstaan door het oprekken en inscheuren van het onderhuids bindweefsel. Het zijn dus als het ware onderhuidse beschadigingen en littekens. Striae is vaak rood/paars van kleur als het net is ontstaan, maar worden lichter naarmate de tijd verstrijkt en komen veelvuldig voor bij zowel mannen als vrouwen.

De behandeling

Striae is voor veel vrouwen en mannen een doorn in het oog en een bron van onzekerheid. Door onze unieke behandelmethode ziet u binnen vier behandelingen resultaat.

In het gratis consult vertelt een gediplomeerde huidtherapeut hoe we middels onze combinatie behandeling uw striae kunnen verminderen.

Striae behandelen

Een strakkere huid in vier stappen

Stap 1: Afspraak maken
De weg naar een strakke huid begint met het gratis consult bij Kliniek Dokter Frodo. Plan de afspraak in via deze pagina.

Stap 2: Gratis consult
Tijdens het eerste consult maakt u kennis met de behandelaar. We bespreken uw wensen en verwachtingen en kijken naar de mogelijkheden die we specifiek bij u zien. We stellen samen een behandelplan op hoe we het beste resultaat kunnen krijgen.

Stap 3: De behandeling
Striae behandelen bij Kliniek Dokter Frodo is een unieke combinatie van vier behandelingen. Op deze manier behalen we het optimale resultaat. Een behandeling duurt 60 – 75 minuten.

Stap 4: De nazorg
Na vier behandelingen zult u resultaat zien. De striae verminderen en uw huid wordt gladder. Na de behandelingen is het belangrijk dat uw huid de juiste thuisbehandeling krijgt. Wij adviseren u hier graag over.

De verschillende striae behandelmethodes

Voor het beste resultaat voeren wij altijd een combinatie behandeling uit. Striae verbeteren niet goed op een behandeling. Een combinatie van verschillende behandelingen geeft juist wel een mooie verbetering.
In een sessie van 60 – 75 minuten worden de volgende behandelingen uitgevoerd:

 • Cold clearlift
 • Fractionele erbium: yag laser
 • Carboxytherapie
 • Chemische peeling (wanneer de huid dit kan verdragen)

Zichtbaar effect zonder ‘wondermiddel’

Veel klinieken bieden één ‘wondermiddel’ aan als behandeling tegen striae. Een enkelzijdige behandeling heeft alleen nooit het gewenste effect.

Een striae behandeling bij Kliniek Dokter Frodo is effectief door de combinatie van verschillende methoden.

U zult binnen vier behandelingen de striae zichtbaar zien verminderen.

Striae verminderen in slechts vier sessies

Gemiddeld hebben wij vier sessies nodig om een optimaal resultaat te behalen. Aanvullend op de kliniek behandeling krijgt u tijdens het eerste consult ook nog een recept mee voor striae crème (tretinoine crème met ascorbylpalmitaat). Deze Vitamine A crème zorgt voor een beter herstel na de striae behandeling, maar stimuleert ook de cel vernieuwing in de huid.

“Door de groei en zwangerschappen kreeg ik last van striemen. Kliniek Dokter Frodo viel mij op omdat er hoge beoordelingen gegeven waren aan de striae behandelingen. Ik ben blij dat ik de behandeling gedaan heb en het resultaat mag er zeker wezen”
Maartje

Striae bij mannen

Ook mannen kunnen te maken krijgen met striae. Na de pubertijd of intensieve fitnesstraining kan de huid de versnelde toename in lengte of (spier-) massa niet bijhouden. Mannen die een beroep op steroïden hebben een verhoogde kans op striemen. Lees hier meer over striae bij mannen.

Hoe ontstaat striae?

Striae ontstaat op het moment dat de huid relatief snel wordt uitgerekt.
Hierbij ontstaan er scheurtjes in het onderhuids bindweefsel. De bovenste huidlaag blijft intact, maar de diepere laag – waar voornamelijk steunweefsel zit – rekt op en scheurt. Deze scheurtjes zijn echter niet meteen zichtbaar: dat gebeurt pas wanneer de huid verslapt en ‘krimpt’. In tegenstelling tot wat veel mensen denken ligt de oorzaak van striae niet bij afvallen maar bij de (versnelde) toename van gewicht of (spier-) massa.

Hoe jonger de huid, hoe groter het risico op striae. Het ontstaan van striae is voor een groot deel erfelijk bepaald. Vermoed wordt dat ook onze hormonen een rol spelen bij het ontstaan van striae.

Striemen die het gevolg zijn van snelle gewichtstoename, bevinden zich met name op de buik, de bovenarmen en de dijbenen. Bij jonge mensen kunnen tijdens de groeispurt stretchmarks op de onderrug of benen ontstaan. Bij jongeren die een intensieve fitnesstraining volgen of vaak paardrijden, kunnen striae ontstaan door toename van de spiermassa. Tijdens een zwangerschap kan het proces versneld worden. Behalve dat de huid uitrekt treedt er met dank aan de zwangerschapshormonen tegelijkertijd ook verslapping van het onderhuids bindweefsel op. Dit gebeurt meestal rond de vijfde maand. Zwangerschapsstriemen komen zowel voor in de buik zone als bij de borsten.

Striae voorkomen

Het is niet mogelijk om striae helemaal te voorkomen. De huid kan wel een handje worden geholpen door de huid zo soepel en gehydrateerd mogelijk te houden. Zo is de kans kleiner dat het bindweefsel scheurt wanneer de huid oprekt. Denk hierbij aan intensief smeren met een anti-striae crème of bijvoorbeeld Arganolie of Bio Oil.

Veelgestelde vragen over Striae

Gaan de striae echt weg?

Nee, de stretch-marks gaan nooit helemaal weg. Het zijn een soort onderhuidse littekens. Wij kunnen de meeste striae zo goed behandelen dat ze bijna niet meer zichtbaar zijn. Indien u zeer ernstige striae heeft, moet u ervan uitgaan dat ze een heel stuk beter worden, maar dat ze wel zichtbaar blijven.

Doet de striae behandeling pijn?

Wij verdoven het huidgebied altijd eerst met een verdovende creme (EMLA). Dit zorgt ervoor dat de behandeling zo prettig mogelijk verloopt.

Verwijderen jullie ook striae met Fractional laser?

Ja, wij behandelen striae ook met Fractional laser. Echter wel meestal in combinatie met andere behandelingen.

Wat is carboxytherapie?

Het is een behandeling waarbij er CO2 gas onder de huid wordt gebracht waardoor de doorbloeding verbetert en er verstrakking van de huid optreedt.

Is de behandeling met carboxytherapie veilig?

Ja, het is zeer veilig.

Kan ik de striae creme bij jullie bestellen?

Deze creme (tretinoine creme met ascorbylpalmitaat) kunt u niet bij ons bestellen. Wij schrijven deze creme voor bij een behandeling en u kunt de creme dan zelf ophalen bij de apotheek.


Ervaringen