Afspraak maken

Striae

Striae


Striae


Wat is striae?

Striae, ook wel stretchmarks of striemen zijn lijnvormige strepen die ontstaan door het oprekken en inscheuren van het onderhuids steunweefsel. Het zijn dus als het ware onderhuidse beschadigingen en littekens. Striae is vaak rood/paars van kleur en komen veelvuldig voor bij zowel mannen als vrouwen.

Waarom een striae behandeling bij Kliniek Dokter Frodo?

 

   • Veilige striae behandeling
   • Effectieve combinatie behandelingen
   • Gratis consult
   • Aangesloten bij de NVCG
   • Ervaren cosmetisch arts

Hoe ontstaat striae?

Striae ontstaan op het moment dat de huid relatief snel wordt uitgerekt.
Hierbij ontstaan er scheurtjes in het onderhuids steunweefsel. De bovenste huidlaag blijft intact, maar de diepere laag – waar voornamelijk steunweefsel zit – rekt op en scheurt. Deze scheurtjes zijn echter niet meteen zichtbaar: dat gebeurt pas wanneer de huid verslapt en ‘krimpt’. In tegenstelling tot wat veel mensen denken ligt de oorzaak van striae niet bij afvallen maar bij de (versnelde) toename van gewicht of (spier-) massa.
striae-huid

Hoe jonger de huid, hoe groter het risico op striae. Het ontstaan van striae is voor een groot deel erfelijk bepaald. Vermoed wordt dat ook onze hormonen een rol spelen bij het ontstaan van striae.

Striemen die het gevolg zijn van snelle gewichtstoename, bevinden zich met name op de buik, de bovenarmen en de dijbenen. Bij jonge mensen kunnen tijdens de groeispurt stretchmarks op de onderrug of benen ontstaan. Bij jongeren die een intensieve fitnesstraining volgen of vaak paardrijden, kunnen striae ontstaan door toename van de spiermassa. Tijdens een zwangerschap kan het proces versneld worden. Behalve dat de huid uitrekt treedt er met dank aan de zwangerschapshormonen tegelijkertijd ook verslapping van het onderhuids bindweefsel op. Dit gebeurt meestal rond de vijfde maand. Zwangerschapsstriemen komen zowel voor in de buik zone als bij de borsten.

Striae bij mannen
Ook mannen kunnen te maken krijgen met striae. Na de pubertijd of intensieve fitnesstraining kan de huid de versnelde toename in lengte of (spier-) massa niet bijhouden. Mannen die een beroep op steroïden hebben een verhoogde kans op striemen.

Lees meer over striae bij mannen.

Striae behandelen

Geen enkele behandeling kan striae volledig kan verwijderen. Maar  door verschillende behandelingen te combineren als  microdermabrasie, fractionele laser, (chemische-) peelings, endermologie en mesotherapie komen wij aardig in de buurt!
striae-buik-billen

Striae crème
Stretchmarks bestaan uit littekenweefsel waarvan de doorbloeding zeer gering is. Crèmes die u bij de drogist koopt geven, ondanks gemaakte beloftes, geen verbetering omdat zij niet sterk genoeg zijn om echt in de huid door te dringen. Tretinoïne crème verbetert het elastine en collageen in de huid en remt de afbraak van collageen.

Bij Kliniek Dokter Frodo hebben wij een behandeltechniek ontwikkelt waarbij we carboxytherapie combineren met microneedlingglycolzuur peelings en striae laseren.

 De quatriple therapie van Kliniek Dokter Frodo tegen stiae
Voor het verminderen van striae en het gerelateerde cellulitis adviseren wij over het algemeen 4 behandelingen met quatriple therapie waarbij de losse behandelingen elkaar versterken met een verbluffend resultaat:

 • De striae worden minder zichtbaar
 • De kleur van de striae verbetert
 • Striae verminderen ook na de zwangerschap
 • De huid van de striae ‘normaliseert’ doordat er nieuw, flexibel collageen wordt aangemaakt
 • De huid wordt strakker, waardoor de striae niet meer verheven of ‘ribbelig’ zijn

gladde-benen-geen-striae

Bekijk hier de zinloze en zinvolle behandelingen tegen striae op een rij.

Stappenplan striae behandeling

Voor het beste resultaat voeren wij altijd een combinatie behandeling uit. Striae verbeteren niet goed op een enkele behandeling. Gecombineerd geven de behandelingen juist wel een geweldig resultaat.
In een sessie van 30-40 minuten worden de volgende behandelingen uitgevoerd:

 • Microneedling of fractionele laser
 • Carboxytherapie
 • Chemische peeling

In het algemeen hebben wij drie sessies nodig om een optimaal resultaat te behalen.
Aanvullend op de kliniek behandeling krijgt u tijdens het eerste consult ook nog een recept mee voor striae crème (tretinoine crème met ascorbylpalmitaat) . Deze Vitamine A crème zorgt voor een beter herstel na de striae behandeling.

Stap 1A: Striae laseren

Striae behandelen met laser. Met laser kunnen wij de oppervlakte van de huid egaler maken en kleur van de striae verbeteren. De huid wordt egaler waardoor de striae veel minder opvallend is.

Stap 1B: Microneedling behandeling

Hierbij behandelen wij de stretchmarks met een dermaroller met 200 zeer fijne naaldjes. Zo ontstaan micro-kanalen in de huid en het littekenweefsel en wordt de aanmaak van nieuw collageen en elastine gestimuleerd.

Stap 2: Carboxytherapie behandeling

Carboxytherapie is één van de meest effectieve behandeling tegen striae, waarbij met een klein naaldje gasvormig CO2 in de huid wordt gebracht. Dit verbetert de doorbloeding, maar wat nog belangrijker is: het zorgt ervoor dat het littekenweefsel (dat bestaat uit ‘hard bindweefsel’) los komt en wordt vervangen door zacht, normaal bindweefsel.

Stap 3: Glycolzuur peeling

De glycolzuur peeling verwijderd niet alleen het bovenste laagje dode huidcellen maar dringt tevens dieper door tot de lederhuid waar het de celdeling corrigeerd en herstructureerd. Ook geeft glycolzuur een prikkel aan de fibroblasten die verantwoordelijk zijn voor de productie van elastine en collageenvezels.

Wat kunt u verwachten naar de behandeling?

Na de combinatiebehandeling zal de huid rood en gevoelig zijn. Dit trekt vrij snel weer weg. De huidcyclus duurt ongeveer 3 weken. Na 3 weken zijn de striae zichtbaar gladder en egaler.

striae-verwijderd-behandeling

Prijzen striae behandelingen

Hieronder vindt u de prijzen van de verschillende striae behandelingen.

Striae

Combinatie behandeling laser – carboxytherapie – chemische peeling
4 behandelingen€ 1.500,-
Combinatie behandeling microneedling – carboxytherapie- chemische peeling
4 behandelingen€ 1.000,-

Gratis consult aanvragen

Striae voorkomen

Om striae te voorkomen is het van belang de huid zo soepel en gehydrateerd mogelijk te houden. Zo is de kans kleiner dat het bindweefsel scheurt wanneer de huid oprekt. Denk hierbij aan intensief smeren met een anti-striae crème of bijvoorbeeld Arganolie of Bio Oil.

Voorkom een snelle gewichtstoename of toename van spiermassa. Ondersteun de gespannen huid door elastische panty’s of corrigerend ondergoed. Door het geven van tegendruk wordt de huid ondersteund. Indien je striae wilt verminderen door sporten of afvallen moet u er dus op letten dat u langere termijn doelen stelt. Bepanthen balsam, een steun gevende buikband en een goede stevige BH kunnen zwangerschapsstriemen voorkomen.

striae

Striae laseren

Striae verminderen met laser, microneedling en carboxytherapie. ‘Je moet er wel wat voor over hebben, want de behandeling is toch wel intens en je moet het een paar keer herhalen. Voor mij was het het waard. Ben er erg blij mee en kan het iedereen aanraden.’

Striae verminderen

De striae op mijn buik en benen maakte me heel onzeker. Toen ik in de groei zat had ik hier en daar al wat striae. De striae zijn na mijn zwangerschap veel erger geworden. Zo erg dat ik gewoon niet meer zonder een top en een broekje op het strand durf te liggen. Na de behandeling zijn de striae niet helemaal weg, maar wel 10x beter!’

Striae verwijderen

Ik was wel wat sceptisch voor de behandeling en heb zeker 2 jaar afgewacht voordat ik de stap durfde te nemen. Nu ben ik 6 behandelingen verder en ben erg blij met het resultaat. De striemen zijn nog zichtbaar, maar veel minder.’

Striae verwijderen bij Kliniek Dokter Frodo

Als u ervoor kiest een uw striae te laten verminderen bij Kliniek Dokter Frodo, dan kiest u voor een ervaren team met cosmetisch artsen en huidtherapeuten die u eerlijk zullen informeren over de mogelijkheden en op een veilige manier te werk gaan.

Bent u benieuwd of een striae behandeling bij Kliniek Dokter Frodo aansluit bij uw verwachtingen? Wij geven u graag een eerlijk en transparant advies over de mogelijkheden in een gratis consult.

Lees meer over het ontstaan, voorkomen en behandelen van striae in onze blogs!

Gratis consult aanvragen

Afspraak maken voor gratis consult

U bent een stap verwijderd van het maken van een consult afspraak.
Een proces dat soms jaren duurt.

U kunt een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend consult door te bellen naar 020 421 1559, een mail te sturen naar info@dokterfrodo.nl of gebruik te maken van het contactformulier.

Tijdens de eerste consultafspraak maakt u kennis met uw consulent, de behandelend arts en de verschillende behandelmethodes. We bespreken uw wensen en verwachtingen en kijken naar de mogelijkheden die we specifiek bij u zien.

We stellen samen met u een behandelplan op hoe we het beste resultaat kunnen krijgen. Het consult is vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden.

Gratis consult aanvragen

Veelgestelde vragen over striae

Gaan de striae echt weg?

Nee, de stretch-marks gaan nooit helemaal weg. Het zijn een soort onderhuidse littekens. Wij kunnen de meeste striae zo goed behandelen dat ze bijna niet meer zichtbaar zijn. Indien u zeer ernstige striae heeft, moet u er van uitgaan dat ze een heel stuk beter worden, maar dat ze wel zichtbaar blijven.

Doet de striae behandeling pijn?

Wij verdoven het huidgebied altijd eerst met een verdovende crème (EMLA). Dit zorgt ervoor dat de behandeling zo prettig mogelijk verloopt.

Hoe lang duurt de striae behandeling?

Deze behandeling duurt ongeveer 30 minuten.

 • Behandelaar

  Dokter Frodo Gaymans

  Frodo Gaymans

  Cosmetisch arts

 • Team Dokter Frodo

  Voor de juiste expertise werken wij als cosmetisch kliniek in Amsterdam met verschillende experts.
  Samen gaan we voor het beste resultaat.

 • Contactgegevens

  Kliniek Dokter Frodo Gaymans
  Cornelis Krusemanstraat 9HS
  1075 NB Amsterdam
  Routebeschrijving
  020 421 1559
  info@dokterfrodo.nl
 • Openingstijden

  Maandag09:00 uur – 17:30 uur
  Dinsdag09:00 uur – 17:30 uur
  Woensdag09:00 uur – 17:30 uur
  Donderdag09:00 uur – 17:30 uur
  Vrijdag09:00 uur – 17:30 uur
  ZaterdagGesloten
  ZondagGesloten

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Afspraak maken