phone icon
email icon
Maak een afspraak
Altijd een natuurlijk resultaat
Internationaal trainer Juvéderm en Botox
NVCG gecertificeerd
9,6 / 10 klantbeoordeling

Striae

9,6

uit 621 beoordelingen

35.700+

behandelingen verricht

Striae effectief en blijvend verminderen

Door verschillende behandelingen met elkaar te combineren, is striae aanzienlijk te vervagen. Het behandelen van striae geeft zichtbare effecten en een blijvend resultaat. Bij Kliniek Dokter Frodo voeren we momenteel geen striae behandelingen meer uit, maar we informeren u graag wel over de effecten van de behandeling.

 • Effectieve combinatie van verschillende behandeltechnieken
 • Vermindering van striae
 • Blijvende resultaten
 • Striae behandelen in 4 sessies

Op het moment voeren we geen striae behandelingen uit

Bij Kliniek Dokter Frodo voeren we helaas geen striae behandeling meer uit, maar onze huidtherapeut adviseert u graag over onze verschillende behandelingen van het gelaat. Tijdens het consult onderzoeken we uw huid, bespreken we uw wensen en stellen we een persoonlijk behandelplan op.

 • Voorbereiding Consult met striae specialist
 • Verdoving verdovende crème (Emla)
 • Duur 60 - 75 minuten
 • Behandeling Combinatie van verschillende technieken
 • Veiligheid Zeer veilig
 • Duurzaamheid Blijvend resultaat
Effectieve combinatie van technieken

Effectieve combinatie van technieken

Voor het behandelen van striae bestaat helaas geen wondermiddel. Toch zijn er zichtbare en blijvende resultaten te realiseren door verschillende technieken met elkaar te combineren. Tijdens een sessie van 60 – 75 minuten worden de volgende behandelingen gecombineerd:

 • Cold clearlift
 • Fractionele erbium yag laser
 • Carboxytherapie
 • Chemische peeling (als de huid dit kan verdragen)

Na de combinatiebehandeling zal de huid rood en gevoelig zijn. Dit houdt ongeveer twee weken aan. De huidcycles duurt ongeveer drie weken. Daarna zijn de striae zichtbaar gladder en egaler.

Voor-en-na foto's

Striae verwijderen laser voor na foto
Striae behandeling laser voor na foto
"Ik ben enkele weken geleden weer bij dokter Frodo geweest en ik ben zo blij als een kind. Ik zie er 10 jaar jonger uit. Waar ik nog het meest gelukkig van word, is dat ik me een stuk zekerder voel sinds ik bij hem ben geweest!"
4 / 5
56 reviews
Lees meer op Google
Google
"Ik ben heel fijn geholpen door dokter Desiree, ze geeft mij altijd eerlijk advies en de resultaten zijn daadwerkelijk natuurlijk. Daarnaast is het fijn dat ze altijd na een paar weken een controle afspraak met je inplannen om er zeker van te zijn dat je behandeling een succes was."
4.5 / 5
698 reviews
Meer van kliniekervaringen
Kliniek Ervaringen

Wat zeggen onze patienten?

In onze kliniek behandelen we gemiddeld 3.000 cliënten per jaar. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere BotoxfillersLiquid Faceliftwallen onder ogenlaser en huidverbetering.

Alles wat u moet weten over striae

Alles wat u moet weten over striae

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Door verschillende technieken met elkaar te combineren, vervagen de striae blijvend.

— U kunt op dit moment geen afspraak plannen voor een Striae behandeling —

We helpen u wel graag met een behandeling voor het gelaat. Plan uw eerste consult in met de huidtherapeut of schoonheidsspecialiste. Zij vertelt u over de mogelijkheden en resultaten.

Wat is striae?

Wat is striae?

Striae, ook wel stretchmarks of striemen, zijn lijnvormige strepen die ontstaan door het oprekken en inscheuren van het onderhuids bindweefsel. Het zijn dus als het ware onderhuidse beschadigingen en littekens. Striae is vaak rood/paars van kleur als het net is ontstaan, maar worden lichter naarmate de tijd verstrijkt en komen veelvuldig voor bij zowel mannen als vrouwen.

De behandeling

De behandeling

Striae is voor veel vrouwen en mannen een doorn in het oog en een bron van onzekerheid. Door een gespecialiseerde behandelmethode ziet u vaak binnen vier behandelingen resultaat. We voeren momenteel geen striae behandeling meer uit, maar we adviseren u graag over onze behandelingen voor het gelaat.

Striae behandelen

Striae behandelen

Een strakkere huid in vier stappen

Stap 1: Afspraak maken
De weg naar een strakke huid begint met het maken van een afspraak voor een consult met de behandelaar.

Stap 2: Consult
Tijdens het eerste consult maakt u kennis met de behandelaar. Jullie bespreken uw wensen en verwachtingen en kijken naar de mogelijkheden die bij u passen. Een behandelplan wordt opgesteld hoe het beste resultaat behaald kan worden.

Stap 3: De behandeling
Striae behandelen is een unieke combinatie van vier behandelingen. Op deze manier behaalt u het optimale resultaat. Een behandeling duurt 60 – 75 minuten.

Stap 4: De nazorg
Na vier behandelingen zult u resultaat zien. De striae vermindert en uw huid wordt gladder. Na de behandelingen is het belangrijk dat uw huid de juiste thuisbehandeling krijgt.

De verschillende striae behandelmethodes

De verschillende striae behandelmethodes

Voor het beste resultaat raden we een combinatie behandeling aan. Striae verbetert niet goed op een behandeling. Een combinatie van verschillende behandelingen geeft juist wel een mooie verbetering.
In een sessie van 60 – 75 minuten worden de volgende behandelingen uitgevoerd:

 • Cold clearlift
 • Fractionele erbium: yag laser
 • Carboxytherapie
 • Chemische peeling (wanneer de huid dit kan verdragen)
Zichtbaar effect zonder ‘wondermiddel’

Zichtbaar effect zonder ‘wondermiddel’

Veel klinieken bieden één ‘wondermiddel’ aan als behandeling tegen striae. Een enkelzijdige behandeling heeft alleen nooit het gewenste effect.

Een striae behandeling is effectief door de combinatie van verschillende methoden.

U zult binnen vier behandelingen de striae zichtbaar zien verminderen.

Striae verminderen in slechts vier sessies

Striae verminderen in slechts vier sessies

Gemiddeld zijn er vier sessies nodig om een optimaal resultaat te behalen. Aanvullend op de kliniek behandeling krijgt u vaak ook nog een recept mee voor striae crème (tretinoine crème met ascorbylpalmitaat). Deze Vitamine A crème zorgt voor een beter herstel na de striae behandeling, maar stimuleert ook de cel vernieuwing in de huid.

Door de groei en zwangerschappen kreeg ik last van striemen. Ik ben blij dat ik de behandelingen gedaan heb en het resultaat mag er zeker wezen – Maartje

Striae bij mannen

Striae bij mannen

Ook mannen kunnen te maken krijgen met striae. Na de pubertijd of intensieve fitnesstraining kan de huid de versnelde toename in lengte of (spier-) massa niet bijhouden. Mannen die een beroep op steroïden hebben een verhoogde kans op striemen. Lees hier meer over striae bij mannen.

Hoe ontstaat striae?

Hoe ontstaat striae?

Striae ontstaat op het moment dat de huid relatief snel wordt uitgerekt.
Hierbij ontstaan er scheurtjes in het onderhuids bindweefsel. De bovenste huidlaag blijft intact, maar de diepere laag – waar voornamelijk steunweefsel zit – rekt op en scheurt. Deze scheurtjes zijn echter niet meteen zichtbaar: dat gebeurt pas wanneer de huid verslapt en ‘krimpt’. In tegenstelling tot wat veel mensen denken ligt de oorzaak van striae niet bij afvallen maar bij de (versnelde) toename van gewicht of (spier-) massa.

Hoe jonger de huid, hoe groter het risico op striae. Het ontstaan van striae is voor een groot deel erfelijk bepaald. Vermoed wordt dat ook onze hormonen een rol spelen bij het ontstaan van striae.

Striemen die het gevolg zijn van snelle gewichtstoename, bevinden zich met name op de buik, de bovenarmen en de dijbenen. Bij jonge mensen kunnen tijdens de groeispurt stretchmarks op de onderrug of benen ontstaan. Bij jongeren die een intensieve fitnesstraining volgen of vaak paardrijden, kunnen striae ontstaan door toename van de spiermassa. Tijdens een zwangerschap kan het proces versneld worden. Behalve dat de huid uitrekt treedt er met dank aan de zwangerschapshormonen tegelijkertijd ook verslapping van het onderhuids bindweefsel op. Dit gebeurt meestal rond de vijfde maand. Zwangerschapsstriemen komen zowel voor in de buik zone als bij de borsten.

Striae voorkomen

Striae voorkomen

Het is niet mogelijk om striae helemaal te voorkomen. De huid kan wel een handje worden geholpen door de huid zo soepel en gehydrateerd mogelijk te houden. Zo is de kans kleiner dat het bindweefsel scheurt wanneer de huid oprekt. Denk hierbij aan intensief smeren met een anti-striae crème of bijvoorbeeld Arganolie of Bio Oil.

Veelgestelde vragen over Striae

Gaat de striae echt weg?

Nee, de stretch-marks gaan nooit helemaal weg. Het zijn een soort onderhuidse littekens. De meeste striae zijn zo goed behandelen dat ze bijna niet meer zichtbaar zijn. Indien u zeer ernstige striae heeft, moet u ervan uitgaan dat ze een heel stuk beter worden, maar dat ze wel zichtbaar blijven.

Doet de striae behandeling pijn?

Het huidgebied wordt altijd eerst met een verdovende creme (EMLA) verdoofd. Dit zorgt ervoor dat de behandeling zo prettig mogelijk verloopt.

Verwijderen jullie ook striae met Fractional laser?

Nee, voorheen behandelden we striae we met Fractional laser, maar momenteel voeren we uitsluitend behandelingen voor het gelaat uit.

Wat is carboxytherapie?

Het is een behandeling waarbij er CO2 gas onder de huid wordt gebracht waardoor de doorbloeding verbetert en er verstrakking van de huid optreedt.

Is de behandeling met carboxytherapie veilig?

Ja, het is zeer veilig.

Kan ik de striae creme bij jullie bestellen?

Deze creme (tretinoine creme met ascorbylpalmitaat) kunt u niet bij ons bestellen. Wij schrijven deze creme voor bij een behandeling en u kunt de creme dan zelf ophalen bij de apotheek.

Reviews