Consult inplannen

Striae behandeling, striemen verwijderen

Bel striae specialist Mariëlle voor een consult: 020 421 1559

Striemen verminderen in drie behandelingen

Striae is voor veel vrouwen een doorn in het oog en een bron van onzekerheid. Gelukkig zijn striemen goed te behandelen. Door onze unieke behandelmethode ziet u binnen drie behandelingen resultaat.

In het  consult vertelt een gediplomeerde huidtherapeut hoe we middels pijnloze behandelingen uw striae kunnen verminderen.

Zichtbaar effect zonder ‘wondermiddel’

Veel klinieken bieden één ‘wondermiddel’ aan als behandeling tegen striae. Een enkelzijdige behandeling heeft alleen nooit het gewenste effect.

Een striae behandeling bij Kliniek Dokter Frodo is zeer effectief door de combinatie van verschillende methoden.

U zult binnen drie behandelingen de striae zichtbaar zien verminderen door een combinatie van behandelingtechnieken. Wij stellen graag een persoonlijk behandelplan op en geven u de nodige voorlichting over de behandeling. Plan hiervoor vrijblijvend een afspraak in.

Consult boeken

Prijzen striae behandelingen

De prijs van een striae behandeling is afhankelijk van de gekozen behandelmethode en de ernst van uw striae.

In het eerste consult bepalen we welke behandeling het meest geschikt is voor u. De prijs wordt dan direct meegenomen in het behandelplan.

Er worden geen kosten in rekening gebracht voordat u akkoord bent met het behandelplan en de behandeling gestart is.

Prijzen striae behandeling
Eerste consult
Combinatie behandeling laser – carboxytherapie- chemische peeling
3 behandelingen 1500
Combinatie behandeling microneedling – carboxytherapie- chemische peeling
Combinatietherapie 1000

Gecertificeerd door de Nederlandse Vereniging van Cosmetische Chirurgie.

“Door de groei en zwangerschappen kreeg ik last van striemen. Kliniek Dokter Frodo viel mij op omdat er hoge beoordelingen gegeven waren aan de striae behandelingen. Ik ben blij dat ik de behandeling gedaan heb en het resultaat mag er zeker wezen”
Maartje
  • lessence
  • womenshealth
  • viva
  • janlogo
  • jxry

Striae behandelen

Een strakkere huid in vier stappen

Stap 1: Afspraak maken

De weg naar een strakke huid begint met het consult bij Kliniek Dokter Frodo. Plan hem in via onze afspraak maken pagina.

Afspraak maken

Stap 2: Consult

Tijdens de eerste consult afspraak maakt u kennis met uw consulent, de behandelend arts en de verschillende behandelmethodes. We bespreken uw wensen en verwachtingen en kijken naar de mogelijkheden die we specifiek bij u zien. We stellen samen met u een behandelplan op hoe we het beste resultaat kunnen krijgen.

Stap 3: De behandeling

Striae behandelen bij Kliniek Dokter Frodo is een unieke combinatie van vier behandelingen. Op deze manier halen we het optimale resultaat. Een behandeling duurt 30 – 40 minuten.

Stap 4: De nazorg

Na drie of vier behandelingen zult u resultaat zien. De striae verminderen en uw huid wordt gladder. Na de behandelingen is het belangrijk dat uw huid de juiste behandeling krijgt. Wij adviseren u hier graag over.

Striae behandeling bij kliniek Dokter Frodo

De verschillende striae behandelmethodes

Voor het beste resultaat voeren wij altijd een combinatie behandeling uit. Striae verbeteren niet goed op een enkele behandeling. Gecombineerd geven de behandelingen juist wel een geweldig resultaat.
In een sessie van 30 – 40 minuten worden de volgende behandelingen uitgevoerd:

  • Microneedling
  • Fractionele laser
  • Carboxytherapie
  • Chemische peeling

Striae verminderen in slechts drie sessies

Gemiddeld hebben wij drie sessies nodig om een optimaal resultaat te behalen. Aanvullend op de kliniek behandeling krijgt u tijdens het eerste consult ook nog een recept mee voor striae crème (tretinoine crème met ascorbylpalmitaat) . Deze Vitamine A crème zorgt voor een beter herstel na de striae behandeling.

Wat is striae?

Striae, ook wel stretchmarks of striemen zijn lijnvormige strepen die ontstaan door het oprekken en inscheuren van het onderhuids steunweefsel. Het zijn dus als het ware onderhuidse beschadigingen en littekens. Striae is vaak rood/paars van kleur en komen veelvuldig voor bij zowel mannen als vrouwen.

Striae bij mannen

Ook mannen kunnen te maken krijgen met striae. Na de pubertijd of intensieve fitnesstraining kan de huid kan de versnelde toename in lengte of (spier-) massa niet bijhouden. Mannen die een beroep op steroïden hebben een verhoogde kans op striemen. Lees hier meer over striae bij mannen.

Hoe ontstaat striae?

Striae ontstaat op het moment dat de huid relatief snel wordt uitgerekt.
Hierbij ontstaan er scheurtjes in het onderhuids steunweefsel. De bovenste huidlaag blijft intact, maar de diepere laag – waar voornamelijk steunweefsel zit – rekt op en scheurt. Deze scheurtjes zijn echter niet meteen zichtbaar: dat gebeurt pas wanneer de huid verslapt en ‘krimpt’. In tegenstelling tot wat veel mensen denken ligt de oorzaak van striae niet bij afvallen maar bij de (versnelde) toename van gewicht of (spier-) massa.

Hoe jonger de huid, hoe groter het risico op striae. Het ontstaan van striae is voor een groot deel erfelijk bepaald. Vermoed wordt dat ook onze hormonen een rol spelen bij het ontstaan van striae.

Striemen die het gevolg zijn van snelle gewichtstoename, bevinden zich met name op de buik, de bovenarmen en de dijbenen. Bij jonge mensen kunnen tijdens de groeispurt stretchmarks op de onderrug of benen ontstaan. Bij jongeren die een intensieve fitnesstraining volgen of vaak paardrijden, kunnen striae ontstaan door toename van de spiermassa. Tijdens een zwangerschap kan het proces versneld worden. Behalve dat de huid uitrekt treedt er met dank aan de zwangerschapshormonen tegelijkertijd ook verslapping van het onderhuids bindweefsel op. Dit gebeurt meestal rond de vijfde maand. Zwangerschapsstriemen komen zowel voor in de buik zone als bij de borsten.

Fractional laser

Striae behandelen met laser. Met laser kunnen wij de oppervlakte van de huid egaler maken en kleur van de striae verbeteren. De huid wordt egaler waardoor de striae veel minder opvallend is.

Peeling

Een peeling verwijderd niet alleen het bovenste laagje dode huidcellen, maar dringt ook dieper door tot de lederhuid waar het de celdeling corrigeerd en herstructureerd.

Carboxytherapie

Carboxytherapie is een van de meest effectieve behandeling tegen striae. Met een klein naaldje wordt gasvormig CO2 in de huid wordt gebracht. Dit verbetert de doorbloedingen maakt het bindweefsel weer zacht.

Microneedling

Hierbij behandelen wij de stretchmarks met een dermarollermet 200 zeer fijne naaldjes. Zo ontstaan micro-kanalen in de huid en het lidtekenweefsel en wordt de aanmaak van nieuw collageen en elastine gestimuleerd.

Het resultaat

Na de combinatiebehandeling zal de huid rood en gevoelig zijn. Dit trekt vrij snel weer weg. De huidcycles duurt ongeveer 3 weken. Na 3 weken zijn de striae zichtbaar gladder en egaler.

Hiernaast ziet u enkele resultaten vanuit onze kliniek. Benieuwd naar meer resultaten? Bekijk dan al onze voor en na foto’s.

Wilt u weten welke resultaat we kunnen behalen voor uw striae? Plan dan vrijblijvend een afspraak in voor het consult.

Afspraak maken

Striae behandeling

Een striae behandeling bij Kliniek Dokter Frodo is zeer effectief door de combinatie van verschillende behandelmethoden.

Striae

Gemiddeld hebben wij drie sessies nodig om een optimaal resultaat te behalen met het verminderen van striae.

Plan een consult met één van onze specialisten: 020 421 1559

Striae voorkomen

Om striae te voorkomen is het van belang de huid zo soepel en gehydrateerd mogelijk te houden. Zo is de kans kleiner dat het bindweefsel scheurt wanneer de huid oprekt. Denk hierbij aan intensief smeren met een anti-striae crème of bijvoorbeeld Arganolie of Bio Oil.

Voorkom een snelle gewichtstoename of toename van spiermassa. Ondersteun de gespannen huid door elastische panty’s of corrigerend ondergoed. Door het geven van tegendruk wordt de huid ondersteund. Indien u striae wilt verminderen door sporten of afvallen moet u er dus op letten dat u langere termijn doelen stelt. Bepanthen balsam, een steun gevende buikband en een goede stevige BH kunnen zwangerschapsstriemen voorkomen.

striae-huid

Afspraak maken voor consult

U bent een stap verwijderd van het maken van een consult afspraak. Een proces dat soms jaren duurt.

U kunt een afspraak maken voor een en vrijblijvend consult door te bellen naar 020 421 1559, een mail te sturen naar info@dokterfrodo.nl of gebruik te maken van het contactformulier.

Tijdens de eerste consultafspraak maakt u kennis met uw consulent, de behandelend arts en de verschillende behandelmethodes. We bespreken uw wensen en verwachtingen en kijken naar de mogelijkheden die we specifiek bij u zien.

We stellen samen met u een behandelplan op hoe we het beste resultaat kunnen krijgen.

Kliniek Dokter Frodo is gecertificeerd door de Nederlandse Vereniging van Cosmetische Chirurgie.

Boek uw consult


Plan uw eerste consult in met striae specialist Mariëlle. Zij vertelt u vrijblijvend over de mogelijkheden en resultaten.

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op over het eerste consult

Uw informatie is veilig bij ons.

Striae behandelen: zichtbaar resultaat binnen drie behandelingen.

Veelgestelde vragen over striae

Gaan de striae echt weg?

Nee, de stretch-marks gaan nooit helemaal weg. Het zijn een soort onderhuidse littekens. Wij kunnen de meeste striae zo goed behandelen dat ze bijna niet meer zichtbaar zijn. Indien u zeer ernstige striae heeft, moet u er van uitgaan dat ze een heel stuk beter worden, maar dat ze wel zichtbaar blijven.

Doet de striae behandeling pijn?

Wij verdoven het huidgebied altijd eerst met een verdovende crème (EMLA). Dit zorgt ervoor dat de behandeling zo prettig mogelijk verloopt.

Hoe lang duurt de striae behandeling?

Deze behandeling duurt ongeveer 30 minuten.

Kliniek Dokter Frodo: eerlijk over mooi zijn

Over Kliniek Dokter Frodo

Bij Kliniek Dokter Frodo geven wij u eerlijk advies over schoonheid. Wij kunnen u niet het lichaam uit uw tienerjaren teruggeven, maar door onze subliminale benadering zorgen wij ervoor dat u zich weer prettig voelt in uw lichaam.

Contactgegevens

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9HS
1075 NB Amsterdam
Routebeschrijving

020 421 1559
info@dokterfrodo.nl

Openingstijden

Maandag 09:00 uur – 20:00 uur
Dinsdag 09:00 uur – 17:30 uur
Woensdag 09:00 uur – 17:30 uur
Donderdag 09:00 uur – 17:30 uur
Vrijdag 09:00 uur – 17:30 uur
Zaterdag 11:00 uur – 18:00 uur
Zondag Gesloten

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

De cosmetische branche is constant in beweging. Er komen vaak nieuwe technieken bij om striae en andere aandoeningen nog beter te behandelen.

Door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen in de branche en onze kliniek. Ook weet u zo als eerste wat de laatste specials en acties in de kliniek zijn.

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Cookie instellingen

Afspraak maken