phone icon
email icon
Maak een afspraak

Striae behandeling: alle behandelingen tegen striae op een rij

9 juli 2013

Striae behandeling: alle behandelingen tegen striae op een rij

Striae verwijderen is moeilijk, het zijn immers littekens. Er bestaan een aantal behandelingen die over het algemeen een goed resultaat laten zien. Helaas ook een aantal die minder effectief zijn.

De minder effectieve behandelingen tegen striae:

Microdermabrasie

Bij microdermabrasie wordt de opperhuid huid via microkristallen beetje bij beetje afgeslepen. Het bovenste gedeelte van de huidlaag vernieuwt zich zo. Striemen vinden echter hun oorsprong in de onderliggende huidlagen, maar deze blijven onaangeroerd. Het is ook niet zo dat je met microdermabrasie telkens een laag van de huid verwijdert, totdat je bij de onderste huidlaag belandt en geen striemen meer hebt. Striae zal met microdermabrasie niet verdwijnen. Wel vervagen de lijnen lichtjes en zal de structuur van de huid zachter en gezonder worden.

Chemische peeling
Bij een chemische peeling wordt er een vloeistof op de huid aangebracht die de bovenste huidcellen verwijdert. Het effect van een chemische peeling wordt pas na meerdere sessies geleidelijk zichtbaar. De behandeling helpt alleen goed als je het combineert met andere behandelingen zoals carboxytherapie, microneedling en/of laser.

Endermologie of bindweefselmassage
Endermologie of bindweefselmassage maken de huid steviger en kan, na circa 20 behandelingen, cellulitis verminderen. Door de bindweefselmassage verbetert de bloedcirculatie. Deze methode is eerder een anti-cellulitebehandeling dan dat het striae aanpakt.

Mesotherapie
Bij mesotherapie worden hyaluronzuur, vitamines, mineralen, co-enzymen, aminozuren en antioxidanten in de huid geïnjecteerd. Resultaat: een gezondere huid en de celvernieuwing wordt op gang gebracht, zodat de huid optimaal functioneert en gevoed is. Heel soms wordt ook de striae minder maar het resultaat is minimaal.

De behandelingen die goede resultaten laten zien:

Striae laser behandeling

Striae laseren is een effectieve techniek om striae te behandelen. Het maakt als het ware microscopische gaatjes in de huid van waaruit de huid opnieuw wordt opgebouwd.
zie de blog over Striae laseren voor meer informatie

Carboxytherpie striae behandeling

Samen met laseren is dit het meest effectieve middel tegen striae. Met deze behandeling kunnen striae gedeeltelijk en soms helemaal verwijderd worden. Bij carboxytherapie wordt met een klein naaldje gasvormig CO2 in de huid gebracht. Dit verbetert de doorbloeding van de huid met striae, maar wat nog belangrijker is: het zorgt ervoor dat het littekenweefsel (dat bestaat uit ’hard bindweefsel’) wordt vervangen door zacht, normaal bindweefsel. Deze behandeling is effectiever dan een laserbehandeling doordat het ‘harde’ bindweefsel dus wordt vervangen door het ‘zachte’ bindweefsel. De structuur van je huid verbetert zichtbaar. Het resultaat is al vanaf de eerste behandeling zichtbaar.

Micro-needling tegen striae

Bij micro-needling wordt de striae huid verbeterd door middel van een roller met 200 zeer fijne naaldjes. De fijne naaldjes in de roller stimuleren zo de huid om collageen en elastine aan te maken. Micro-needling werkt het beste in combinatie met tretinoine crème omdat deze door de gecreëerde micro-kanaaltjes in de huid beter wordt opgenomen.

Tretinoine crème tegen striae

Vitamine A-zuur, ofwel Tretinoine crème, is de enige crème waarbij een goede verbetering te zien is van de striae. Door deze crème vernieuwt de bovenste huidlaag zichzelf, waardoor de celvernieuwing beter op gang komt en het littekenweefsel beter geneest. Zie blog over striae creme voor meer informatie.

In onze kliniek hebben we veel goede ervaringen met de combinatiebehandeling van carboxytherapie, laser, micro-needling en tretinoine creme. De losse behandelingen geven al goede verbetering van de striae huid, maar door ze te combineren, is het resultaat verbluffend. De kleur vervaagt, de striemen worden smaller en kleiner en de huid wordt zachter. Over het algemeen geldt: hoe sneller je striae behandelt, hoe makkelijker de striae vermindert. Recente lijnen, dit zijn lijnen van minder dan een jaar oud, of kleine lijntjes op een klein oppervlak zijn makkelijker te behandelen dan striae die er al jaren zit. Hoe ‘ouder’ en groter de striae, hoe meer behandelingen nodig zullen zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Geplaatst in Blogs over striae, Laser behandeling