Striae bij mannen

Ook mannen kunnen last hebben van striae: na een groeispurt , als ze veel aankomen, juist afvallen, of wanneer ze zwaar trainen. Bodybuilders en mannen die aan krachtsport doen lopen dan ook veel kans op huidstriemen.

 

Striae bij mannen ontstaat als door de (te) snelle groei van het spierweefsel het vel wordt uitgerekt. Het onderhuidse bindweefsel scheurt. Hierdoor ontstaan strepen; striae. De striae komt bij mannen voornamelijk voor op armen, bovenbenen en de borst.

Ziektes, hormonen en bepaalde medicijnen (Prednison) kunnen striae in de hand werken. Als je anabole steroïden gebruikt, kan dat ook striae veroorzaken. Deze middelen bootsen namelijk de werking van het mannelijk geslachtshormoon na.

Striae is gelukkig onschuldig. Ontsierend – voor velen – wel. Omdat striae een litteken is, moet je extra voorzichtig zijn in de zon. Goed insmeren dus!

Striae voorkomen? Heel simpel, verandert je gewicht, bijvoorbeeld doordat je hard traint, zorg dan dat je huid elastisch blijft door preventief te smeren met een verzorgende en hydraterende crème. Verder: masseer, eet gezond en drink veel water. Kortom, alles wat goed is voor je huid, helpt ook ter voorkoming van striae. Kleine moeite, groot plezier.

In mijn twee voorgaande blogs kun je lezen over het verminderen van striae met behulp van crèmes en behandelingen. Ook voor mannen erg interessant.

3 gedachten over “Striae bij mannen

 1. Rogier schreef:

  Hebben jullie veel mannen die voor de behandeling van striae komen?
  Hoe is het resultaat en wat zijn de kosten?

 2. Ben schreef:

  Heb al een paar maanden tot een jaar last van striae denk zef dat het komt doormedicijn tegen cholesterol ben daardoor wel meer aangekomen zit precies aan de binnenkan van mijn boven benen. Slikte daarvoor ook al 7 of 8 verschillende medicijne. Tis net als de rest wat ik mankeer. Je moet er maar weer mee leren leven.

 3. Ruben schreef:

  ik heb al jaren last van stretchmarks door dat ik steeds dikker en groter word
  niet heel erg maar wel mega vervelend dat de stretchmarks steeds groter en donkerder worden
  het liefst zou ik willen dat ik het kon verminderen zonder een dure behandeling maar door een
  creme of ander eten helpt zwemmen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Cookie instellingen

Afspraak maken