phone icon
email icon
Maak een afspraak

Striae bij mannen

18 juli 2013

Striae bij mannen

Ook mannen kunnen last hebben van striae: na een groeispurt , als ze veel aankomen, juist afvallen, of wanneer ze zwaar trainen. Bodybuilders en mannen die aan krachtsport doen lopen dan ook veel kans op huidstriemen.

Striae bij mannen ontstaat als door de (te) snelle groei van het spierweefsel het vel wordt uitgerekt. Het onderhuidse bindweefsel scheurt. Hierdoor ontstaan strepen; striae. De striae komt bij mannen voornamelijk voor op armen, bovenbenen en de borst.

Ziektes, hormonen en bepaalde medicijnen (Prednison) kunnen striae in de hand werken. Als je anabole steroïden gebruikt, kan dat ook striae veroorzaken. Deze middelen bootsen namelijk de werking van het mannelijk geslachtshormoon na.

Striae is gelukkig onschuldig. Ontsierend – voor velen – wel. Omdat striae een litteken is, moet je extra voorzichtig zijn in de zon. Goed insmeren dus!

Striae voorkomen? Heel simpel, verandert je gewicht, bijvoorbeeld doordat je hard traint, zorg dan dat je huid elastisch blijft door preventief te smeren met een verzorgende en hydraterende crème. Verder: masseer, eet gezond en drink veel water. Kortom, alles wat goed is voor je huid, helpt ook ter voorkoming van striae. Kleine moeite, groot plezier.

In mijn twee voorgaande blogs kun je lezen over het verminderen van striae met behulp van crèmes en behandelingen. Ook voor mannen erg interessant.

Geplaatst in Blogs over striae