phone icon
email icon
Maak een afspraak

BIO oil striae

1 augustus 2016

Striae behandelen

Kun je striae verbeteren met Bio Oil of een andere anti-striaecrème? Bio Oil is een middel dat circa 15 euro kost voor een flesje. Mariëlle is striae-expert bij Kliniek Dokter Frodo en geeft haar kijk op Bio Oil. “Dat je er heerlijk je huid mee kan masseren en dat het vitamine a, e en c bevat die je huid nodig heeft om collageenaanmaak te stimuleren, is een feit. Het is een heerlijke crème, maar echt resultaat? Dat vind ik nihil. Of je nu Bio Oil gebruikt, Welleda of een ander merk, dat maakt niet zo veel uit. Het gaat erom dat je de huid stimuleert, verzacht, versoepelt.’

Striae behandeling

Er bestaat geen behandeling die striae volkomen kan verwijderen. Echter, door diverse behandelingen te combineren, zoals microdermabrasie, fractional laser(chemische) peelings, endermologie en mesotherapie, kan striae voor een groot deel worden aangepakt. Kliniek Dokter Frodo biedt deze combinatie van behandelingen. Na de striaebehandeling:

  • verbetert de kleur van de striae;
  • wordt de striae minder zichtbaar;
  • vermindert de striae, ook na de zwangerschap;
  • normaliseert de huid omdat er nieuw collageen wordt aangemaakt;
  • wordt de huid strakker, waardoor de striae niet meer verheven of ’ribbelig’ zijn.

Striae voorkomen met Bio Oil

Wil je striae voorkomen? Dan is het belangrijk om de huid zo soepel en gehydrateerd mogelijk te houden. Op deze manier wordt de kans kleiner dat het bindweefsel scheurt wanneer de huid oprekt. Een anti-striae crème of bijvoorbeeld Bio Oil kan baten.

Geplaatst in Blogs over striaeGetagd