phone icon
email icon
Maak een afspraak

Tandenknarsen in je slaap? wij hebben een oplossing.

7 februari 2016

Tandenknarsen in je slaap? wij hebben een oplossing.

Slijtage aan uw tanden, met hoofdpijn wakker worden en sterk ontwikkelde kauwspieren. Allen gevolgen van tandenknarsen in je slaap en zeer vervelend.

In de kliniek krijgen wij steeds vaker te maken met dergelijke klachten. Dokter Frodo specialist bruxisme, legt daarom uitgebreid uit wat het is en hoe je tandenknarsen in je slaap, c.q. bruxisme kunt verhelpen.

Tandenknarsen oorzaak


‘ Tandenknarsen slaap, ook wel bruxisme genoemd, is het hevig over elkaar heen schuiven van tanden en kiezen wat een schurend of knarsend geluid geeft. Over het algemeen gebeurd dit tijdens het slapen. Overdag komt het ook voor maar wordt dan meer ervaren als klemmen. Een sterke kauwspier houdt er niet van om stil te zitten. Er ontstaat een vicieuze cirkel: hoe groter de spier, hoe meer iemand geneigd is ‘m te gebruiken, hoe sterker de spier. Tandenknarsen geeft slijtage aan uw tanden, kan problemen veroorzaken aan de kiezen en voor grote onrust en irritatie zorgen. Door het tandenknarsen en de verhoogde spanning in de kauwspieren krijgen mensen vaak hoofdpijn, kaakspierpijn en pijn in het kaakgewricht.
Hierdoor geeft tandenknarsen ook vaak hoofdpijn.

Tandenknarsen oplossing

Met bijvoorbeeld een bitje kun je ervoor zorgen dat je tanden niet beschadigen, dit lost het tandenknarsen in je slaap zelf niet op. Met botuline toxine kan dit wel. Naast een positief effect op migraine en andere spier gerelateerde hoofdpijn, kunnen we bij Kliniek Dokter Frodo ook tandenknarsen (bruxisme) zeer goed verhelpen. Het tandenknarsen vermindert (of wordt volledig verholpen) doordat we met gerichte Botox injecties de kauwspier tot rust brengen. Hierdoor wordt de spier minder sterk en neemt deze af in grootte. ‘

Voor het maken van een afspraak voor een botox behandeling bruxisme tegen tandenknarsen in de slaap of klemmen overdag, kunt u contact opnemen via ons contactformulier of bellen naar: 020 – 4211559.

Geplaatst in Botox