phone icon
email icon
Maak een afspraak

Tien redenen om zomerse fruitshakes te drinken

30 mei 2013

Tien redenen om zomerse fruitshakes te drinken

Het is dé tijd voor gezonde shakes, gemaakt van zomerfruit als bosbessen, rode druiven, aardbeien, frambozen of bramen. Zomerfruit is nu volop te koop en in deze tijd van het jaar het allerlekkerst.

Tien redenen om zomerse fruitshakes te drinken en een mooiere versie van jezelf te worden:

1. Zomerfruit heeft een natuurlijke anti-aging werking. Het zit namelijk boordevol vitamine C. Vitamine C helpt bij de aanmaak van collageen (collageen houdt je huid elastisch). Ook is vitamine C enorm goed voor je weerstand.

2. Zomerfruit, en dan vooral (bos)bessen en pruimen, bevatten veel antioxidanten. Deze helpen je huid te beschermen tegen zonlicht en beschermen je huid tegen veroudering. Ook verwijderen antioxidanten schadelijke stoffen uit je lichaam.

3. De suikers in fruit zorgen voor energie, maar leveren nauwelijks calorieën op.

4. Zomerfruit, vooral kersen, bevatten veel kalium, dit houdt je bloeddruk onder controle.

5. Zomerfruit ondersteunt een goede darmwerking. Vooral frambozen en bramen bevatten veel vezels. Vezels zorgen ervoor dat je sneller en langer verzadigd bent. Daarnaast zorgen vezels voor een goede darmwerking en optimale stoelgang.

6. Zomerfruit is ideaal voor het maken van heerlijke, verfrissende fruitsmoothies. Zoals bijvoorbeeld de combinatie van frambozen, aardbeien, bosbessen met magere yoghurt of (amandel)melk. Even in de blender, eventueel wat zoeter maker met guavesiroop en je hebt een heerlijke, voedzame en supergezonde fruitshake.

7. Seizoensfruit is goedkoop. Omdat deze soorten fruit nu volop verbouwd worden en verkrijgbaar zijn, zijn ze gunstiger geprijsd dan in de winter.

8. Nederlandse aardbeien zijn verkrijgbaar vanaf mei. Ze zijn rijk aan vitamine C en B en bevatten bovendien kalium, ijzer, vezels en antioxidanten. Antioxidanten zijn stoffen die vrije radicalen uitschakelen. Deze vrije radicalen zorgen ervoor dat je huid veroudert. De antioxidanten voorkomen dit dus.

9. Ook abrikozen horen tot zomerfruit. In abrikozen zit niet veel vitamine C, maar wel andere belangrijke voedingsstoffen, zoals de mineralen kalium, fosfor en ijzer.

10. Frambozen zijn heerlijk en bevatten veel vitamine C en vezels. Kersen zijn op hun best in juni en juli en zijn een uitstekende bron van essentiële voedingsmiddelen. Ze leveren energie (door de koolhydraten,) versterken de botten en het haar door calcium en zitten boordevol vitamine C, wat de aanmaak van rode bloedcellen ten goede komt.

Geplaatst in Algemeen